Jump to content

mikepaltri

Core Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About mikepaltri

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Τα μολυβιασμένα είναι δρόμοι. Τα ΧΧΧΧ είναι τμήμα γης που ανήκει στα οικόπεδα 019, 020 και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του 021. Τα εν λόγω οικόπεδα ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες από τους οποίους αυτός που αντιδρά περισσότερο είναι ο 021. Φυσικά και δεν είναι οικοδομήσιμο αφού δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο (ο συνάδελφος που εκπόνησε το τοπογραφικό εν έτη 1990 ανέφερε στη δήλωση Ν651/77 ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση). Δυστυχώς αυτή την εικόνα μου έχουν δώσει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πάνω αριστερά σημείο του μολυβιασμένου είναι ο παραλιακός δρόμος του οικισμού ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100μ από το Β.
 2. Στο οικόπεδο 1502008 θα πρέπει να διανοιχτεί το τμήμα ΑΒ ώστε να αποκτήσει πρόσωπο σε δρόμο. Οι ιδιοκτήτες των όμορων δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε να πουλήσουν το κομμάτι για τη διάνοιξη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσει πρόσωπο σε δρόμο το τυφλό οικόπεδο ή να πω στον πελάτη ότι η περιουσία του είναι μη εκμεταλλεύσιμη; Να τονίσω ότι το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
 3. Αναθεώρηση για αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλέποντος μηχανικού. Ο συνάδελφος που είχε εκδόσει την αρχική άδεια δεν είχε καταθέσει ΣΔΑ.
 4. Σε αίτημα αναθεώρηση άδειας το σύστημα ενέκρινε την αναθεώρηση αλλά χωρίς να μου ζητήσει ΣΔΑ. Ο έλεγχος των φορολογικών δεν έχει γίνει ακόμη, αν και έχει περάσει ένας μήνας. Υποχρεούμαι να καταθέσω ΣΔΑ στην ΥΔΟΜ ή να προχωρήσω στις εκσκαφές? Θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα αργότερα επειδή δεν θα έχω ΣΔΑ?
 5. Καλημέρα. Έχει εκδοθεί από 25 Σεπτέμβρη αναθεώρηση άδειας για κατασκευή μονοκατοικίας. Μέχρι σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά, τα φορολογικά είναι υπό έλεγχο. Σε τηλεφωνική συνομιλία με το ΤΕΕ μου πρότειναν να περιμένω να ολοκληρωθεί ο έλεγχος γιατί μετά θα έχω ένα μήνα περιθώριο να προσκομίσω ότι επιπλέον ζητήσουν, και αν τυχόν είμαι εκπρόθεσμος θα πρέπει να διακοπούν οι εργασίες με πιθανή την ανάγκη εκ νέου αναθεώρηση της άδειας. Στον πελάτη είχα πει να κάνουμε ένα μήνα υπομονή αλλά επειδή τελειώνει ο μήνας έχει αρχίσει και ρωτάει πότε ξεκινάμε εργασίες. Ένας λόγος που περιμένω τον έλεγχο είναι ότι δεν μου ζητήθηκε ΣΔΑ και έτσι έχει εγκριθεί και η αναθεώρηση. Οπότε αν τυχόν μετά τον έλεγχο δεν το ξαναζητήσουν, πολύ απλά δεν προσκομίζω και ΣΔΑ και δεν μπλέκω με συμβάσεις, εγγυητικές κλπ... Τι προτείνετε να κάνω?
 6. Συνάδελφοι έχω περίπτωση που σε τελική υποβολή αμοιβής επίβλεψης, αυτή δεν θα προχωρήσει λόγω σοβαρού κωλύματος του ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να κάνω κάτι για να ακυρώσω την αμοιβή ή το αφήνω έτσι?
 7. 1€ για κάθε ομάδα εργασιών; Κατά τη διαδικασία απαλλαγής αμοιβών τις εισφορές υπέρ ΤΕΕ δεν τις γλυτώνεις;
 8. Είμαι μηχανικός - ιδιοκτήτης και θέλω να αναλάβω την επίβλεψη. Στις αμοιβές του ΤΕΕ στον προϋπολογισμό κάθε εργασίας τι βάζω? Αν μπει κάποιο ποσό το σύστημα υπολογίζει εισφορές υπέρ ΤΕΕ... Μηδέν δεν σου επιτρέπει να βάλεις!!! Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται?
 9. Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει η παραλαβή του έργου, και είναι σε ισχύ των 15μηνο της συντήρησης, δυστυχώς υποχρεούμαστε να αποκαταστήσουμε τις βλάβες είτε από φθορές είτε από κλοπή. Ασφαλισμένο δεν το έχεις το έργο? Δες μήπως σε καλύψει η ασφαλιστική.... Σε προσωπική περίπτωση που αποξήλωσαν όλο το αλεξικέραυνο στη διάρκεια του 15μηνου της συντήρησης αναγκάστηκα και το επανατοποθέτησα εγώ. Ούτε η αφαλιστική με κάλυψε φυσικά γιατί γράφουν στα ψιλά γράμματα ότι θα πρέπει να έχουμε φύλακα ώστε να μας αποζημιώσουν.
 10. Τι χρηματοδότηση έχει το έργο? Αν είναι ΕΣΠΑ πολύ δύσκολα κάνουν συμπληρωματική!!! Αν είναι ίδιοι πόροι όλο και κάτι γίνεται...
 11. Είναι εδώ ένας γύφτος που ζητιανεύει και φωνάζει συνέχεια "ΛΥΠΗΣΟΥ ΜΕ ΤΕΕ ΜΟΥ". Κουράγιο ρε φιλαράκι, και συ μηχανικός ε; 😂😂😂
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.