Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενασχόληση μηχανικού με πώληση φωτοβολταικών


chioioan

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι νέος Ενεργειακός Μηχανολόγος Τ.Ε και θα ήθελα να ακούσω απόψεις συναδέλφων που έχουν ασχοληθεί με τον χώρο των πωλήσεων φωτοβολταικών ως εξωτερικοί συνεργάτες κάποιας εταιρείας για το αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος νέος στον χώρο όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές αλλά και τις γνώσεις που μπορεί να αποκομήσει.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι?

 

Η νέα φούσκα λέγεται φωτοβολταϊκά και πέσαμε όλοι με τα μούτρα, από τα τεχνικά γραφεία μέχρι - πίστεψέ με - λογιστές, ασφαλιστές κλπ...

Η μεγάλη μερίδα βέβαια των εν μία νυκτί εγκαταστατών, είναι οι άνεργοι πλέον ηλεκτρολόγοι των οικοδομών που έγιναν επιστήμονες στα φ/β έτσι, μεταξύ τους... και δίνουν χαρτζηλίκι σε μερικούς ηλεκτρολόγους ΤΕ, νέα παιδιά, να υπογράφουν για τις δήθεν νόμιμες τοποθετήσεις...

 

Ασφαλώς και να ασχοληθείς, να διατηρήσεις όμως τη ποιότητα και την ακεραιότητα που διαθέτης ως νέος επαγγελματίας που είσαι και να σκίζεις κανένα συνεργείο ώστε να κάνει τη δουλειά όπως πρέπει...

Οσο για τις γνώσεις, δεν μπορώ να κρίνω αν θα πρέπει να τις λάβεις μέσω της εμπειρίας ή να τις έχεις από τη σχολή ή να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο κάποιας μεγάλης εμπορικής εταιρίας Φ/Β.

Πάντως για να μη φας τα μούτρα σου να προσέξεις στην επιλογή των συνεργατών σου...

 

Τα πράγματα όμως είναι απογοητευτικά προς το παρόν... Κάτι η κουτοπονηριά του έλληνα, κάτι οι φήμες πώλησης της ΔΕΗ, κάτι που οι τράπεζες δουλεύουν τον κοσμάκη βγάζοντας έντυπα αλλά δεν δίνουν δάνεια, κάτι που τώρα με τα νέα φορολογικά νομοσχέδια, αρχίζω και αμφιβάλλω για το συμφέρον του μικρού πάρκου...έχει πατώσει το επάγγελμα, ακόμη δεν ξεκίνησε!

 

Θέλω να ελπίζω σε μια προώθηση των τεχνολογιών αυτών μέσω του ΥΠΕΚΑ με νέα Π.Δ. και διορθώσεις του ΓΟΚ (π.χ. πέργολες) και η ευχή μου είναι να ενσωματωθεί στις μελέτες των αδειών μια προμελέτη - προεκτίμηση ενός συστήματος και να γίνει υποχρεωτική η εγκατάσταση των καλωδιώσεων... Κάτι σαν αυτές τις αηδιαστικές σωλήνες του Φυσ. Αερίου... αλλά για τα ΦΒ δεν θα φαίνεται τίποτε, θα είναι ένα καλώδιο στη ταράτσα που θα καταλήγει στα ρολόγια όπου στο μέλλον θα κοτσάρει η ΔΕΗ τον μετρητή... Καθαρά, φτηνά, σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, ρωτάω γιατί πάνω στην αναζήτηση εργασίας κατάλαβα οτι όσον αφορά τους μηχανολόγους ο κλάδος των μελετών κτιριακού τομέα που με ενδιέφερε (καθώς είχα κάνει ένα ξεκίνημα εκεί) έχει πέσει παρα πολύ και ύστερα απο πολλές αποστολές βιογραφικών οι μόνες προτάσεις που είχα για δουλειά ήταν απο εταιρίες φωτοβολταικών ως πωλητής.

Από την εταιρεία μου είπαν οτι ο κλάδος δουλεύει και οτι οι τράπεζες θα δίνουν δάνεια πολύ πιο εύκολα απο εδώ και πέρα. Απλώς σκέφτομαι αν λόγω της πλειάδας εταιρειών και πωλητών είναι εύκολο για κάποιον νέο στον χώρο να βρεί πελατεία και να κερδίζει κάποια σταθερά έστω και λίγα χρήματα το μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.