Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέκταση οικίας


ata

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες πως να ξεκινήσω με μια επέκταση που έχω κατοικίας. Πιο πολύ θέλω γενικές πληροφορίες. Έχω πχ ηλεκτρολογικά και θέρμανση. Πως ξεκινάω ώστε να λάβω υπόψην τα δίκτυα που υπάρχουν ήδη, πχ λέβητες, πίνακες, κτλ? Θα λάβω υπόψην μόνο το καινούριο τμήμα του κτηρίου και θα δώ αν καλύπτεται από την υπάρχουσα υποδομή ή πρέπει να κάνω πλήρη μελέτη για όλο το κτήριο?

Επίσης αν η επέκταση είναι <50τ.μ. δεν χρειάζεται ΚΕΝΑΚ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχιτεκτονικά σχέδια για την προσθήκη έχεις;;

 

Αν ναί, είναι προσθήκη κατ`επέκταση ή καθ`ύψος;;

 

Πόσα τετραγωνικά είναι το υπάρχον και πόσα προστίθενται;

 

Έτος κατασκευής του υπάρχοντος;

 

ΜΕΑ (Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης) κατά ΚΕΝΑΚ θες όταν ο όγκος της προσθήκης είναι μεγαλύτερη από το 25% του όγκου του υπάρχοντος, ή αν είναι ριζικώς ανακαινιζόμενο, ήτοι η προσθήκη έχει προϋπολογισμό 25% της αξίας του υπάρχοντος.

 

Αν δεν τα έχεις τα παραπάνω, ίσως σου ζητηθεί από την πολεοδομία (ανάλογα την πολεοδομία, ρώτα εκεί..) να θεωρήσεις την προσθήκη σαν μια θερμική ζώνη, ανεξάρτητα με το υπάρχον, και να καλύπτουν τα νέα υλικά τις ελάχιστες προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ.. (κάτι τέτοιο μου ζήτησαν στα Χανιά εμένα)

 

Γενικά αν ψάχνεις τα Η/Μ διάβασε καλά τις ΤΟΤΕΕ για τον ΚΕΝΑΚ, έχει πολύ πράγμα εκεί

καλή δύναμη

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. είναι προσθήκη κατ'επέκταση στα 50τ.μ. προστίθεται άλλα 40τ.μ. Το υπάρχον έχει άδεια του '70.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως θα σχεδιάσω πχ τα σώματα θέρμανση, με ποια αρχή δικτύου?Πρέπει να σχεδιαστούν και τα παλιά κυκλώματα?

Link to comment
Share on other sites

ΝΟΜΙΖΩ, από παλιά δικιά μου ερώτηση για κάτι αντίστοιχο, ότι επειδή το 70κάτι δεν υπήρχαν μελέτες θέρμανσης και αποχέτευσης (ή δεν ήταν υποχρεωτικές), θα εξαιρεθείς στην τώρα Ο.Α. από την ανάγκη υποβολής για το νέο κομμάτι μελέτη ύδρευσης και θέρμανσης...

 

(Αφού δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη εγκατάστασης για το παλιό, σε τί θα κάνεις προσθήκη;; θα κάνεις αποτύπωση, και πώς;;)

 

Βέβαια από την άλλη επειδή μάλλον θα σου ζητηθεί ΜΕΑ για το σύνολο κτιρίου να πρέπει να γκρεμίσεις την παλιά εγκατάσταση και να τηρήσεις ΚΕΝΑΚ στο σύνολο του κτιρίου (άρα φασαρία μεγάλη..)

 

Καλλίτερα ρώτα στο τμήμα Οικοδομικών Αδειών της πολεοδομίας σου όποιον εκεί κοιτάει τα μηχανολογικά.. Εκεί θα σου πουν τι θα σου ζητήσουν και άρα πως προχωράς..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.