Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνωριση Μηχανικου: Bachelor Leeds Αγγλία + MSc UCL... (επείγει!)


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Σας γράφω γιάτι βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δυστυχώς το ΔΟΑΤΑΠ αδυνατει να μου δώσει επαρκείς πληροφορίες οσον αφόρα στην αναγνωριση του μαστερ που θελω να κανω (Ελπιζω το ποστ μου να ειναι στην σωστη κατηγορια). Μολις τελείωσα το Bachelor στην σχολή Electrical and Electronic Engineering στο Leeds της αγγλίας με κατεύθυνση στις τηλεπικοινωνίες, ο τίτλος του πτυχίου μου είναι: Electronic and communications engineering. Έχω γίνει δεκτή για μεταπτυχικό στο UCL της αγγλίας, MSc in space science and engineering με κατεύθυνση μεταπτυχιακού "spacecraft technology and satellite communications" που έχει μαθήματα από το Electrical Engineering και το Space & Climate Physics (διατμηματικό).

Με αυτό το μεταπτυχιακό θα καταφερω να αναγνωριστώ ως Μηχανικός σε περίπτωση που επιστρέψω Ελλάδα; Απ'όσο γνωριζώ, υπαρχει τομέας διαστημικής και τηλεπικοινονιών στο ΔΠΘ ηλεκτολογων μηχανικων της Ξάνθης. Εχώ πληροφορηθει απο το ΔΟΑΤΑΠ οτι θα πρεπει να εχω διδαχτει μαθηματα σχετικα με ισχυρά ρεύματα και ισχυ ωστε να αναγνωριστω σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικος, τα οποια δεν εχω κανει αλλα και ουτε υπαρχουν στο προγραμμα σπουδων της διαστημικης του ΔΠΘ. Αν δεν τα παρακολουθησω τωρα, θα πρεπει να δωσω εξετασεις οταν επιστρεψω Ελλάδα? Πείτε μου αν χρειαζεστε την λιστα των μαθηματων που εχω ηδη παρακολουθησει, ή του μεταπτυχιακου στο UCL για περαιτερω διευκρινησεις.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

@manina

 

Aρχικα, καλη επιτυχια με τις σπουδες σου και κουραγιο!!!

 

Ο ΔΟΑΤΑΠ μάλλον σου ζητησε να εχεις διδαχθει ισχυρα και ισχυ γιατι ειναι υποχρωτικα κορμου (πριν δηλαδη διαλεξεις κατευθυνση π.χ της διαστημικης στην Ελλαδα) για ολους τους ΗΜΜΥ.Επομενως πρεπει να συγκρινεις τα μαθηματα που θα διδαχθεις εσυ με τον κορμο των ΗΜΜΥ + μια κατευθυνση π.χ τη διαστημικη που θες να παρεις MSc

 

το παραπανω το αναφερω με βάση παιδια που εχουν ερθει απο εξω και ειναι στους ΠΜ ΕΜΠ και δινουν μαθηματα κορμου π.χ ίσως Οδοποιιες,καποιο Μπετο και σχεδον παντα Αντισεισμικη.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω, ξερεις μηπως αν υπάρχει καποιος πιο εύκολος τροπος απο το να δωσω μαθηματα οταν γυρισω πισω? Βασικα οποιαδηποτε αντιστοιχια μηχανικου και να παρω δεν με πειραζει, το τμημα του ΔΠΘ το ανεφερα απλά σαν παραδειγμα.

Επισης,θα το εκτιμουσα πολυ αν καποιος μπορουσε να δει την λιστα των μαθηματων μου και να μου πει αν εχω πιθανοτητες αντιστοιχιας. Γιατι, για παραδειγμα, το προγραμμα σπουδων του bachelor που τελειώσα έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ μάθημα διαφορά με το electronic and electrical προγραμμα, και το θεωρω πολυ περιεργο να μου χρεωσουν μαθηματα μονο και μονο κρινοντας απο τον τιτλο σπουδων...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον είναι αναγνωρισμένο το BSc και έχεις εγγραφεί στο κατάλληλο επιμελητήριο μηχανικών στην Βρετανία, μπορείς να ζητήσεις τη μεταφορά ΕΔ στην Ελλάδα. Η διαδικασία είναι απλή ΑΛΛΑ πρέπει είτε να δώσεις εξετάσεις είτε να κάνεις έως 3 χρόνια πρακτική άσκηση. Και παράλληλα κυνηγάς και το ΔΟΑΤΑΠ.

Πάντως στο ΔΟΑΤΑΠ να σου ζητήσουν να δώσεις κάποια μαθήματα, είναι συνηθισμένη πρακτική.

