Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά ορόφου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Είμαι ιδιώτης και έψαξα αρκετές ώρες αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι να μου απαντάει στο πρόβλημά μου.

Μένω στην Ηλιούπολη σε ένα κτίριο που φιλοξενεί ένα υπόγειο πολύ μικρό, το ισόγειο που είναι το δικό μου σπίτι, και τον πρώτο όροφο που μένουν οι γονείς μου. Είμαστε εξ'αδιαιρέτου με την δεξιά και αριστερή πολυκατοικία.

Επειδή είμαστε χτισμένοι πάνω σε δυο "στραβούς" δρόμους το σπίτι μου από τη μία μεριά είναι ισόγειο και από την άλλη υπόγειο. Κάτι που φυσικά δεν μου αρέσει.

Θα ήθελα να χτίσω έναν έξτρα όροφο γι αυτό και κίνησα διαδικασίες να μάθω αν δικαιούμαι. Δυστηχώς με ενημερώσανε οτι είχα δικαίωμα (δεν ξέρω πως ακριβώς το λέτε οι μηχανικοί) αλλά μου τον πήραν οι διπλανοί που είμαστε εξ αδιαιρέτου.

Για να μην σας κουράζω άλλο, αυτό που ψάχνω να δω αν γίνεται είναι το εξής. Σκέφτηκα πως αν γινότανε, το ιδανικό για εμένα θα ήταν να γκρεμιστεί το ισόγειο (και να γίνει πηλωτή) και να μεταφερθεί το διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο. Δεν ξέρω όμως αν πολεοδομικά υπάρχει κάτι τέτοιο και αν είναι εφικτό.

Θα ήθελα αν γνωρίζετε να με ενημερώσετε.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, η περιοχή της Ηλιούπολης που περιλαμβάνεται στο αρχικό ρυμοτομικό σχέδιο, που εγκρίθηκε τη δεκαετία του '20 και ίσως το μόνο σε κλίμακα 1:5000 αλλά με πολύ μεγάλες σε πλάτος οδούς για την εποχή εκείνη, παρουσιάζει αυτό το χαρακτηριστικό στα γωνιακά οικόπεδα.

 

Αναφέρεις ότι το οικόπεδο κατέχεται εξ αδιαιρέτου από τους ιδιοκτήτες δύο όμορων πολυκατοικιών και την οικογένειά σου αλλά, μάλλον, έχει χωριστεί σε τρία τμήματα με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση, το οικόπεδο αντιμετωπίζεται πολεοδομικά ως ενιαίο και, για το λόγο αυτό, ο συνολικός συντελεστής δόμησης έχει εξαντληθεί με την ανέγερση των τριών οικοδομών.

 

Αν και το σχέδιό σου, για την επανακατασκευή με ίδιους πόρους της οικοδομής, ακούγεται αρκετά φιλόδοξο, στην εποχή που περνάμε, θα πρέπει να συμβουλευτείς ένα μηχανικό για τις δυνατότητες που υπάρχουν, αφού του δώσεις το συμβόλαιο του οικοπέδου και τα σχέδια (διάγραμμα κάλυψης) των τριών οικοδομών που έχουν ανεγερθεί στο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.