Μετάβαση στο περιεχόμενο

gts007

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gts007

  1. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να κάνει κάποιους ελέγχους κατά τη σύνδεση. Εάν οι έλεγχοι αυτοί υποδείξουν να μπει επιτηρητής, ναι είναι υποχρεωτικό. Αλλά δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση προφανώς (το αποτέλεσμα των ελέγχων είναι ανάλογα τον αντιστροφέα).
  2. Όχι, δε γίνεται, η ιδιοκτησία επί του κτιρίου (ή τμήματος αυτού) είναι απαραίτητη και απαράβατη προϋπόθεση για ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα.
  3. Αν η μητέρα του έχει ποσοστό διοκτησίας στο κτίριο και το γραφείο της λογίζεται ως πολύ μικρή επιχείρηση μπορεί να το βάλει η ίδια. Ο ίδιος όμως, κανονικά, δε μπορεί. Το θέμα είναι ποιος θα έλεγξει αν ο ίδιος έχει επιχείρηση στο κτίριο ή όχι.
  4. Εάν δεν κατοικεί στο κτίριο και δεν στεγάζει την επιχείρησή του εκεί, δε μπορεί να βάλει ΦΒ.
  5. Τα έτη καθορίζονται στο Ν.4483/65, άρθρο 7 και στο άρθρο 305 των ΚΕΗΕ. http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1030&nt=18&lang=1 Για οικίες είναι 14 χρόνια.
  6. Μην εξάπτεσαι συνάδελφε, λίγο χιούμορ δε έκανε κακό σε κανένα. Σημασία έχει να το λέμε σωστά, σε δημόσιο φόρουμ είμαστε. Καλό να είναι επίσης να δεχόμαστε τις όποιες διορθώσεις όταν λέμε κάτι εντελώς λανθασμένα χωρίς χαρακτηρισμούς. Για καλό έγινε η επισήμανση. Ειρήνη υμίν...
  7. Δεν ισχυρίζομαι τίποτε από αυτά. Αυτό που λέω είναι ότι κάποια στιγμή, κάποιοι νομικοί (στη ΔΕΗ ή στο Υπουργείο, δε ξέρω) πήραν χαμπάρι ότι με βάση διατάξεις του Αστικού Δικαίου, δε μπορεί ο ψιλός κύριος κτλ κτλ. Δηλαδή η απόφαση αυτή δεν έχει σχέση με τις ΥΑ για τα ΦΒ, αλλά προκύπτει με βάση το Αστικό Δίκαιο.
  8. jsk, η λογική εκπορεύεται από διατάξεις του Αστικού Δικαίου και την ερμηνεία τους. Περισσότερα ίσως στο dikigoros.gr
  9. Αίτηση μπορεί να κάνει μόνο ο πλήρης κύριος ή ο επικαρπωτής. Όπως τα λέει η tsilena. Και ονομάζεται ΨΙΛΗ κυριότητα, όχι υψηλή ούτε πανύψηλη.
  10. Εννοείς 80 kW jsk, τόσο αναφέρει ο συνάδελφος για ώρα 17.00. Το οποίο, φυσικά και δε πρόκειται για σταθερό σύστημα. Τέλος πάντων, το επιμύθιο στην όλη ιστορία είναι ότι η τιμή των 6.5 kW για ένα σύστημα 9-10 kW είναι μια χαρά τιμή για τις 16.00 και τέτοια εποχή, το είχα επισημάνει από τη πρώτη στιγμή. Αλλά τα ακούσαμε και απο πάνω βλέπεις.
  11. Για το 1ο σύστημα που αναφέρεις, είναι φυσιολογική τιμή τα 80 kW εκείνη την ώρα. Στις 16.00 όμως, για δες πόση είναι η μέγιστη τιμή. Λογικά θα πλησιάζει τα 70 kW. Το 2ο σύστημα στην Έδεσσα, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ισχύ 80 kW στις 17.00. Εκτός αν έχει tracker. Με σταθερές βάσεις, απλά αποκλείεται.
