Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίεργο σύστημα συντεταγμένων


Recommended Posts

Έχω έναν χάρτη του 1973 ο οποίος έχει κάνναβο αλλά αναφέρεται σε κάποιο κέντρο φύλλου χάρτου που δεν βρίσκω. Συγκεκριμένα τα μόνα στοιχεία που έχει πάνω ο χάρτης είναι L=40ο 21’ και Μ=-1ο 21' (το ο μετά τους αριθμούς είναι μοίρες) και τον κάνναβο που είναι χωρισμένος ανά 500 μέτρα. Ο χάρτης είναι σε κλίμακα 1:5000. Εγώ θέλω να βρω τις συντεταγμένες του σημείου με L=.. και M=.. όπως είναι παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσω να δώσω συντεταγμένες και σε άλλα σημεία του χάρτη. Προσπαθώ να μετατρέψω τα L και M σε συντεταγμένες αλλά δεν ξέρω ποιο σύστημα χρησιμοποίησε αυτός που τον έφτιαξε. Κοιτώντας στο Coords το πιο πιθανό είναι το bessel αλλά δεν ξέρω, πρώτη φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι προσφάτως έμαθα υπάρχει και μικρό ΗΑΤΤ, αλλά χωρίς συν/νες του τριγωνομετρικών της διανομής δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Μάλλον στην τοπική τοπογραφική υπηρεσία της νομαρχίας θα εξυπηρετηθείς

Link to comment
Share on other sites

Τα L, M είναι το κέντρο του μικρού φύλλου ΗΑΤΤ (κάλυψη 6'Χ6'). Τα μεγάλα είναι 30'Χ30'.

Στο σημείο αυτό (L,M) έχεις χ=0 και y=0.

Ο κάνναβος αναφέρει Χ,Υ με αρχή το ανωτέρω σημείο.

Αυτά τα φύλλα, χρησιμοποιούνται από την Τοπογραφική του Υπ. Γεωργίας σε διανομές, αναδασμούς κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε geokasto, πως όμως μετατρέπεις αυτές τις συντεταγμένες από αυτό το σύστημα σε ΕΓΣΑ για παράδειγμα. Εγω θέλω να περάσω τα όρια ενός κτήματος από τον χάρτη με το μικρό HATT σε έναν με ΕΓΣΑ. Απ'όσο ξέρω και έχω διαπιστώσει με το COORDS η μετατροπή έχει μεγάλες αποκλίσεις αλλά δεν έχω βρει και κάποιον αποτελεσματικό και ακριβή τρόπο.Έχεις εσύ κάποιον υπόψιν σου?

 

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση που αναφέρει ο chris_anst στο http://www.michanikos.gr/fpost19656.html#19656 αλλά πρέπει να βγω έξω και θα ήθελα να το αποφύγω προς το παρόν λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Για τις μεγάλες αποκλίσεις δεν φταίει το Coords αλλά το παλιό Bessel για το οποίο δεν υπάρχει μετασχηματισμός αξιόπιστος λόγω της ανομοιογένειας που είχε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.