Jump to content

mikepaltri

Core Members
 • Content Count

  243
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About mikepaltri

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Λύθηκε το θέμα: νόμιζα ότι ο ΑΔΑ περνούσε αυτόματα στην αίτηση και δεν τον είχα συμπληρώσει.
 2. Σε αίτημα για αρχικό έλεγχο η κατάσταση αίτησης γύρισε σε "Απαιτείται διόρθωση-Σχόλιο από ΥΔΟΜ" χωρίς να φαίνεται κάποιο σχόλιο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Αίτηση για απλό αρχικό έλεγχο ζήτησα... και είναι και άρρωστος ο αρμόδιος μηχανικός της ΥΔΟΜ να μου εξηγήσει.
 3. Αν έκανα το αίτημα νωρίτερα ώστε να γνωρίσω το συνάδελφο ελεγκτή και να συνεννοηθώ μαζί του ότι θα ρίξω τα περιμετρικά τοιχεία για λόγους ασφαλείας και να έρθει για την αυτοψία μόλις ολοκληρώσω και τον οπλισμό της υπόλοιπης θεμελίωσης?
 4. Faethon11 και ΚΑΝΑ χαίρομαι που έχουμε κοινή άποψη περί του θέματος. 👍👍👍
 5. Από τη στιγμή που στη λήψη εκτάκτων μέτρων ασφαλείας περιλαμβάνει θεμελιώσεις και ντουλάπια, η δική μου ερμηνεία είναι ότι στην παρειά με το όμορο σκυροδετώ κανονικά ντουλάπια και το τοιχείο του υπογείου, κατόπιν ολοκληρώνω τον ξυλότυπο της γενικής θεμελίωσης και την τοποθέτηση των οπλισμών της (χωρίς να σκυροδετήσω εννοείται) και μετά γίνεται ο έλεγχος. Πάντα υπέρ της ασφάλειας. Θα το δει ετσι όμως και ο ΕΔ;;;
 6. Το θέμα είναι ότι θα ήθελα να σκυροδετήσω χωρίς χρονοκαθυστέρηση την παρειά με την όμορη ιδιοκτησία, χωρίς να περιμένω τον ελεγκτή. Θα είχα θέμα?
 7. Με ποιον τρόπο θα μπορέσει να διαπιστώσει τη θέση και τις διαστάσεις του κτίσματος? Τελειώνω την εκσκαφή, κάνω τη χάραξη και τον φωνάζω?
 8. Επειδή αντιμετωπίζω παρόμοια περίπτωση θα μπορούσα να καλέσω νωρίτερα τον ελεγκτή δόμησης, δηλαδή πριν ολοκληρωθεί το σιδέρωμα της θεμελίωσης?
 9. Τα μολυβιασμένα είναι δρόμοι. Τα ΧΧΧΧ είναι τμήμα γης που ανήκει στα οικόπεδα 019, 020 και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του 021. Τα εν λόγω οικόπεδα ανήκουν σε διαφορετικούς ιδιοκτήτες από τους οποίους αυτός που αντιδρά περισσότερο είναι ο 021. Φυσικά και δεν είναι οικοδομήσιμο αφού δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο (ο συνάδελφος που εκπόνησε το τοπογραφικό εν έτη 1990 ανέφερε στη δήλωση Ν651/77 ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση). Δυστυχώς αυτή την εικόνα μου έχουν δώσει. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πάνω αριστερά σημείο του μολυβιασμένου είναι ο παραλιακός δρόμος του οικισμού ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100μ από το Β.
 10. Στο οικόπεδο 1502008 θα πρέπει να διανοιχτεί το τμήμα ΑΒ ώστε να αποκτήσει πρόσωπο σε δρόμο. Οι ιδιοκτήτες των όμορων δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ούτε να πουλήσουν το κομμάτι για τη διάνοιξη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσει πρόσωπο σε δρόμο το τυφλό οικόπεδο ή να πω στον πελάτη ότι η περιουσία του είναι μη εκμεταλλεύσιμη; Να τονίσω ότι το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.
 11. Αναθεώρηση για αλλαγή ιδιοκτήτη και επιβλέποντος μηχανικού. Ο συνάδελφος που είχε εκδόσει την αρχική άδεια δεν είχε καταθέσει ΣΔΑ.
 12. Σε αίτημα αναθεώρηση άδειας το σύστημα ενέκρινε την αναθεώρηση αλλά χωρίς να μου ζητήσει ΣΔΑ. Ο έλεγχος των φορολογικών δεν έχει γίνει ακόμη, αν και έχει περάσει ένας μήνας. Υποχρεούμαι να καταθέσω ΣΔΑ στην ΥΔΟΜ ή να προχωρήσω στις εκσκαφές? Θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα αργότερα επειδή δεν θα έχω ΣΔΑ?
 13. Καλημέρα. Έχει εκδοθεί από 25 Σεπτέμβρη αναθεώρηση άδειας για κατασκευή μονοκατοικίας. Μέχρι σήμερα, ένα μήνα σχεδόν μετά, τα φορολογικά είναι υπό έλεγχο. Σε τηλεφωνική συνομιλία με το ΤΕΕ μου πρότειναν να περιμένω να ολοκληρωθεί ο έλεγχος γιατί μετά θα έχω ένα μήνα περιθώριο να προσκομίσω ότι επιπλέον ζητήσουν, και αν τυχόν είμαι εκπρόθεσμος θα πρέπει να διακοπούν οι εργασίες με πιθανή την ανάγκη εκ νέου αναθεώρηση της άδειας. Στον πελάτη είχα πει να κάνουμε ένα μήνα υπομονή αλλά επειδή τελειώνει ο μήνας έχει αρχίσει και ρωτάει πότε ξεκινάμε εργασίες. Ένας λόγος που περιμένω τον έλεγχο είναι ότι δεν μου ζητήθηκε ΣΔΑ και έτσι έχει εγκριθεί και η αναθεώρηση. Οπότε αν τυχόν μετά τον έλεγχο δεν το ξαναζητήσουν, πολύ απλά δεν προσκομίζω και ΣΔΑ και δεν μπλέκω με συμβάσεις, εγγυητικές κλπ... Τι προτείνετε να κάνω?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.