Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός PR Φ/Β Συστήματος


ChristinaP

Recommended Posts

Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος σχετικά με το Performance Ratio συστήματος?? Οποιαδήποτε πληροφορία θα μου είναι χρήσιμη.

Link to comment
Share on other sites

Xριστινα , το pr , χαρακτηριζει τον σχεδιασμο της εγκαταστασης και μονο αυτον.Δηλαδη,κατα ποσο εχεις πτωση τασης,σκιαση,απωλειες κ.τ.λ.Ειναι ενα μετρο αποδοσης του σχεδιασμου της εγκαταστασης.Παιρνει τιμες απο 0 εως 1.Αποδεκτο γενικα ειναι απο 0.75 και πανω.

Link to comment
Share on other sites

και πώς υπολογίζεται ακριβώς? Βρήκα κάπου ότι ισούται με το λόγο της αποδιδόμενης στο δίκτυο AC ενέργειας προς την παραγόμενη από τα πλαίσια DC σε συνθήκες STC. ~

Link to comment
Share on other sites

οπότε δεν απαιτούνται πυρανόμετρα ή κάποια άλλη μετρητική διάταξη? με τα δεδομένα των μετρητών μπορεί να υπολογιστεί σε μία ολοκληρωμένη εγκατάσταση ο PR, ή να προβλεφθεί μέσω PVSYST (για παράδειγμα) σε μία υπό μελέτη εγκατάσταση?

Link to comment
Share on other sites

Τα δεδομένα της ηλιακής ακτινοβολίας που χρησιμοποιείς για τον υπολογισμό του Φ/Β συστήματος είναι ένας μέσος όρος. Δεν είναι τα πραγματικά δεδομένα.

Αν θέλεις πολύ μεγάλη ακρίβεια υπολογισμών θα χρησιμοποιήσεις τις μετρήσεις του πυρανόμετρου.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα!

και συνεχίζω τις απορίες μου: πώς μπορεί κάποιος εκ των προτέρων να εγγυηθεί ότι ο λόγος απόδοσης θα διατηρηθεί πάνω από κάποιο ποσοστό?

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να εγγυηθείς PR χωρίς χρήση πυρανομέτρων και θερμομέτρων πανέλου (και προσχή επειδή τα θερμόμετρα πανέλου έχουν την τάση να ξεκολλανε και αν ξεκολήσει το PR θα βγεί ότι ναναι θέλει επιτήρηση εμείς σε thin film έχουμε σε 4 μήνες αλλάξει 4 θερμόμετρα) και μετρητικής διάταξής, το PR γενικά δεν είναι τόσο απλό και έχουν γραφτεί αρκετά papers πάνω σε αυτό έχω βρει κάποια και μου είχε στείλει και κάποια η tsilena παντως το PR Που βγάζει το sunnyportal δεν είναι τόσο ακριβές

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.