Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

καλησπερα σε ολους. κατεθεσα φακελο οικοδομησιμοτητας στην πολεοδομια γιατι ο τοπογραφος μου ειπε πως ειναι απαραιτητο για την περιοχη. ωστοσο τωρα που κατεθεσα τον φακελο μου λεει οτι δεν ειναι ξεκαθαρο στον νεο νομο 3979/11 αρθρο 44 ποιος την υπογραφει.και θα μου στειλουν ειδοποιηση στο σπιτι οτι δεν ειναι αρμοδια η πολεοδομια μεχρι να θεσπιστει νομος.οποτε μου ακυρωουν και την αδεια και την οικοδομησιμοτητα.μου ειπε οτι αν βρω ποιος το κανει και μου υπογραψει βεβαιωση δεν τον νιαζει.αυτος δεν το κανει αμα θελω να ζητησω απο το υπουργειο υπεχωδε να θεσπισει νεο νομο.ειχε καποιος το ιδιο ζητημα? γνωριζει καποιος που πρεπει να απευθυνθω?ευχαριστω για τον χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

Με το άρθρο 44 παρ. 7 και επόμενες τροποποιούνται οι αρμοδιότητες που καθορίστηκαν με το ν. 3852/2010 και προσαρμόζονται στις πρόσφατες διοικητικές ρυθμίσεις, αλλά σ' αυτές δεν περιλαμβάνεται η αρμοδιότητα που περιγράφεις, η οποία, πιστεύω ότι, είναι απλή και πρέπει να ανήκει στα όργανα της πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

οταν ειπα στον υπαλληλο της πολεοδομιας το ιδιο μου ειπε πως εχω αδικο και οτι πρεπει να ξεκαθαρισουν με νομο ποιος το υπογραφει αν το κανει ο δημος ή η περιφερια ή η νομαρχια.και μου λεει αφου μου το πας ετσι θα στειλουμε ειδοποιηση σπιτι του ιδιοκτητη οτι η πολεοδομια δεν ειναι αρμοδια αρα δεν μπορει να προχωρηση η αδεια. γιαυτο και δεν ξερω πως να κινηθω.

 

επισης μου ειπε οτι με αποφαση δεν δεχεται να υπογραψει μονο με θεσμοθετημενο νομο.ευχαριστωγια τι πληροφοριες απλα αυτην την αποφαση την πηρες απο τον δημο?

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση της οικοδομησιμότητας ενός οικοπέδου θεωρώ ότι περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας και δεν είναι διοικητική πράξη ώστε να προβλέπεται από τη νομοθεσία το όργανο που την υπογράφει. Για το λόγο αυτό δεν αναφέρεται στις περιπτώσεις των παραπάνω νόμων που αφορούν σε διοικητικές πράξεις.

 

Ο συνάδελφος έπεσε σε γραφειοκρατική υπηρεσία και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Υποθέτω ότι, ο υπάλληλος εννοεί ότι πρέπει να πάει στο χώρο του ο ... πρωθυπουργός για να υπογράψει τη βεβαίωση αλλά ... και αυτό παίζει !!!

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως σημερα πηρα και το υπουργειο περιβαλλοντος και τον δημο και μου ειπαν πως ειναι αρμοδιοτητα της πολεοδομιας.συγκεκριμενα στον δημο μου ειπαν μηπως σου ελεγχει τον φακελο ο ταδε?και λεω ναι και μου απαντα η κυρια απο τον δημο ε πες το ετσι αυτος ειναι προβλημα απο μονος του μου λεει.και με προετρεψε να παω στον προισταμενο του.δεν ξερω παντως ειναι πολυ περιεργος μου εχει κρατησει τον φακελο στο τοπογραφικο απο τον μαιο

---------------------------------------------------------------------

μιλησα μαζι του παλι την παρασκευη και μου ειπε οτι αμα δεν βρω νομοπου να του λεει αυτο που θελει να διαβασει δηλαδη οτι αυτος ειναι αρμοδιος για την συγκεκριμενη περιπτωση απλα θα μου ακυρωση την αδεια.τι να κανω ξερει καποιος καποιον νομο για το ποιος ειναι αρμοδιος για την υπογραφη οικοδομισημοτητας πριν την κυρωση πραξης εφαρμογης(γιατι μεσα σε ολα ακυρωσαν και την πραξη εφαρμογης)

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία είναι αρμόδια για την οικοδομησιμότητα (άρθρο 27 του ΓΟΚ) και αφού είναι αρμόδια για τη σύνταξη πράξης εφαρμογής, είναι και αρμόδια να υπολογίσει εισφορές κλπ πριν την κύρωση της πράξης προκειμένου να χορηγήσει οικοδομική άδεια http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΣ10-ΡΦΕ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ θα το κοιταξω.παντως μου ειπε πως αν δεν δει να γραφει καπου με σαφηνεια για θεματα πριν την κυρωση πραξης εφαρμογης δεν δεχεται τιποτα.ελπιζω να με σωσει αυτο που μου αναρτησες.ευχαριστω και καλο βραδυ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

τελικα εστειλε μια επιστολη στο σπιτι του πελατη που λεει οτι η πολεοδομια δεν ειναι αρμοδια υπηρεσια.και στο υπουργειο λενε να περιμενω να βγει ο νομος.ωστοσο το 9 μηνο για την αδεια δεν βλεπω να φτανει.λεει οτι πρεπει να διευκρινησουν ποιανου αρμοδιοτητα ειναι η οικοδομισημοτητα για περιοχη που ακυρωθηκε η πραξη εφαρμογης αντε βγαλε ακρη.και ο πελατης λεει οτι φταιω εγω.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

Για το 9/μηνο θα ζητήσεις και δικαιούσαι να πάρεις παράταση, μη σε στεναχωρεί

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.