  12. Και για να προσθέσω κάτι στα περί μεγάλης στιγμιαίας ισχύος του jsk, στις 28/08 είχα στιγμιαία ισχύ 10.75 kW (σύστημα 10 kW, στις 14.00). Περί της ώρας 14.00, η ισχύς δε ξεπέρασε τα 8.47 kW (ώρα 13.20). Η τιμή της στιγμιαίας ισχύος δε λέει απολύτως τίποτε, έχω δε παρατηρήσει συνάδελφε jsk ότι χτυπάει τέτοιες τιμές το σύστημα ακριβώς όταν ο ήλιος ξεπροβάλλει από σύννεφο και μετά σταθεροποιείται σε φυσιολογικές τιμές.
  13. ????? Με συγχωρείς, αλλά τι ακριβώς ισχυρίζεσαι? Αποφεύγεις όμως να αναφερθείς στις συνθήκες για τις οποίες σε ρώτησα. Τι ώρα πήρες χθες τη τιμή 6.5 kW που σε ανησύχησε? Τι ώρα πήρες τη τιμή των 8.228 kW που έχεις επισυνάψει σήμερα (υποθέτω?). Και μην ανησυχείς, δεν θέλω να σου πουλήσω κανένα υλικό. Δε πουλάω άλλωστε.
  14. Κατανοώ το γεγονός να είναι η πρώτη σου εγκατάσταση και να αγνοείς βασικά πράγματα, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τα εξής: 1. Όταν αναφέρεσαι σε ισχύ, αυτή είναι φυσικά στιγμιαία και εξαρτάται βασικά από την ώρα της ημέρας (συν τις συνθήκες που επικρατούν, θερμοκρασία κτλ). Αν μου πεις ότι περιμένεις ισχύ 10 kW το απόγευμα στις 4, θα απογοητευτείς οικτρά. Αν μου πεις πάλι ότι περιμένεις μέγιστη ισχύ μέσα στην ημέρα αυτή την εποχή 10 kW, πάλι σε περιμένει απογοήτευση. Και στις δύο περιπτώσεις, η άγνοια βασικών πραγμάτων φέρνει απογοήτευση. Όμως δε φταίει η πραγματικότητα που σε απογοητεύει, αλλά η άγνοιά σου. 2. Στην εικόνα που επισυνάπτεις βλέπω μία ισχύ 8,228 kW, που είναι μια χαρά ισχύς για αυτήν την εποχή, για ώρες γύρω από το μεσημέρι. Πες μας όμως, για να ξέρουμε τι λες ακριβώς, τι ώρα πήρες αυτή η μέτρηση. Η απλή παράθεση μιας τιμής ισχύος χωρίς την ώρα που ελήφθη αυτή η τιμή, στερείται κάθε νοήματος. Έχεις ιδέα πώς είναι η καμπύλη ισχύος ενός ΦΒ κατά τη διάρκεια της ημέρας? Πάντως, από τα λίγα που στοιχεία που μας δίνεις, η εγκατάσταση φαίνεται μια χαρά. Τσάμπα τρόμαξες (η άγνοια που λέγαμε). Θα μπορούσα να σου πω πολλά ακόμα για τη συμπεριφορά ενός ΦΒ, υπό διάφορες συνθήκες, αλλά καλύτερα να μαθαίνουμε τα βασικά πρώτα... ----Συγχώνεψη---- Άγνοια εις το τετράγωνο: οι καλύτεροι μήνες στην Αττική φέτος ήταν μακράν οι Ιούλιος-Αύγουστος. Εδώ βρισκόμαστε για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικά θέματα, όχι για κριτική του επιπέδου των γνώσεων των υπόλοιπων μελών και μάλιστα με επίμονο τρόπο. miltos
  15. Ρε παιδιά τι λέμε? Φυσιολογικότατη τιμή είναι τα 6.5kW εκείνη την ώρα, ακόμα και για νότιο προσανατολισμό. Όποιος περίμενε 10 ή 9 προφανώς δεν έχει ξαναβάλει αλλά και ούτε ξέρει πως συμπεριφέρεται ένα ΦΒ.
  16. Είσαι σε εγκατάσταση 4 το απόγευμα και βγάζει μόνο 6.5 kW? Κάντους μήνυση, σε κοροϊδέψανε....
