Μετάβαση στο περιεχόμενο

inverter


nikos_1

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους.

 

Παραθετω καποιο θεμα-προβλημα που εχω και θα παρακαλουσα αν μπορει καποιος να δωσει καποιες λυσεις κθοδηγησεις.

Μεσα σε ενα χωρο εχουμε 2 ιδια μοτερ τα οποια κινουν 2 ιδιους συμπιεστες αερα(ενα το καθενα).εχουν τα ιδια inverter με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις.

Τα inverter βρισκονται σε διπλανο κλιματιζομενο 24 ωρες δωματιο και τα μοτερ με τα κομπρεσερ τους σε μεταλλικα δωματια με ανεμιστηρες απαγωγης θερμοτητας απο το χωρο τους κοινως εξαερισμος.

Και τα δυο δουλευουν με time table.η μονη διαφορα ειναι οτι το ενα δουλευει διπλασιο χρονο απο το αλλο.

 

Το προβλημα τωρα ειναι οτι αυτο που εργαζετε ποιο συχνα μια η δυο φορες την μερα μου δινει thermistor fault σε διαφορετικες χρονικες στιγμες της ημερας.

Παρακαλω τα φωτα σας!!!

 

Φιλικα Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής για να δεις τα πλαίσια στο οποία κινούμαστε.

Τα κεφαλαία απαγορεύονται. Παρακαλώ, μετέτρεψε το κείμενό σου σε πεζά, για να μη δυσκολεύει την ανάγνωση.

Link to comment
Share on other sites

nikos_1:

Μου φαινεται πως μπορεις να εξετασεις τι θερμοκρασια εχει στην λειτουργια του. Οταν και οι δυο κινητηρες ειναι σε λειτουργια πανω απο 1-2 λεπτα, εχουν αισθητη διαφορα θερμοκρασιας? (Χρησιμοποιησε την παλαμη σου). Ο θορυβος που κανουν μοιαζει ή διαφερει πολυ?

Αν ο κινητηρας ειναι πιο ζεστος ή/και κανει περισσορετο θορυβο χρειαζεται συντηρηση διοτι θα εχει "Φαει" ρουλεμαν ή καποιο μηχανικο εξαρτημα του συμπιεστη εχει φθαρει.

Αν ο κινητηρας δουλευει ακριβως οπως ο διδυμος του τοτε υπαρχουν οι εξης πιθανοτητες:

Το θερμιστορ ειναι προβληματικο ή η συνδεση του θερμιστορ με το inverter εχει προβλημα. Για να ανιχνευσεις μια τετοια βλαβη κανονικα μετρας την αντισταση του θερμιστορ και ελεγχεις αν αντιστοιχει στην εσωτερικη θερμοκρασια του κινητηρα. Εναλλακτικα θα μπορουσες να ανταλλαξεις τα inverter των κινητηρων για να παρατηρησεις αν υπαρχει καποια διαφορα.

 

Τελος, κανε εναν ελεχο αν η απαγωγη της θερμοκρασιας απο τον χωρο του συμπιεστη ειναι αρκετη για να ψυχει την διεργασια. Η συμπιεση αερα ειναι εξωθερμη και εκει αθροιζεται και η θερμοτητα απο τον κινητηρα. Μηπως ο αερας περιβαλλοντος εχει τοσο υψηλη θερμικρασια που δεν πετυχενεται η συνολοκη ψυξη?

Καλη επιτυχια!

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποιος τυπος,εξισωσω να μπορεσω να αντιστοιχισω την αντισταση σε θερμοκρασια.επισης οταν ξεκιναει το μοτερ η αντισταση μεταβαλλεται και λογικα σε καποια τιμη σταματα ειναι σωστη αυτη η σκεψη?

Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δεν έχει νόημα...

Διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής, όπως σε προέτρεψα και παραπάνω.

miltos

Link to comment
Share on other sites

για τα θερμίστορ υπάρχει συνάρτηση που μπορείς να βρεις την θερμοκρασία αν γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά του θερμιστορ και την αντίσταση του.

Δυστυχώς όμως τα θερμίστορ που βάζουν στους κινητήρες είναι εξαιρετικά μη γραμμικά και συμπεριφέρονται περισσότερο σαν διακόπτες έχοντας μια περιοχή χαμηλής αντίστασης περίπου 100Ω όταν είναι κρύα και μια περιοχή υψηλής αντίστασης περίπου 1000Ω όταν βρίσκονται στην θερμοκρασία για trip του κινητήρα.

Για να μετρήσεις τα θερμίστορ θα πρέπει να αποσυνδεθούν απο το inverter αλλά τότε θα πρέπει να σου βγάλει σφάλμα γιατί κανονικά υπάρχει και έλεγχος για υπερβολικά χαμηλή αντίσταση, έλεγξε και μήπως το thermistor fault δεν σημαίνει υπερθέρμανση αλλά αποσύνδεση του θερμίστορ. Για δοκιμή μπορείς να βάλεις μια αντίσταση ή ποντεσιομετρο λίγων εκατοντάδων Ω στους ακροδέκτες και να μετράς την αντίσταση στα θερμίστορ με πολύμετρο για περίεργες τιμές.

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι στιγμης μου δωσατε αρκετη δουλεια.Ας μην κλεισει το θεμα στα μεσα της εβδομαδος θα σασ ανακοινωσω τι εγινε με ολα αυτα.

 

Και παλι ευχαριστω για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.