Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Νομιμοποίηση αυθαίρετου υπογείου και αλλαγή χρήσης.


Recommended Posts

Καλησπέρα. πρόσφατα ανακάλυςα το forum και θα ήθελα αν είναι δυνατόν να παραθέσω ένα ερώτημα. Στο οικογενειακό οίκημα υπάρχει ένα υπόγειο περίπου 95τμ το οποίο δε φαίνεται στα σχέδια οικοδομής. Κάναμε οριζόντια ιδιοκτησία απο μηχανικό και συμβολαιογράφο και το χωρίσαμε σε 2 μέρη 60τμ κ 35 τμ μετατρέποντάς τα απο αποθηκευτικούς χώρους σε κατοικιες,χωρίς να το δηλώσουμε πουθενά.αυτά όλα έγιναν πριν το 2003.Στη δήλωση της εφορίας τα δηλώνουμε ως αποθήκες χρόνια τώρα. Με καλύπτει ο νόμος για τους ημιυπαιθ. ή όχι? Υπάρχει χεχωριστή νομοθεσία για αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Συστήσατε οριζόντια ιδιοκτησία σε χώρο αυθαίρετο που δε φαίνεται σε εγκεκριμένο από την Πολεοδομία σχέδιο; Αν όντως δε "φαίνεται" ο χώρος, είναι εκτός εγκεκριμένου όγκου και ασφαλώς και δεν εντάσσεται στον 3843.

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να γινει νομιμοποιηση υπογειου, για να εισαστε σωστοι και με τις οριζοντιες.Τελικα και οι συμβολαιογραφοι ειναι "ολα τα σφαζω...."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.