Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Εξωτερική θερμομόνωση


antonis4344

Recommended Posts

καλησπερα. θα ηθελα την βοηθεια σας. σκεφτομαστε να κανουμε εξωτερικη θερμομονωση με φελιζολ (κελυφος η θερμοπροσοψις) αλλα λογω οικονομικων... λεμε να μη ''ντυσουμε ολο το σπιτι παρα μονο τις μισες πλευρες του και πιο πολυ αυτες που ειναι και αισθητικα χάλια.... η ερωτηση μου ειναι,αν τελικα το κανουμε ετσι ,αν θα εχουμε πραγματι καποιο σημαντικο οφελος ή θα ειναι δωρων αδωρων. μια ερωτηση ειναι αυτη και μια αλλη ειναι αν μπορειτε να προτεινετε κατι παρομοιο σε ποιο οικονομικο πακετο,κατι σαν μπογια θερμομονωτικη η κατι σε απομιμιση πετρας η κατι αλλο... σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον χρησιμοποιείτε τη λέξη κέλυφος νομίζω ότι μόνος σας ορίζετε το σωστό που πρέπει να γίνει... Γύρω γύρω πρέπει για σωστά αποτελέσματα... ΄

Μπορείτε όμως σε ειδικές περιπτώσεις, π.χ. βορεινό υπνοδωμάτιο με γυμνό τοίχο που σίγουρα αντιμετωπίζει πρόβλημα απωλειών να ντύσετε το τοίχο που πάσχει. Είναι όμως γενική ερώτηση και δεν θα πάρετε τεκμηριωμένη απάντηση... Παίζει ρόλο ακόμη και η κάτοψη του σπιτιού σας.

 

Η θερμομονωτική βαφή είναι σαφώς αποτελεσματική αλλά βέβαια όχι σαν τα 5εκ. μόνωσης, το αντιλαμβάνεστε...

Τώρα για κολλητές πέτρες και άλλα υλικά, αυτά αντικαθιστούν το τελικό στρώμα σοβά και δεν συμμετέχουν στη θερμομόνωση, τουλάχιστον όχι έτσι ώστε να αξίζει κανείς να πληρώσει κάτι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαινω .... απλα αυτη τη στιγμη τα χρηματα δεν επαρκουν για να γινει σε ολο το σπιτι θερμομονωση και απο την αλλη ειναι αναγκαιο να γινει γιατι το σπιτι απ ολες του τις πλευρες ειναι εκτεθειμενο και η καταναλωση πετρελαιου ειναι εξωπραγματικη.... τα 45 ευρω ανα τ,μ που μου ζητουν για την θερμομονωση ειναι επισης απαγορευτικο.... δε ξερω τι να κανω...

Link to comment
Share on other sites

Η δικη μου γνωμη ειναι να γινει ολο το κτιριακο κελυφος με θερμομονωση 5 εως 8 εκ. αναλογα με τον θερμογραφικο ελεγχο που μας δειχνει τα αδυναμα σημεια του κτιριου (πλευρες με μεγαλυτερη απωλεια ενεργειας).Και κατι ακομη που θα ηθελα να προσθεσω, εφοσον εχουμε κανει μια σωστη μονωση στο κτιριακο κελυφος και εχουμε κερδισει το 35% με 40% στην εξοικονομηση ενεργειας καλο θα ηταν να δουμε και τα κουφωματα,σκεπη κτλ. για να εχουμε ενα ολοκληρωμενο αποτελεσμα και κερδος στο πορτοφολι μας.

Link to comment
Share on other sites

Μιλωντας απλα, αν δεν σε παιρνει οικονομικα φτιαξε το κελυφος στους περισσοτερο εκτεθειμενους τοίχους στις καιρικες συνθηκες (βορινους κλπ). Οικονομια και αποτελεσμα θα δεις απλα οχι το μέγιστο που θα περιμενε κανεις. Αργοτερα οταν μπορέσεις συνεχιζεις και στο υπολοιπο τμήμα για να ολοκληρωσεις το αποτελεσμα!

Ετσι εχω κάνει και γω στο δικο μου σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και ειδα αποτελεσμα. Πρακτικα να σου πω οτι απο κει που εσωτερικη θερμοκρασια τοιχου ηταν 14-16 βαθμους, μετα τη μόνωση μέτρησα στα ιδια σημεια με κοινες θερμοκρασιες χωρου εντος και εκτος αντιστοιχα 20+ βαθμους. Επιπλεον άλλη αισθηση βρισκόμενος στο χώρο και επιτελους σταματησε η υγροποιηση στις γωνιες και το μαυρισμα αυτών. Ακόμη είδα και μειωμενη λειτουργια του λέβητα που με ολοκληρωση, σχεδον, της μονωσης εχει πεσει στο μισο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.