Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ ή ΟΑΕΕ;


MINENG

Recommended Posts

Χαιρετώ όλους(ες) όσους βρίσκονται εδώ

 

Είναι το πρώτο μου μυνημα οπότε συγχωρέστε με εάν έχει επαναληφθεί και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου.

 

Είμαι ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ (νέος) και περιμένω 2ο παιδί. Στο 1ο πήραμε κανονικά το σχετικό επίδομα τοκετού καθώς η γυναίκα μου ήταν άνεργη και έμμεσα ασφαλισμένη στο ταμείο μας μέσω εμού.

Εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει εγγραφή στο ΤΕΒΕ (ή ΟΜΑΕΕ πλέον) καθώς για κάποιους λόγους έπρεπε να μπει μέτοχος στην εταιρία συγγενικού της προσώπου. Δεν έχει κάνει χρήση της υγειονομικής κάλυψης απο το ΤΕΒΕ (δεν έχει καν βγάλει βιβλιάριο υγείας) αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί την κάλυψη του ΤΣΜΕΔΕ.

Υπάχει κάποιο κώλυμα σε αυτό;

Όσον αφορά στο επίδομα τοκετού του ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να το ζητήσει πάλι; Γνωρίζω οτι κάνεις υπεύθυνη δήλωση περι μη ασφάλισης σε άλλον φορέα αλλά μιας και δεν κάνει χρήση της υγειονομικής κάλυψης του ΤΕΒΕ μπορεί να επιλέξει αυτήν του δικού μου ταμείου.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν υπάρχει θέμα που ενώ έχει φορέα ασφάλισης συνεχίζεις να την δηλώνεις εσύ.

θα κάνει ψευδή δήλωση στο ΤΣΜΕΔΕ;

Για σκέψου καλύτερα τι πας να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Τι σημαίνει πως δεν έχει κάνει χρήση; Δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση; Έχει δηλώσει, αν μπορεί, στο ΟΜΕΕ πως δεν θα κάνει χρήση; Δεν πληρώνει για υγειονομική περίθαλψη στο ΟΜΕΕ;

Όταν την "έγραψες" στο ΤΣΜΕΔΕ, νομίζω έκανες κάποια Υ/Δ. Τώρα αυτή η Υ/Δ ισχύει;

 

Αντιγράφω από το TSMEDE.EU

Τα άμεσα και έμμεσα μέλη, υποχρεούνται να διαγραφούν από τον Κ.Υ. και να επιστρέφουν το βιβλιάριο υγείας στις εξής περιπτώσεις :

 

 

1. Ασφάλισης σε άλλο ασφαλιστικό φορέα

2. Γάμου εμμέσου μέλους

3. Θανάτου αμέσου ή εμμέσου μέλους

4. Συμπλήρωση ορίου ηλικίας

5. Στράτευσης αμέσου ή εμμέσου μέλους

6. Διαζυγίου

Link to comment
Share on other sites

Αφού όπως είπες παραπάνω η γυναίκα σου είναι μέτοχος σε εταιρία και για αυτό είναι άμεσα ασφλαισμένη στον ΟΑΕΕ δεν τίθεται θέμα ποιο ασφαλιστικό ταμείο θα επιλέξει. Θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη μόνο στον ΟΑΕΕ.

(και όχι ΟΜΑΕΕ που από λάθος γράφτηκε και στον τίτλο του θέματος)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα κι' από μένα. Έχω παρόμοιο θέμα με τον MINENG. Όταν έγραψα τη γυναίκα μου στο ΤΣΜΕΔΕ ήταν άνεργη. Κάποια στιγμή έπιασε δουλειά στο δημόσιο και είχε δικαίωμα να εγγραφεί στον ΟΠΑΔ. Της είπαν ότι αν θέλει θα μπορούσε να γραφτεί στον ΟΠΑΔ, δεν της είπαν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να διαγραφεί από το ΤΣΜΕΔΕ για να ασφαλιστεί στον ΟΠΑΔ. Έτσι, είχε διπλές κρατήσεις, αλλά ήταν γραμμένη μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ. Τώρα είναι άνεργη. Την προηγούμενη βδομάδα, πήγα να πάρω χρήματα από το ΤΣΜΕΔΕ, για τη γυναίκα μου και μου ζητήσανε φορολογική δήλωση του 2011. Την έχω κάτσει κατά το κοινώς λεγόμενο?

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, σύμφωνα με αυτό που γράφει παραπάνω, λέει για ασφάλιση σε άλλο ασφαλιστικό φορέα. Η σύζυγός μου ΠΟΤΕ δεν ασφαλίστηκε σε άλλο φορέα. Θα ήταν ασφαλισμένη, ΑΝ έβγαζε βιβλιάριο και κατά συνέπεια έπαιρνε χρήματα από 2 ασφαλιστικούς φορείς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.