Μετάβαση στο περιεχόμενο

gianni

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gianni

  1. Κάθε οικοδόμη που το δάπεδο της εισόδου του τελευταίου διαμερίσματος απέχει από το δάπεδο του ισογείου μικρότερο /ίσο των 9.00 μ δεν απαιτείται ανελκυστήρας.πχ: έχουμε 1.πιλωτή2.1ος3.2ος.3ος και 4ος. Οι δύο τελευταίοι όροφοι 3ος και 4ος αφορούν μία κατοικία με εσωτερική σκάλα και η κεντρική είσοδος της είναι στον 3ο.ΔΕΝ απαιτείται ανελκυστήρας.Εάν όμως η κεντρική είσοδος ήταν στο 4ο >9μ. απαιτείται ανελκυστήρας.
  2. Εφόσον το κλιμακοστάσιο σου στην πιλωτή είναι < ή ίσο με 30τ.μ. τότε δεν προσμετράται στην δόμηση. Δεν μπορείς να κλείσεις πάνω από το 50% της πιλωτής σου.Στο παράδειγμα σου δόμηση είναι μόνο 25τ.μ.
  3. Με μία λέξη απαράδεκτη δουλειά. Το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η ανυπαρξία αποστατών σε μία περίπτωση δηλώνει την ανυπαρξία σε όλες. Γιατί λοιπόν έγινε σε ένα σημείο; Διότι ήταν και το μοναδικό που δεν προστέθηκε νερό κατά την σκυροδέτηση αφού προφανώς ο συνάδελφος ήταν εκεί ίσως για κάποια λεπτά! Μάλιστα η προηγούμενη βαρέλα τελείωσε λίγο πριν την νεά, γι΄αυτό και το 1/3 του δοκαριού δεν παρουσιάζει αστοχία. Η εικόνα μιλάει μόνη της, η διαφορά του χρώματος, το σκυρόδεμα που εμφανίζεται ως σταλακτίτες ανάμεσα στα κενά των μαδεριών, κ.α.! Δεν είναι επίσης δυνατόν η συμπύκνωση όλου του κτηρίου να πετυχαίνει τόσο τέλεια ακόμα και στο κάτω ή μέσον των υποστηλωμάτων και να αστοχεί σε ένα μόνο σημείο, 0.40μ. από την επιφάνεια! Το γεγονός δε ύπαρξης σκουπιδιών στο ξηλότυπο δηλώνει και την ανευθυνότητα ΟΛΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ στα επισκευαστικά κονιάματα,η αντοχή πρέπει να είναι ίδια με το σκυρόδεμα του φ.ο. Σε αντίθετη περίπτωση αποφλειώνεται πρώτο στην σεισμική διέγερση και το δομικό στοιχείο μένει με μικρότερη διατομή.
  4. Όλα τα παραπάνω είναι ημίμετρα.Ότι και να κάνεις συνάδελφε το πρόβλημα θα παραμείνει (λόγω των ιδιοτήτων της ελαφρόπετρας).Λυπάμαι αλλά η μοναδική λύση είναι το "ξήλωμα". Θα κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά ποτέ μην ξεχνάτε, στο κακό αποτέλεσμα όλοι μιλούν για τον υπεύθυνο Μηχανικό.
  5. "...αν θελουμε να μην ειναι θεσει κοντο,μαλλον,πρεπει να τοποθετησουμε στο υψομετρο 0 ενα λοιπο κομβο ο οποιος θα σπασει το υποστυλωμα σε 2 τμηματα και ετσι πλεον τα εντατικα για τον χαρακτηρισμο ως φυσει κοντο θα υπολογιστουν και για τα 2 επιμερους υποστυλωματα μηκους L=3.00 και L=0.90 μετρα αντιστοιχα. " Συγχαρητήρια συνάδελφε, είναι όπως το λες. Οσον αφορά το ερώτημα "Στα τοιχεία τίθεται θέμα κοντού υποστηλώματος?"η απάντηση ειναι ΝΑΙ, εφόσον αυτό δημιουργείται κατά την ελαστική του πλευρά(δοκάρι κάθετο στην μεγάλη πλευρά του τοιχείου) και όχι κατά την άκαμπτη.
  6. Σαφώς δεν είναι φέρουσες τοιχοποιίες.Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι τοιχοποιίες που βρίσκονται μεταξύ δοκαριών και υποστηλωμάτων, ιδιαίτερα σε παλαιά κτήρια, λειτουργούν ως πλαισιωτοί φορείς παραλαμβάνοντας σεισμική ενέργεια βοηθώντας στη απόσβεση. Σε περίπτωση καθαίρεσης τους, η απόσβεση γίνεται αποκλειστικά από το φέροντα οργανισμό, προσθέτοντας σ' αυτόν τις βλάβες που θα εμφάνιζαν οι τοιχοποιίες.
  7. Το μέγιστο ύψος του κτηρίου θα υπολογιστεί από την γραμμή εδάφους στο +4.00, ΟΥΤΕ από το 0.00, ΟΥΤΕ από το +3.50 (λόγω πτώσης της πιλωτής κατά 0.50μ.). Εφόσον το κτήριο βρίσκεται μέσα στο ιδεατό στερεό α) υπολογισμένο από το κράσπεδο του δρόμου Α (0.00), β) υπολογισμένο κατά μήκος του δρόμου Β, γ) το υπόγειο δεν έχει άνοιγμα (είσοδος γκαράζ) στον δρόμο Α και δ) το ύψος του δεν ξεπερνά τα 3.00 μ. εσωτερικά, ουδέν πρόβλημα υπάρχει.
  8. Χωρίς καμία αμφιβολία η απάντηση ειναι ναι. Προχώρα.
  9. Εξώστης: υπάρχει τύπος που δίνει το επιτρεπόμενο τμήμα εξώστη εκτός οικοδομικής γραμμής συναρτήσει του πλάτους δρόμου και του ύψους του εκάστοτε εξώστη(όροφος). Όσον αφορά την στέγη πρέπει να δούμε την τομή.Το σίγουρο είναι οτι δεν περνάει ως προεξοχή ακόμα και αν ήταν <40εκ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.