Μετάβαση στο περιεχόμενο

Oρθή σύνδεση αυτόματων διακοπτών πινάκων


mixalio

Recommended Posts

Τι είδους καταπόνιση υφίστανται τα κινητά μέρη των ΑΔΙ, όταν η τάση (είσοδος) συνδέεται σε αυτά? Δεν βλέπω καμιά διαφορά.

τα κινητα μερη ενος διακοπτη καταπονουνται την στιγμη που γινεται η ζευξη των επαφων τους.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Το ερώτημα είναι γιατί επηρεάζει η θέση σύνδεσης της φάσης αυτή την καταπόνηση.
εαν ανοιξεις εναν αυτοματο διακοπτη , θα δεις οτι η σταθερη επαφη του ειναι ενυσχυμενη στην ακρη, ενω η κινητη επαφη του περιλαμβανη ελλατηρια, το μεταλλο της επαφης ενυσχυμενο και αυτο. αυτο που θελω να πω ειναι οτι καλυτερα να ειναι υπο ταση η σταθερη επαφη και οχι ολος ο μηχανισμος ζευξης. ετσι εχουμε την μακροζωια του. δεν ειναι καποιος κανονας αυτο, ειναι καθαρα απο εμπειρια.
Link to comment
Share on other sites

Φιλοι σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!!Και σε μενα φαινετε καπως πιο λογικο στη κινουμενη επαφη να ειναι η εξοδος χωρις βεβεια να το στοιχειοθετω με καποιο τροπο...Παντως αληθεια ειναι οτι ο καθενας συνδεει οπως τον βολευει....

Link to comment
Share on other sites

Τη τήξεως δλδ πως θα τη συσνδέσεται? το μόνιμο ρεύμα στο σπείρωμα ή στη μήτρα ?

Υπάρχουν και κάποιες άτυπες αρχές όπου όλοι οι ηλεκ/γοι τις θεωρούμε δεδομένες όπως η έξοδος μιας αυτόματης ασφάλειας να ειναι πάντα από πάνω.

 

Στη μήτρα και ΜΟΝΟ στη μήτρα, γιατί συνήθως ασφάλεια αλλάζει ο καθένας μόνος του και αν είναι λίγο άγαρμπος είναι πολύ πιθανό να ακουμπήσει στο σπείρωμα και μετα στη καλύτερη θα βρίζει τον ηλεκτρολόγο, στην χειρότερη....αστο καλύτερα:roll::roll::roll:

Link to comment
Share on other sites

Σοστά Avdiritis, με την ιδια λογικη λοιπόν βάζουμε τα ρεύματα-τάσεις στους Α/Δ για να μη σε βρίζει ο αλλος ηλ/γος που θα πάει σε μια πιθανών βλάβη, πάντα η έξοδος απο πάνω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτα ισχυουν και για διακοπτες. Γιατι ορισμενες φορες βλεπεις σε γενικους διακοπτες πινακα την εξοδο απο την κατω μερια ενω σε διακοπτες θερμοσιφωνα και κουζινα την εξοδο προς τα πανω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το βλέπεις επειδή, συνήθως, έτσι βολεύει. Στον γενικό διακόπτη παίρνουν έξοδο από κάτων για να πάνε στο κάτω μέρος της ασφάλειας τήξεως (αν πάρχει τήξεως) και στους θερμοσίφωνες φέρνουν φάση (και ουδέτερο ίσως) από το πάνω μέρος του πίνακα προς τον διακόπτη.

Link to comment
Share on other sites

Οι διακόπτες συγκεκριμένα, δεν έχουν σταθερή και κινητή επαφή. Είναι σαν τα ρελέ ισχύος, δηλαδή υπάρχει μία γέφυρα, που όταν κατεβαίνει γεφυρώνει δύο σημεία, τις προεκτάσεις των κλεμών στο εσωτερικό του διακόπτη.

 

Κατά τα άλλα, δεν έχω δει δήλωση κατασκευαστή που να επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπο σύνδεσης και δεν μπορώ να καταλάβω τι λόγος θα υπήρχε. Δεν έχω πειστεί από τα επιχειρήματα που ακούγονται. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ, είναι να μην τηρούνται οι αποστάσεις της κινητής επαφής από άλλα μέρη του εξαρτήματος, κατά την κίνησής της, ή στη θέση που είναι τελείως ανοιχτή.

 

Αλλά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος κατασκευαστής να παράγει εξάρτημα, το οποίο πρέπει να συνδεθεί με συγκεκριμένο τρόπο και να μην το αναγράφει πάνω του, με μεγάλα κόκκινα γράμματα, μαζί με κάποιο προειδοποιητικό σύμβολο ίσως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.