  17. Η ζώνη δουλείας ΔΕΗ είναι 20μ. εκατέρωθεν της γραμμής ΥΤ (σύνολο 40μ.) για γραμμές 66 kV & 150 kV και 25μ. (σύνολο 50μ.) για γραμμές ΥΥΤ (400 kV). Σε κάθε περίπτωση εγκατάστασης ΦΒ σταθμού που εμπίπτει στα συγκεκριμένα όρια της ζώνης δουλείας, θα πρέπει να γνωμοδοτήσει σχετικά για το σύμφωνο αυτής η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφοράς της ΔΕΗ. Σαν πελάτης εσύ, δεν θα μιλήσεις με τη Διεύθυνση Μεταφοράς, είναι υποχρεωμένη η αρμόδια Περιοχή Διανομής να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της πρώτης. Τα παραπάνω ισχύουν όχι μόνο για ΦΒ σταθμούς αλλά και για ηλεκτροδοτήσεις κτιρίων εντός της ζώνης δουλείας. Καλό είναι, για να μη μπλέξετε στο μέλλον, να υπενθυμίσεις στους αρμοδίους της Περιοχής να ζητήσουν έγκριση από τη Μεταφορά, διότι είναι πολύ πιθανόν να το αμελήσουν.
  18. Η Tsilena τα λέει άριστα παραπάνω και κακώς απευθύνεσαι με υποτιμητικό ύφος. Εύλογες οι απορίες σου μεν, αλλά άριστα στα λέει η συνάδελφος από πάνω. Προς τι λοιπόν το υφάκι, δε καταλαβαίνω.
  19. Προφανώς και θα επηρεαστεί, αφού τα δύο strings είναι παράλληλα.
  20. Μήπως γιατί έχει βγάλει ανακοίνωση το ΥΠΕΚΑ για τις πέργκολες? Λέω μήπως...
  21. Ε και? Αφού, επαναλαμβάνω, το ΦΒ σύστημα της ισχύος που αναφέρεις συνδέεται αποκλειστικά στη ΧΤ. Ας είναι το κτίριο συνδεδεμένο και στην ΥΤ. Αν θες να ενταχθείς στο Ειδικό Πρόγραμμα πρέπει να έχεις ενεργή παροχή ΧΤ και μόνο. Αν θες να ενταχθείς στο πρόγραμμα με τις βιομηχ. στέγες, δε χρειάζεται ενεργή παροχή, αλλά και πάλι θα συνδεθείς στη ΧΤ. Καμία σχέση ο Μ/Σ.
  22. Αφού η ισχύς που αναφέρεις αφορά αποκλειστική σύνδεση με το δίκτυο ΧΤ, τι δουλειά έχει ο Μ/Σ?
  23. Εγώ είπα ότι δε γίνεται να είναι δύο οι υπεύθυνοι. Στη περίπτωση λοιπόν που αναφέρεις (και οι συνάδελφοι παρακάτω), όπου κατά την τελική κατάθεση των δικαιολογητικών (ΥΔ για νησιδοποίηση, μονογραμμικό, δήλωση ετοιμότητας κτλ) υπογράφει για όλα και έχει αναλάβει την εγκατάσταση άλλος μηχανικός, την ευθύνη προφανώς την έχει αυτός. Εφόσον ο 1ος μηχανικός που είχε αναφερθεί στην αίτηση ως υπεύθυνος (πρέπει να αλλάξει το πεδίο αυτό στην αίτηση εννοείται) και είχε υπογράψει και το αρχικό μονογραμμικό δεν είχε σχέση τελικά με το έργο, αυτό πρέπει να αναφερθεί στη ΔΕΗ και να αποσυρθεί το μονογραμμικό με την υπογραφή του. Κάτι διαφορετικό, απλά αποτελεί παράλειψη του υπαλλήλου ΔΕΗ που δεν έλεγξε και της εταιρείας όμως που δεν το ανέφερε ως είναι υποχρεωμένη. Οι μηχανικοί και οι υπογραφές τους δεν είναι στραγάλια να μοιράζονται δεξιά-αριστερά αλλά δυστυχώς αυτή η καφενειακή αντιμετώπιση των έργων είναι ευρέως διαδεδομένη.
  24. Όχι, διότι απαγορεύεται. Υπεύθυνος για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι ένας. Ή ο ένας ή ο άλλος, όχι κι οι δυο μαζί, όχι ο ένας στην "αρχή" και ο άλλος στο "τέλος".
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.