Jump to content

Τινάκι

Core Members
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Τινάκι last won the day on July 15 2011

Τινάκι had the most liked content!

Community Reputation

15 Ουδέτερη

5 Followers

About Τινάκι

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

2,024 profile views
 1. Καλημέρα αγαπητοί... Με ρώτησε χθες ένας γείτονας για τον οπλισμό μίας μικρής πλάκας 2x2 που θέλει μόνος του να κατασκευάσει. Θα πατήσει απλά πάνω σε τούβλο 20 πόντων, χωρίς σενάζ. Δε θα έχει φορτία πάνω, ίσως ένα μικρό ηλιακό μόνο, είπε. Του απάντησα στα γρήγορα για Φ8/150 πάνω-κάτω (και στις δύο διευθύνσεις) και περιμετρικά πιο πυκνά, ανά 100 mm. Πάχος πλάκας γύρω στα 12 cm και μπετόν αυτό που ως παντογνώστης ξέρει από μόνος του να φτιάξει. Πρότεινα να ζητήσει τα σίδερα έτσι, και να βάζει 2 αντιδιαμετρικά & ανάποδα ώστε να καλυφθεί όλη η πλάκα, πάνω-κάτω από άκρη σε άκρη. Και στις δύο διεθύνσεις. _______ 60 cm |_________________________________ 195 cm Ή να αγοράσει δομικό πλέγμα, πάνω-κάτω και στις άκρες φουρκέτες. Ερώτηση 1: Να χάσω τον ύπνο μου το βράδυ ή δεν έκανα μεγάλη γκάφα; Ένα μάστορας που τον βοηθάει είπε ότι είναι πολλά τα σίδερα, και ότι θέλει μόνο κάτω. Ερώτηση 2: Οι φουρκέτες πρέπει να δένονται πάνω (κατά μήκος) στα ευθύγραμμα σίδερα ή επιτρέπεται και ανάμεσά τους; Τ.
 2. Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό μου προς το τέλος του Ιουλίου, δηλαδή πριν την κατάργηση των εξετάσεων και για αυτό ανησυχώ μήπως θα πρέπει να τα επιστρέψω.
 3. Καλησπέρα! Είμαι ταμειακά ενήμερη (πλήρωσα το e-Παράβολο) αλλά δεν έδωσα, ούτε και πρόκειται, ποτέ εξετάσεις. Δικαιούμαι ακόμα τα 400 ευρώ ή δε θεωρούμαι πλέον ενεργειακός επιθεωρητής και να τα επιστρέψω μήπως; (Δεν κατάλαβα ποτέ τι έγινε με την πρόσφατη κατάργηση των εξετάσεων, και αν πρέπει να κάνω κάτι για την ένταξή μου στην Α' Τάξη ή αυτόματα το ΥΠΕΚΑ θα ενημερώσει το μητρώο!)
 4. Ισχύει πράγματι αυτό παραπάνω για τις ίδιες εισφορές ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ; Αν δηλαδή διαγραφώ από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, και πουλάω ρούχα ως μισθωτή σε ένα μαγαζί, πάλι τα ίδια ισχύουν για εργαζόμενο και εργοδότη; Και εγώ θα πληρώνω ΙΚΑ (μηνιαία κράτηση από τον μισθό μου) και ο εργοδότης; Και αν υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός μου θα είναι ίδιος με αυτόν του μηχανικού, οι κρατήσεις είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες για τον εργαζόμενο αλλά και τον εργοδότη ή ίδιες πράγματι;
 5. Να είσαι καλά, δεν το είχα δει πριν. Επομένως είναι φτηνότερο το μπλοκάκι και δεν είναι μόνο η αποζημείωση της απόλυσης ο λόγος που ο εργοδότης το επιθυμεί. Άρα η Ασφαλιστική Κλάση και η Ειδική Προσαύξηση δεν επιβαρύνουν επιπλέον τον εργοδότη, αλλά τον εργαζόμενο μόνο. Η απάντηση στο 7) θα έχει ενδιαφέρον.
