Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φ/Β σύστημα σε υπάρχουσα εγκατάσταση ΜΤ


sonick

Recommended Posts

Σε περίπτωση που θέλω να συνδέσω φβ 10kWp σε εγκατάσταση που είναι ήδη συνδεδεμένη στην μέση τάση,μπορεί ο υπάρχον μετασχηματιστής να χρησιμοποιείται και για ανύψωση και για υποβιβασμό τάσης, ή θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός μ/σ;

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να υπάρχει ενεργή παροχή στη χαμηλή τάση για να συνδεθεί το Φ/Β των 10 KW.

 

Μια λύση θα ήταν-αν υπάρχει δίκτυο ΧΤ κοντά-να αιτηθείς σύνδεση στη ΧΤ για κάποιο χώρο του οικήματος(π.χ. αποθήκη),και με αυτό το ρολόι να συμψηφίσεις την παραγόμενη ενέργεια.

Link to comment
Share on other sites

Aυτό που προτείνεις, το αν υπάρχει δίκτυο ΧΤ κοντά είναι η μία επιλογή,απλά ήθελα να μάθω τι γίνεται στην περίπτωση που ανέφερα.Χρειάζεται τελικά νέος μετασχηματιστής;

Link to comment
Share on other sites

Ε και? Αφού, επαναλαμβάνω, το ΦΒ σύστημα της ισχύος που αναφέρεις συνδέεται αποκλειστικά στη ΧΤ. Ας είναι το κτίριο συνδεδεμένο και στην ΥΤ. Αν θες να ενταχθείς στο Ειδικό Πρόγραμμα πρέπει να έχεις ενεργή παροχή ΧΤ και μόνο. Αν θες να ενταχθείς στο πρόγραμμα με τις βιομηχ. στέγες, δε χρειάζεται ενεργή παροχή, αλλά και πάλι θα συνδεθείς στη ΧΤ. Καμία σχέση ο Μ/Σ.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος.

 

Στο θέμα μας τώρα, δεν καταλαβαίνω πως μπορει να συνδεθεί το 10άρι στη ΧΤ, τη στιγμή που το κτίριο τροφοδοτείται με ΜΤ. Θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ μετρητή στη ΧΤ, μετά τον ιδιωτικό Υ/Σ? Μια επικοινωνία με τη ΔΕΗ θα σε διαφωτίσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.