Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέγη σε διαφορετικά επίπεδα...


 

Recommended Posts

Έχει κάνει ποτέ κανείς στέγη με διαφορετικά επίπεδα? πως μπορεί να κατασκευαστεί? το μεσαίο δοκάρι πρέπει να γίνει ψηλότερο για να πιάνει και τις δύο πλάκες? η διαφορά μεταξύ πλακών είναι 1μ και αναφέραμε στην πάνω δεξιά πλάκα. Οι εικόνες είναι απο το strad... και το autocad. Ευχαριστω...:confused:

post-14488-131887271339_thumb.jpg

post-14488-131887271353_thumb.jpg

post-14488-131887271369_thumb.jpg

post-14488-131887271398_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αν υπάρχει η απαίτηση να κατασκευαστεί από μπετόν μπορεί κάλλιστα να κατασκευαστεί όπως αντιλαμβάνομαι ότι έχεις κάνει στην 3η εικόνα. δεν βλέπω κάποιο λάθος δηλαδή.

ουσιαστικά μορφώνεις ένα δοκάρι διατομής ζ για να γεφυρώσεις την ανισοσταθμία των πλακών. αν θες ψάξε λίγο το θέμα των κεκλιμένων μπετονένιων πλακών, έχει ξανασυζητηθεί και θυμάμαι ότι υπήρχε και λεπτομέρεια αγκύρωσης των οπλισμών σε κορφιά μπετονένιας στέγης στα downloads.

αν έχεις κάποια ειδικότερη ερώτηση και γνωρίζουμε, θα απαντήσουμε.

π.χ. στον εν λόγω όροφο δεν λαμβάνεται υπόψη διαφραγματική λειτουργία κατά την ανάλυση ως επί το δυσμενέστερο, οι στύλοι σου θα είναι κοντοί (θέσει σίγουρα) και θα διαστασιολογηθούν με ικανοτικό (βέβαια βλέπω τελευταίο όροφο), στην σκυροδέτηση ελαφρύ κατασκευαστικό πλέγμα άνω στις κεκλιμένες πλάκες κ.ο.κ.

edit : και θα σου έλεγα να προσέξεις την διαστασιολόγηση του μεγάλου σου δοκαριού (1μ), διαστασιολόγηση και με το χέρι, στρέψη, ισχυρός οπλισμός παρειάς, πυκνοί συνδετήρες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.