Link to comment
Share on other sites

Με αυτό το μεταπτυχιακό θα καταφερω να αναγνωριστώ ως Μηχανικός σε περίπτωση που επιστρέψω Ελλάδα; Απ'όσο γνωριζώ, υπαρχει τομέας διαστημικής και τηλεπικοινονιών στο ΔΠΘ ηλεκτολογων μηχανικων της Ξάνθης. Εχώ πληροφορηθει απο το ΔΟΑΤΑΠ οτι θα πρεπει να εχω διδαχτει μαθηματα σχετικα με ισχυρά ρεύματα και ισχυ ωστε να αναγνωριστω σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικος, τα οποια δεν εχω κανει αλλα και ουτε υπαρχουν στο προγραμμα σπουδων της διαστημικης του ΔΠΘ.

 

Εξαρτάται ως τί μηχανικός επιθυμείς να αναγνωριστείς! Από τη στιγμή που στα Bachelor και Master υπάρχει η λέξη Engineering, θα αναγνωριστούν οι σπουδές σου σίγουρα ως μηχανικός αλλά δεν μπορείς να ξέρεις τί μηχανικός ακριβώς.

 

Αν επιθυμείς να αναγνωριστείς ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, άποψή μου είναι ότι ο ΔΟΑΤΑΠ σίγουρα θα σου ζητήσει κάποια μαθήματα και πιστεύω ότι αυτά θα είναι λίγο περισσότερα από αν απλά έκανες Master σε Electrical Engineering. Γιατί σχεδόν πάντα ο ΔΟΑΤΑΠ ζητάει 1-2 μαθηματάκια από όλους της Αγγλίας!

 

Δεν έχει τόσο πολύ σημασία το Bachelor όσο τα μαθήματα του Master! Επίσης ο τομέας του ΔΠΘ είναι απλά ένας τομέας. Ηλεκτρολόγος είναι και ο φοιτητής που δε θα τον επιλέξει, άρα είναι τα μαθήματα του κορμού που είναι σημαντικά και όχι των τομέων, και μαθήματα κορμού θέλει να δει ο ΔΟΑΤΑΠ στο MSc σου, αλλιώς θα στα ζητήσει και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου.

 

Αν εσύ όμως θέλεις να γραφτείς στο ΤΕΕ ως (π.χ.) Μηχανικός Επικοινωνιών Διαστήματος και τέτοια είναι η αναγνώριση που έχεις πάρει από τον ΔΟΑΤΑΠ, τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τα μαθήματα που θα σου ζητηθούν. Υπάρχουν πάρα πολλές ειδικότητες μηχανικού που μπορεί να αποδώσει ο ΔΟΑΤΑΠ, το θέμα όμως είναι τί επαγγελματικά δικαιώματα από το ΤΕΕ έχουν αυτές.

Link to comment
Share on other sites

manina

 

Κατά την γνώμη μου όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι το ΔΟΑΤΑΠ ελέγχει τα μαθήματα κορμού αλλά καλά είναι να καλύπτεις και τα μαθήματα των ροών της συγκεκριμένης κατεύθυνσης που θέλεις .Έχουν γίνει μελέτες επάνω σε αυτό το θέμα του ΤΕΕ με συμμετοχή και του ΔΟΑΤΑΠ και ελέγχουν γενικά εάν ο οδηγός σπουδών του ξένου τίτλου καλύπτει τα μαθήματα του οδηγού σπουδών της συγκεκριμένης σχολής .Έχω γνωστό που του έχουν βγάλει ένα μάθημα ψηφιακές τηλεπικοινωνίες του 7 εξαμήνου στην σχολή της Πάτρας και ακόμα αυτός είναι εκεί και δίνει το συγκεκριμένο μάθημα .Από αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι δεν εξαρτάται μόνο από τα μαθήματα κορμού αλλά και της κατεύθυνσης .Κυρίως για τους ηλεκτρολόγους δίνουν βάση στα μαθήματα που αφορούν κυκλώματα και στις ώρες και μετά σε όλα τα άλλα .Καλό είναι και ειδικά για τα τμήματα ηλεκτρολόγων να καλύπτεις όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα από όλο τον οδηγό σπουδών τους ώστε να υπάρχει πλήρη προσέγγιση του οδηγού σπουδών σου με αυτόν τον τίτλο που επιζητάς αναγνώριση στην Ελλάδα.

 

Η απόδειξη δίνεται παρακάτω .

 

https://eclass.upatras.gr/modules/document/file.php/CEID1025/bathmoi%20atyphs%20iouniou%202011.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.