Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σωμα κατω απο εσωτερικη σκαλα


imt

Recommended Posts

@kosmas85

 

Ευχαριστω για την υποδειξη, δεν το απεφυγα ομως το διαβασμα :).

 

@miltos

Επισυναπτω ενα σκαριφημα, οπως ζητηθηκε, αν και νομιζω οτι η διαταξη της σκαλας, του σωματος και του διαδρομου πανω δεν εχουν καποια ιδιαιτεροτητα, περιγραφηκαν ικανοποιητικα και εγιναν κατανοητα.

post-47889-13188727341_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πιο πολύ θα βοηθούσε το που θα μπουν ολα τα σώματα ακόμα και το δίκτυο παρα μια σκέτη κάτοψη. Έτσι θα είχαμε άποψη της κατανομής. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει ας πούμε.. ο διάδρομος θα έχει σώμα? τι απώλειες έχει αυτός χώρος? Πόσα σώματα και που θα είναι στο ισόγειο ? Που έχεις παράθυρα?

 

Αυτό το σχέδιο μας είχες περιγράψει και αυτό είχαμε στο μυαλό μας.

Link to comment
Share on other sites

@kosmas85

 

Στο ισογειο υπαρχουν θεσεις να μπουν 2 σωματα, ενα στον χωρο της κουζινας - τραπεζαριας (κοντα στην πορτα προς τους βοηθητικους χωρους) και ενα στο καθιστικο (κατω απο την σκαλα). Ο διαδρομος πανω θα εχει σωμα, κοντα στην εξοδο προς το μπακλονι.

Νομιζω ομως οτι θα ηταν καλλιτερα να μην το πλατιαζουμε με τετοιες λεπτομερειες διοτι τελικα μαλλον θα καταληξουμε να κανουμε τηλε-μελετη και αυτο θα ηταν δυσκολα διαχειρισιμο μεσα απο το forum αλλα και βαρετο για οσους παρακολουθουν την συζητηση.

 

Τα σημεια που θεωρω οτι ειναι κρισιμα και τα οποια πιθανον να κανουν καποια διαφορα ειναι τα χαρακτηριστικα και η γεωμετρια της σκαλας (οχι ριχτια και πλατη, τετραγωνη κατοψη των στροφων, οχι πλαινος τοιχος κατω, πλαινος τοιχος πανω) και ο διαδρομος πανω.

Παντως με θεωρητικες σκεψεις δεν βλεπω να βγαζουμε ακρη. Περισσοτερο η εμπειρια αυτων που ζουν σε εναν τετοιο χωρο θα μπορουσε να ειναι πειστικη στο αν θα εχουμε αισθητο προβλημα στην λειτουργια του επιμαχου σωματος η' οχι.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχεις επιλογή τότε το βάζεις με την πολύ σημαντική παρατηρηση του Μιλτου για το δίστηλο. Στη θέση σου όπως είπα θα τοποθετούσα θερμοστατική στον όροφο για να αποφύγω να έχω κρύα δωμάτια και ζεστό διάδρομο.

Το θέμα είναι να αποδίδει καλά στο ισόγειο και να επαρκεί.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπει το θερμαντικό σώμα κάτω από την σκάλα θα έχει σημαντικά μειωμένη απόδοση καθώς δεν θα αερίζεται σωστά.

Επιπλέον ο ζεστός αέρας θα πηγαίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον όροφο από το κενό της πλάκας απ'όπου περνάει η σκάλα αντί να μένει στο ισόγειο. Έτσι θα είναι αισθητά πιο θερμός ο όροφος απο΄το ισόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.