APIASTOS Δημοσιεύτηκε July 23, 2008 at 03:42 μμ Δημοσιεύτηκε July 23, 2008 at 03:42 μμ Καλησπέρα παιδιά, Είμαι νέος και θα ήθελα την βοήθειά σας για μια περίπτωση άδειας που μου έτυχε και είναι η εξής: Έχω ένα οικόπεδο 200 μ2 βάσει συμβολαίου και 208 μ2 βάσει κτηματολογίου. Στην περιοχή η κάλυψη είναι 60%.ο συντελεστής δόμησης 1,40. Υπάρχει ήδη ισόγειο, Α΄όροφος και Β΄όροφος.Το ύψος της οικοδομής τώρα είναι 9,6 μ. Με βάση το 200 μ2 εχω κάλυψη 120 μ2 που ήδη τα έχει καλύψει. Με βάση το 208 μ2 εχω κάλυψη 124,80 μ2.Μπορώ να εκμεταλλευθώ το 208 μ2 του κτηματολογίου, ώστε να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα μ2 κάλυψης για να βάλω εξωτερικά ανελκυστήρα;Πού αναφέρονται οι προϋποθέσεις για τους ανελκυστήρες στον Γ.Ο.Κ.;Υπάρχει περιορισμός ανάλογα με το ύψος της οικοδομής αν πρέπει να μπεί ανελκυστήρας ή όχι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
myri Δημοσιεύτηκε July 23, 2008 at 07:05 μμ Δημοσιεύτηκε July 23, 2008 at 07:05 μμ για δες πιο κάτω Διαστάσεις ανελκυστήρα: http://www.michanikos.gr/ftopic953-0-asc-0.html Προσθήκη εξωτερικού ανελκυστήρα: http://www.michanikos.gr/ftopic2818.html Εφόσον περισσεύει συντελεστής και δεν έχεις άλλο πρόβλημα με το ΓΟΚ θα μπορούσες να βάλεις ανελκυστήρα. Όμως να ξέρεις ότι θα πληρώσεις φόρο επειδή το οικόπεδο τελικά είναι μεγαλύτερο από ότι ήταν δηλωμένο στο συμβόλαιο.
APIASTOS Δημοσιεύτηκε July 24, 2008 at 08:18 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 24, 2008 at 08:18 πμ Καταρχήν ευχαριστώ. Εν συνεχεία θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά ισχύει ότι όταν η υψομετρική διαφορά μεταξύ δαπέδου ισογείου και δαπέδου του ορόφου που θα φτάνει η στάση του ανελκυστήρα είναι μικρότερη από εννέα (9) μέτρα δεν απαιτείται ανελκυστήρας.
gianni Δημοσιεύτηκε August 10, 2008 at 09:18 μμ Δημοσιεύτηκε August 10, 2008 at 09:18 μμ Κάθε οικοδόμη που το δάπεδο της εισόδου του τελευταίου διαμερίσματος απέχει από το δάπεδο του ισογείου μικρότερο /ίσο των 9.00 μ δεν απαιτείται ανελκυστήρας.πχ: έχουμε 1.πιλωτή2.1ος3.2ος.3ος και 4ος. Οι δύο τελευταίοι όροφοι 3ος και 4ος αφορούν μία κατοικία με εσωτερική σκάλα και η κεντρική είσοδος της είναι στον 3ο.ΔΕΝ απαιτείται ανελκυστήρας.Εάν όμως η κεντρική είσοδος ήταν στο 4ο >9μ. απαιτείται ανελκυστήρας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα