Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση ιδιοκτήτη και χρήση ρυμοτομούμενου τμήματος


Recommended Posts

Συνάδελφοι

Σας παραθέτω μια περίεργη υπόθεση:

Ιδιοκτήτης τεσσάρων ακινήτων σε κυρωμένη πράξη εφαρμογής όπου το συνολικό εμβαδόν των ιδιοκτησιών του είναι 1880.70 τ.μ., οφείλει εισφορά σε γή 487.69 τ.μ. Ρυμοτομούνται τμήματα των ιδιοκτησιών του συνολικού εμβαδού 356,68 τ.μ. Ενα από τα ακίνητα του εναπομένωντος εμβαδού 518.43 τ.μ. διατίθεται ως εισφορά σε άλλες ιδιοκτησίες (στήλη 28 πίνακα ΚΠΕ) με αποτέλεσμα από την συνολική διαχείριση των ιδιοκτησιών του από τον μελετητή, να προκύπτει μια αποζημίωση 225.70 τ.μ. προς τον ιδιοκτήτη.

Το ερώτημα είναι το εξής: τα ρυμοτομούμενα τμήματα της ιδιοκτησίας με την μεταγραφή της πράξης εφαρμογής περιήλθαν στην ιδιοκτησία του Δήμου, ή παραμένουν στην ιδιοκτησία του αρχικού ιδιοκτήτη έως ότου καταβληθεί από τον Δήμο η αποζημίωση των 225.70 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά δεν επιτρέπεται από μια ιδιοκτησία να λάβει η Π.Ε. επιπλέον της οφειλόμενης εισφοράς σε γη η οποία σε κάθε περίπτωση συμψηφίζεται με το ρυμοτομούμενο τμήμα και προκύπτει οφειλή από ή προς την ιδιοκτησίας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση : 487.69-356.68=131.01 τ.μ. ήταν μόνο τα οφειλόμενα τ.μ. από εισφορά.

Φαίνεται λοιπόν ότι καταστρατηγήθηκε αυτός ο κανόνας και μάλιστα υπερβολικά γιατί δεν θεωρώ ότι απαιτούντο να διατεθούν 518.43 τ.μ. για να δημιουργηθεί νέο οικόπεδο (με την προϋπόθεση ότι οι Ο.Δ. ορίζουν και μικρότερο εμβαδόν αρτιότητας).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.