 6. Δες κι εδώ μήπως βγάλεις άκρη, αν και παλαιό λίγο. http://www.spme.gr/uploads/ef29fb7529bdc169.pdf
 7. Εγώ δεν έχω ακόμα καταλάβει... Ως ελεύθερη επαγγελματίας μηχανικός πληρώνω π.χ. 1800 ανά εξάμηνο (300 ευρώ κάθε μήνα) από την τσέπη μου, είτε δουλέυω στο δικό μου γραφείο, είτε με μπλοκάκι σε άλλο. Ως μισθωτός μηχανικός γίνεται ασφαλιστική κράτηση από το μισθό κάθε μήνα, ενός ποσού προς ΤΣΜΕΔΕ και προς ΙΚΑ (ασθένεια-χρήμα) το οποίο ουσιαστικά ο εργαζόμενος πληρώνει αφού αφαιρείται από τον μισθό. Δύο ερωτήσεις παρακαλώ: 4). Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από τα 300 ευρώ; Αν κατάλαβα καλά η απάντηση σχετίζεται με το ύψος του μισθού, σωστά; 5). Ας υποθέσουμε ότι το ποσό αυτό είναι ακριβώς το ίδιο. Αν κατάλαβα καλά, επιπλέον των 300 ευρώ, ΤΣΜΕΔΕ και ΙΚΑ λαμβάνουν από τον εργοδότη και κάποια άλλα επιπλέον χρήματα, σωστά; Πόσο πολλά είναι αυτά τα χρήματα; Ψίχουλα ή είναι ένα σημαντικό ποσό; Ή μήπως κατάλαβα λάθος και τα 300 ευρώ είναι η συνολική κράτηση για εργαζόμενο και εργοδότη; Και δύο επιπλέον ερωτήσεις, σημαντικές: 6). Αν ο εργαζόμενος μισθωτός δεν απασχολείται ως μηχανικός αλλά σε μία άσχετη προς το αντικείμενό μας εταιρεία, και ο εργοδότης ωστόσο είναι σωστά ενημερώμένος για τη νομοθεσία που ισχύει οπότε αδιαμαρτύρητα καλύπτει ΤΣΕΜΕΔΕ και ΙΚΑ (ασθένεια-χρήμα) κάθε μήνα, τα ποσά αυτά (για τον εργαζόμενο και τον εργοδότη) είναι ακριβώς τα ίδια με την παραπάνω περίπτωση όπου ο μισθωτός απασχολείται στην εταιρεία ως μηχανικός; Ας υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός και στις δύο περιπτώσεις είναι ο ίδιος, είτε δηλαδή κάνω μελέτη, είτε πουλάω ρούχα. 7). Αν διαγραφώ από ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, και πουλάω ρούχα ως μισθωτή σε ένα μαγαζί, πάλι τα ίδια ισχύουν για εργαζόμενο και εργοδότη; Δηλαδή και εγώ θα πληρώνω ΙΚΑ (μηνιαία κράτηση από τον μισθό μου) και ο εργοδότης; Και αν υποθέσουμε ότι ο μικτός μισθός μου είναι ίδιος με αυτόν του μηχανικού, οι κρατήσεις είναι μεγαλύτερες οι μικρότερες για εργαζόμενο και εργοδότη; Σας ευχαριστώ!
 8. Μπράβο σας κ. Ροδόπουλε! Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη μετάδοση γνώσης!
 9. Μάλλον δεν υπάρχουν λεφτά οπότε και σκέφτηκαν να καθυστερήσουν έτσι την καταβολή των επιδοτήσεων... μέχρι την προσεχή μας πτώχευση! Πότε λήγει η άδεια για τους μόνιμους ενεργειακούς επιθεωρητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, εγκρίθηκαν (αναγγελία έναρξης δραστηριότητας) αλλά ΔΕΝ έδωσαν εξετάσεις; Πόσα χρόνια μετά την ημερομηνία αναγγελίας έναρξης; Αν δε δώσουμε (και περάσουμε) τις εξετάσεις, αλλά έχει εγκριθεί η 400 ευρώ ενίσχυση, έχουμε πράγματι το δικαιώμα να την πάρουμε. Σωστά; Γιατί στη σελίδα 7 του οδηγού αναφέρεται στην "επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος" και στην "επιτυχή απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή" που είναι ανεξάρτητα από τη συμμετοχή και την επιτυχία στις εξετάσεις. Επίσης μιλάει για ολοκλήρωση της "κατάρτισης" και όχι επιτυχία στις εξετάσεις. "Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ολοκληρώσει ή πρόκειται να ολοκληρώσουν την εξειδικευμένη κατάρτιση για να αποκτήσουν την ιδιότητα του Ενεργειακού Επιθεωρητή." Στους πίνακες της υπαγωγής, η στήλη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ που είναι 2014 θα πρέπει να με αγχώνει; Τι σημαίνει λήξη αίτησης αφού ακόμα να δώσουν τις επιδοτήσεις;
 10. είναι για την εκμάθηση του προγράμματος το εγχειρίδιο, ας μην γίνει λοιπόν συζήτηση για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ πάλι, άλλες είναι οι ερωτήσεις μου και δεν αφορούν στο συγκεκριμένο λογισμικό αλλά στο το τι αποτελεί μελετητικά αποδεκτή πρακτική
 11. Καλημέρα και με καλά εκλογικά αποτελέσματα! Βρήκα αυτό για φοιτητές και με προβλημάτισε κάπως; http://users.teilar.gr/~p.lokkas/StereoSTATIKA.pdf Και σας ρωτάω: - Στη σελίδα 65 (71) η λύση δοκός επί δοκού είναι αντιπροσωπευτική; Και το πρόγραμμα που την επιτρέπει και ο καθηγητής που συμφωνεί. - Στη σελίδα 77 (83) και 78 (84) η θεμελίωση διορθώνεται (σωστά θεωρώ) από την προτεινόμενη. Με αφορμή όμως αυτό, θέλω να ρωτήσω αν οι συνδετήριες δοκοί πρέπει πάντα να ακολουθάνε τη διάταξη των δοκών των ορόφων ή όχι; Επίσης, οι συνδετήριες δοκοί μπορεί να μπουν διαγώνια όταν τα υποστυλώματα δεν είναι σε ορθοκανονικό κάνναβο ή υπάρχουν όρια ως προς τη γωνία; Δείτε και τη λύση στη σελίδα 62 (68) με την ανισόπεδη.
 12. Πάρα μα πάρα πολύ σας ευχαριστώ και τους δύο! Στα Αγγλικά μήπως γνωρίζουμε πώς ονομάζεται; Fixed-/Hinged-roller support ίσως; Εξαιρετικό και PDF, καθότι για έναν αντίστοιχο λόγο έκανα την ερώτηση. Έχω ένα rigid πλαίσιο Π με συμμετρική φόρτιση και άρθρωση στις στηρίξεις. Και πάνω σε αυτό υπάρχει ένα άλλο Π χωρίς καμία εξωτερική φόρτιση, ενωμένο άκαμπτα με το κάτω πλαίσιο Ζητάω την παραμόρφωση και τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών και για τα δύο Π. Οπότε βρίσκω πρώτα το ισόγειο Π ανεξάρτητα, σαν να ήταν μόνο του. Μετά μεταφέρω τις μετατοπίσεις και ποσοστό από τα εντατικά μεγέθη στους κόμβους-βάσεις τού πάνω Π ως εξωτερική φόρτιση και το λύνω επίσης ανεξάρτητα. Απλά ήθελα να γνωρίζω πώς μοντελοποιώ ως στήριξη για το πάνω αυτό Π τους κόμβους-βάσεις στα σημεία ένωσης με το κάτω πλαίσιο. Κάποιος μου είπε ότι χρησιμοποιώ πάκτωση, αλλά εμένα δε μου φάνηκε αυτό 100% σωστό, γιατί δεν επιτρέπει την όποια οριζόντια μετατόπιση των κάθετων στοιχείων του λόγω της παραμόρφωσης στο οριζόντιο μέλος τού κάτω πλαισίου. Υποστήριξα την Κυλιόμενη Πάκτωση αλλά μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ως στήριξη!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.