Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιθεώρηση ανελκυστήρα


Perifanos

Recommended Posts

Η επιθεώρηση είναι υποχρεωτικά αλλά εκτός από τα δημόσια κτίρια αυτή τη στιγμή ελάχιστοι ανελκυστήρες επιθεωρούνται.

Ειδικά οι παλαιοί, λόγω των πολλών παρατηρήσεων και ελλείψεων, έμειναν μόνο με τις εκθέσεις παρατηρήσεων διότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε επισκευές. Η εικονα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική ειδικά για τους συναδέλφους που έχουν αφιερώσει χρόνο και χρήματα για να αποκτήσουν την ιδιότητα του επιθεωρητή. Τσάμπα κόπος. Το κράτος αυτοαναιρέθηκε.

 

Το κόστος που παρουσιάζεις είναι εξωπραγματικό. Ένας ανελκυστήρας προσώπων με 5-6 στάσεις, ''άρτιος'' (λες πως εγκαταστάθηκε το 2005 άρα λογικά έχει ήδη πιστοποιητικό εξέτασης τύπου EK που εκδόθηκε κατά τον αρχικό έλεγχο της εγκατάστασης), δεν απαιτεί παραπάνω από 150-190 ευρώ + ΦΠΑ. Υπάρχουν και τιμές πιο χαμηλά. Η τιμή που δίνω δεν είναι ''προσωπική'' για να μην παραξηγηθώ. Λόγω εκφυλισμού της προσφερόμενης υπηρεσίας η τιμή είναι flat, όλοι δίνουν τα ίδια σε κάθε νομό. 

 

Αυτό που μπορεί να παίζει στην περίπτωση σας είναι πως ο ανελκυστήρας δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας από την τότε διεύθυνση ανάπτυξης (τώρα από πολεοδομία) και απλά ο συντηρητής (που μπορεί να είναι και ο αρχικός εγκαταστάτης...), σας πασάρουν το κόστος του φακέλου-αδειοδότησης μαζί με τον έλεγχο. Κλασσικό Ελληνικό δαιμόνιο.Δηλαδή θα γίνει τώρα αρχικός έλεγχος και όχι περιοδικός. Και πάλι όμως το κόστος εκτός συγκλονιστικού απροόπου είναι τσιμπημένο.

 

Ρώτησε τον εάν ο ανελκυστήρας έχει άδεια λειτουργίας και πιστοποιητικό αρχικού ελέγχου και εάν δεν υπάρχει κάτι από τα 2, πιέστε να πληρώσει είτε αυτός είτε ο εργολάβος. Αλλιώς αν πράγματι μιλάμε για περιοδικό έλεγχο, ψάξτε και εσείς προσφορές. 

Edited by Indusys
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα....500+ΦΠΑ ειναι φοβερα υψηλη τιμη...καλεσε καποιον φορεα ελεγχου και ζητα προσφορα (το να καλεσεις φορεα για ελεγχο αποτελει υποχρεωση του διαχειριστη βασει του ΦΕΚ)....οι τιμες κυμαινονται γυρω στα 150-200 τελικες...οτιδηποτε παραπανω ειναι το καπελο που βαζει ο συντηρητης για παρτη του!! Στεγνα αλλα ισχυει!!!

 

Του 2005 εχεις λογικα πιστοποιητικο αν εχεις κοινοχρηστο ρευμα....χωρις πιστοποιητικο δεν αλλαζει το ρευμα απο εργοταξιακο μετα την κατασκευη σε κοινοχρηστο!!

Edited by nikoss85
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!! Αυτό θεώρησα κι εγώ...

Ήδη μίλησα με τον συντηρητή (πριν διαβάσω τα μηνύματά σας) και του είπα ότι θεωρώ υπερβολικό το ποσό για έναν σχετικά καινούριο ανελκυστήρα. Το έπαιξα και λίγο τρέλα και του είπα ότι δεν είμαι υποχρεωμένος να πιστοποιήσω τον ανελκυστήρα μου! Το αποτέλεσμα ήταν να επανέλθει σήμερα το πρωί και να μου πει ότι μπορεί να προβεί στην πιστοποίηση με 250€+ΦΠΑ!!! Αυτή τη στιγμή, και λόγω των γεγονότων, του είπα ότι ούτε καν το σκέφτομαι να προβώ στην πιστοποίηση!!! Αλλά και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με όσα είπατε δεν πρόκειται να τους κάνω τη χάρη!!! Να μου καταργήσουν τη χρήση του ασανσέρ το αποκλείω, οπότε άστους να ψάχνουν για κορόϊδα...

Και πάλι σας ευχαριστώ!!! :);)

Link to comment
Share on other sites

Να την κανεις την πιστοποιηση ωστε να εισαι τυπικος και καλυμμενος σε καθε περιπτωση...δεν ειναι κακο..απλα να ψαχτεις..κανε αυτο που σου γραφω..παρε τηλ φορεις εσυ και ζητα προσφορα....προς το παρον βεβαια μην κανεις κατι...εδω διαλυεται το συμπαν..δεν εχει νοημα!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.