Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Καλησπερα. Σχετικα με τα ποσοστα συστασης καθετου εχω ενα ερωτημα. Αν γνωριζει καποιος παρακαλω να μου απαντησει γιατι πρεπει να παραδοσω...!!! Λοιπον για το οικοπεδο δεν υπαρχει συμβολαιο. Έχει γινει κτηματολογιο στην περιοχη. Οι τελικοι τιτλοι εχουν τα δυο αδερφια σαν συνιδιοκτητες στο οικοπεδο με 65% και 35% αντιστοιχα. Θελουν τωρα να κανουν συσταση καθετου ιδιοκτησιας. Τα ορια του οικοπεδου ταυτιζονται σχεδον με τα δυο κτιρια που υπαρχουν και τα κτιρια αυτα ειναι μεσοτοιχια. Βγηκα και αποτυπωσα. Η υπαρχουσα κατασταση δινει ποσοστα 53% και 47% αντιστοιχα. Εκεινοι ομως επιμενουν στα αρχικα ποσοστα. Για τη δομηση οκ αλλα τα εμβαδα τους αν χρησιμοποιησω τα ποσοστα που θελουν προκυπτουν διαφορετικα απο τα μετρηθεντα. Στον πινακα αναλογισμου τι εμβαδο βαζω το μετρηθεν η' αυτο που προκυππτει απο τα ποσοστα που θελουν και ας μην ανταποκρινονται με την πραγματικοτητα?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά είναι μεγάλη. Προφανώς τα κτίρια είναι προ του 1955. Δες πως ακριβώς δήλωσαν στο κτηματολόγιο τα αντίστοιχα κτίρια. Αν πχ δήλωσαν ότι έχουν από ένα κτίριο με ποσοστό 65% και 35% αντίστοιχα στο συνολικό οικόπεδο, τότε έχουν πρόβλημα. Ενημέρωσέ τους ότι πρέπει να γίνει διόρθωση στο κτηματολόγιο - και άλλαξε το ποσό της αμοιβής σου. Αν δήλωσαν ότι έχουν δύο κτίρια με τα αντίστοιχα ποσοστά και στα δύο ο καθένας, τότε δεν ενδιαφέρει το ποσοστό που υπολογίζεις για το κάθε κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.