Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραίτηση επιβλέποντος μηχανικού λόγω κλεισίματος Η/Υ χώρων


Recommended Posts

ήταν κάποτε ένας εργολάβος που κάποια στιγμή αποφάσισε να κλείσει όοοοοολους τους ημιυπαίθριους της οικοδομής στην οποία είναι κάποιος γνωστός μου, μηχανικός.

η διαφωνία του εγινε σαφής από την αρχή, αλλά δεν έγινε παραίτηση έτσι ώστε να αποφύγουν το σήμα διακοπής, και η αλλαγή να γίνει χέρι χέρι με το νέο επιβλέποντα. το θέμα είναι ότι εντομεταξύ η οικοδομή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με τον αρχικό επιβλέποντα, ενώ εκείνος έχει να υπογράψει το βιβλίο της οικοδομής απο το περασμένο έτος.

τώρα που θέλει να παραιτηθεί καλείται φυσικά να δηλώσει το στάδιο των οικοδομικών εργασιών....??και τι λένε τέτοια ώρα?? τέτοια λόγια???

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που ο επιβλέπων δεν δήλωσε παραίτηση, η μη υπογραφή του βιβλίου είναι απλώς μια παράλειψή του. Προσωπικά θεωρώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος...

Link to comment
Share on other sites

Καλο γενικα ειναι να παραιτεισαι,μιας και ξεκαθαριζεις τη θεση σου. Δεν ειναι ομως αντιεπαγγελματικο. Ποια οικοδομη ειναι νομιμη. Η πλειοψηφια των οικοδομων δεν πραγματοποιουνται συμφωνα με τα σχεδια. Δινουμε ρευμα, αλλα και παλι ο ιδιοκτητης φταιει για τις οποιες παρανομιες. Ποιος μηχανικος εχει εννομο συμφερον να παρανομησει σε οικοδομη? Ο ιδιοκτητης καρπωνεται ολα τα οφελη. Μηπως λοιπον ειναι λιγο ακραια η παραιτηση. Δεν διαφωνω, εχω ερθει και εγω σε σημειο να το κανω αυτο(ειμαι επαρχια), αλλα βλεπω οτι ολοι οι συναδελφοι δεν παραιτουνται. Στο τελος αν ειναι ο ιδιοκτητης την πληρωνει. Και τι θα γινει δηλαδη, θα πει οτι ο μηχανικος τον ωθησε να παρανομησει. Ειναι σοβαρο αυτο?

Link to comment
Share on other sites

yorgo, τι εννοείς άμεση αντιμετώπιση?

 

Παντως δεν το θεωρώ καθόλου αντιεπαγγελματικό csu!

είναι νόμιμο δικαίωμα και κατά τη γνώμη μου ο πιο άμεσος τρόπος διαφωνίας με τον ιδιοκτήτη.

Απο τη στιγμή που παραδίνουμε την οικοδομή οποιαδήποτε ανομία βαραίνει τον ιδιοκτήτη, σωστά? αφού δέχεται να παραλάβει το έργο, αποδέχεται και τις παρανομίες του. Το πρόβλημα είναι μέχρι τότε τι γίνεται? Σε περίπτωση καταγγελίας δεν την έχουμε "βαμμένη"?

Ξέρει κανείς τις ποινικές κυρώσεις?? Υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης διπλώματος??

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι την παράδοση του έργου (δηλαδή την ρευματοδότηση) υπεύθυνος για ο,τι συμβαίνει σε αυτό είναι ο επιβλέπων μηχανικός με την έννοια ότι είναι ο μόνος υπεύθυνος για την πιστή εφαρμογή της στατικής και αρχιτεκτονικής μελέτης. Έτσι οποιαδήποτε παρανομία έχει λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής βαρύνει αυτόν και μόνον αυτόν. Όσον αφορά τις κυρώσεις σίγουρα υπάρχουν και ποινικές αλλά και διοικητικές. Τις διοικητικές (βεβαίωση πειθαρχικού παραπτώματος με το ερώτημα της αφαίρεσης της ιδιότητας του Πολ. Μηχ.) μπορεί να τις επιβάλλει μονο το οικείο επιμελητήριο δηλ. το ΤΕΕ αν πρόκειται περί Διπλωματούχου Μηχανικού ή η ΕΕΤΕΜ αν πρόκειται για Πτυχιούχο Μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Ισμήνη εννοώ ότι από τη στιγμή που ο επιβλέπωνδιαφωνεί με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί. Το να μην υπογράφει στο βιβλίο εδώ και πολλούς μήνες, ενώ εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του δεν οδηγεί πουθενά.

Κοντολογίς μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει να τελειώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.