Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακατασκευή κτηρίου κοντά σε θάλασσα


 

Recommended Posts

Χαιρετω το φορουμ! Εξαιρετικη δουλεια μπραβο στους διαχειριστες.

 

Ειμαι νεος μηχανικος και θελω να βελτιωσω ενα διωροφο (20 ετιας) ενος συγγενη μου διπλα σε θαλασσα (κολωνες-τουβλα). Ειναι διαστασεων 5*5 με φθαρμενες κολωνες στο κατω οροφο, σιδερα σκουριασμενα, επιχρισματα πεσμενα στη μια πλευρα, και γρυπιδα φαγωμενη (φαινονται σιδερα).

Πως να ενισχυσω την οικοδομη (δομικα πλεγματα στη τοιχοποιια η εχτρα σιδερα κολωνες), ποσο πρεπει να λαβω υπ'οψιν τη διαβρωση της θαλασσα, πως βελτιωνω την κατασταση της γρυπιδας χωρις να καθαιρεσω σκεπη?

Υπαρχει καποια συνθεση στα επιχρισματα που προκαλει σημαντικη αυξηση στην αντοχη?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Τα επιχρισματα δε παιζουν ρολο στη στατικοτητα αλλα βοηθουν απο μετρια ως πολυ στην προστασια του σιδηρου οπλισμου, αυτα ομως αστα προς το παρον.

Τί εννοεις φθαρμενες κολώνες; ποιος ο οπλισμος τους και σε τι βαθμο εχει φτασει η διαβρωση του σιδηρου οπλισμου?

Απο την εμπειρια μου ρπεπει να ψαχτεις αρκετα ωστε αυτο που θα παρουσιασεις να μην ειναι απαγορευτικο και χασεις τον πελατη απο εναν αλλο πιο επιπολαιο μηχανικο(πιο φθηνο) Μπορεις να ανεβασεις φωτογραφιες ή και κανενα σχεδιο κατοψεως?

Σε ποια περιοχη εισαι ωστε να δεις τι συνεργεια θα ερθουν? δηλαδη υπαρχει αναγκη για συνεργειο gunite? μπορει να ερθει ενα απλο συνεργειο ενισχυσεων?

δωσε πληροφοριες

Link to comment
Share on other sites

Οπλισμός και λοιπές λεπτομέριες δεν υπάρχουν, μιλάμε για παλιό κτίριο χωρίς σχέδια, φτιαγμένο εμπειρικά. Φθαρμένες κολώνες, εννοώ φαίνεται ο οπλισμός και μάλιστα σκουριασμένος. Συνεργεία είναι ελάχιστα, μαστόροι της περιοχής (απομακρυσμένο χωριό σε νησί), gunite αποκλείεται καλύτερα να το γκρεμίσω και να το ξαναχτίσω (οικονομικά)...

Link to comment
Share on other sites

εμπειρικα τοτε καλουπωσε γυρω γυρω απο τις κολωνες για 5 εκατοαστα κενο και ριξε sickgrout 212 ή emaco με λιγο αγιασμο μαζι! και τη προσευχη σου και αν θες βαζεις και κανα σιδερο-ρεταλι που μπορεις να ξεκλεψεις απο διπλανη οικοδομη...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τέτοιες οικοδομές υπάρχουν χιλιάδες στη περιοχή μου...αν είναι να το σκέφτομαι κάθε φορά που αναλαμβάνω παρόμοιες δουλείες τελιώσαμε!

Καμιά άλλη ιδέα για κολώνες δοκάρια σοβάδες έχουμε...?

Καμιά ιδέα για γρυπίδα?

Link to comment
Share on other sites

κάνε αυτό που λέειο kostassid, αλλά βάλε και πλέγμα έτοιμο χοντρό, στο εργοτάξιο κόψτε το καθ΄υψος για να το περάσετε μετά κολλήστε το.

αλλά για να κάνεις καλή δουλειά, ψάξε τους καταλόγους της SICA για να βρείς ένα καλό υλικό τσιμεντοειδές που θα κάνει όλη την δουλειά, που εξηγεί και την διαδικασία, πιθανόν θε περάσεις με ένα γαλάκτωμα την παλαιά επιφάνεια και μετά θα ρίξετε το τσιμεντοειδές στο καλούπι. είναι διαδικασίες που τις κάνει ο οποιοσδήποτε εργάτης.

επίσης όσον αφορά επιχρίσματα, μπες στο site της RENOVAT που ειδικεύεται πολύ σε αυτά και θα βρείς λύση για ότι θες: επισκευές μονώσεις, αρμούς, πες το. και είναι εικονογραφημένα για οδηγίες. πάρε τηλ. και ρώτα τους και για την συνθήκη θάλασσας.

 

ελπίζω να σε βοήθησα φίλε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.