Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλάκα σε λιθόκτιστο


labkost

Recommended Posts

Όπως σου είπαν και οι συνάδελφοι, ο μηχανικός σου γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα στο forum και πρέπει να τον εμπιστευτείς.

 

Το βάρος της πλάκας δεν πρέπει να σε ανησυχεί. Ιδιαίτερα σε μία κάτοψη 4,50x4,10 (άραγε είναι καθαρή διάσταση ή με τους τοίχους; ) δεν είναι κάτι το τραγικό. Ιδιαίτερα αν γίνει και περιμετρικό σενάζ στην τοιχοποιία το κτίριο θα ενισχυθεί.

Αν παρ' όλα αυτά σε απασχολεί το βάρος και θελήσεις να αποφύγεις το ξύλινο δάπεδο, υπάρχει δυνατότητα να κατασκευαστεί δάπεδο με κοιλοδοκούς, τραπεζοειδή λαμαρίνα και ελαφρομπετό. Και πάλι ο μηχανικός σου θα σε κατατοπίσει για της λεπτομέρειες.

 

Επειδή μιλάς για κτίριο 100 χρόνων. Τί κονίαμα έχει χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο του τοίχου; Μήπως είναι ασβεστοκονίαμα; Ίσως τότε, χρειαστεί κάποια ενίσχυση της τοιχοποιίας με τσιμεντενέσεις (αλλά μή το δένεις κόμπο). Βέβαια, πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα και τα σίδερα θα πατήσουν σε κάποια σημεία στο τοίχο (όπου θα αφαιρεθούν πέτρες) περίπου σε βάθος 20-30 cm.

 

Εμένα με προβληματιζει η στηριξη της πλάκας σε φωλιές. Δεν γνωρίζω την δική σου περίπτωση αλλά η μέθοδος που περιγράφεις ειναι η κλασσική για να περασεις δοκους (ειτε ξυλινους είτε μεταλλικους). Θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με τον μηχανικό σου και να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις.

 

Οσο αφορά την μελέτη των πέτρινων κτίρίων, υπάρχει τεχνογνωσία στους μηχανικούς για να γίνει σοβαρή μελέτη, λαμβάνοντας υπόψην την πραγματική κατάσταση του κτίριου και δε δουλεύουμε μόνο εμπειρικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

... Ιδιαίτερα αν γίνει και περιμετρικό σενάζ στην τοιχοποιία το κτίριο θα ενισχυθεί.

 

Αν πρόκειται για ενδιάμεση στάθμη και όχι για τη στέψη του κτιρίου, αυτό δεν γίνεται (αντίστοιχες λύσεις όπως αυτές που προτείνει η Καραντώνη στο βιβλίο της, είναι από πολύ δύσκολες έως αδύνατες).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.