Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταγγελία - ερώτηση


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

Θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να μου απαντήσει σε εξής ερώτημα για το οποίο παραθέτω και φωτογραφίες, έτσι ωστε να απευθυνθώ στην πολεοδομία.

 

Έχω ενα σπίτι στο Πηλιο εξοχικο και ειναι δυόροφο. Κάτω μένει ενας συγγενής καραγκιόζης με συνεχεις παραβάσεις, και πάνω είναι δικό μας. Εχει φτιάξει στην αυλή του πέργκολα που φτάνει μέχρι τη σκεπή , δηλαδή αν ανοίξω το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας είναι στο 1 μετρό μακριά και περνάει το ύψος του δικού μου σπιτιού. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό στην πολεοδομία ξέρετε?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

9tpgew.jpg

Link to comment
Share on other sites

ποιο ύψος ξεπερνά;

ποιά πέργκολα έχει κάνει; (αυτή υπό κατασκευή μήπως)

ποιό είναι το σπίτι σου;

Ποιος είναι ο καραγκιόζης του ισογείου;

Και πως, αφού όπως λες μένεις στο β’ όροφο, έφτασε μέχρι το δικό σου και στο 1 μέτρο (ο καραγκιόζης);

Ηρέμησε, εξήγησε μας ποιο είναι το σπίτι σου, ποια η πέργολα και όλα τα λοιπά

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το σπίτι είναι δυόροφο το κάτω ανήκει σ έναν θείο που δεν μιλάμε και το πάνω σεμένα.

Η φωτογραφία ειναι βγαλμένη από εμένα από το σπίτι μου και εχει κατασκευάσει σιδεροκατασκευή που ειναι περίπου 2 μέτρα από το οίκημα στον χώρο του.

 

Δηλαδή εχει ξεκινήσει από κάτω και έχει φτάσει κοντά στη σκεπή.Σκεφτείτε ότι αν το οικοδόμημα ειναι 5 μέτρα ,είναι τα 2 μετρα κάτω δικά του τα 2 πάνω δικά μου και κανα μέτρο η σκεπή.

 

Αυτο που εχει φτιάξει και φτάνει μέχρι τη σκεπή επιτρέπεται?

Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι γράφει πως είναι διώροφο οπότε μένει στο ισόγειο ο συγγενής και στον Α' όροφο ο geleonti . Όλες οι πέργκολες χωρίς άδεια είναι παράνομες . Αν και εσύ δεν έχεις καμία παρανομία ούτε σε αυτό το σπίτι ούτε σε οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία σου κάντου καταγγελία . Να ξέρεις όμως πως αυτό σημαίνει πόλεμος μαζί του . Και σε συμβουλεύω να έχεις και από κοντά όποιον αναλάβει την υπόθεσή σου στην Πλεοδομία έτσι ώστε να καταγραφούν όντως όλες οι παρανομίες που υπάρχουν και να μην παραβλεφθούν .

Link to comment
Share on other sites

Αν η φωτογραφία είναι από τον δεύτερο όροφο, οι ντοματιές (που πρέπει να είναι 3 μ ύψος) ενοχλούν περισσότερο παρά η πέργκολα.Σίγουρα είναι έτσι? Προφανώς βέβαια δεν έχει σπίτι ύψους 2 μέτρα αυτός ούτε εσύ γιατί θα ήταν καταφύγιο και όχι σπίτι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν έχω τιποτα εχει περάσει σωλήνες στο οικόπεδο μου παράνομες με απόφαση ειρηνοδικείου και υποχρεούται να τις βγάλει, εχει κίοσκι που εφάπτεται στο μπαλκόνι μου κατα 0.5 μέτρο παραβιάζει το ύψος , εχει ντοματιές,μπάρμπεκιου και τις πέργκολες που βλέπεται πάνω στις οποίες θα μπει ηλιακός και κληματαριές και όλα αυτά φτάνουν τη σκεπή.

Εγώ έχω έννομο συμφέρον ισχύει ότι δεν πρέπει να περνάει στον δικό μου όροφο ή είναι οκ σε σχέση με μένα αλλά παράνομος σε σχέση με την πολεοδομία?

 

Να πάω πολεοδομία ή θα με κοροιδεύουν?

 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους

Link to comment
Share on other sites

Καλό θα ήταν να μας ξεκαθαρίσεις το είδος της συνιδιοκτησίας σας επί του οικήματος και του γηπέδου. Υπάρχει αποκλειστικές χρήσεις στον κήπο τις οποίες δεν έχει σεβαστεί? Υπάρχει κάποιο συμβόλαιο το οποίο καθορίζει τμήματα και ποσοστά ιδιοκτησίας? Ισως να έπρεπε να συμβουλευτείς και δικηγόρο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτά που ρωτάς , αλλά στη φωτογραφία φαίνεται ένας κήπος με ντομάτες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τροφοπενίας όπως και οι κολοκυθιές έχουν πρόβλημα από οοίδιο αν κρίνω από το στρίψιμο των φύλων προς τα πάνω (σχηματίζουν χωνί)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου.

 

τα οικόπεδα μας είναι πλήρως καθορισμένα σε συμβολαιογράφο υπάρχει και απόφαση ειρηνοδικείου για τις σωλήνες στο οικόπεδο μου.

 

Προσδιοριζεται πλήρως η ιδιοκτησία τόσο του οικοπέδου όσο και του οικήματος, το ισόγειο δικό του και το ανώγειο δικό μου με δικαίωμα να έχω το μπαλκόνι που έχω.Όλα αυτά καθορισμένα με αποφάσεις νόμιμες.

 

Το συμβόλαιο του σπιτιού γράφει οριζόντια ιδιοκτησία δεν αναφερει τίποτα άλλο ,όλα αυτά ξεκαθαρίστηκαν όταν αγοράστηκε το 2000 μέσω στεγαστικού . Κοίταγα και το τοπογραφικό πριν λίγο με τις διαστάσεις , την απεικόνιση και την οριοθέτηση.

 

Το θέμα είναι αυτός στο οικόπεδο του μπορεί να σηκώσει ότι θέλει και να ξεπεράσει σε ύψος το σπίτι του και να έχω στο παραθυρό μου τις ντοματιές τις κληματαριές στο μπαλκόνι και τις πέργκολες φάτσα φόρα?

 

Δεν υπάρχει όριο ύψους στην οικοδόμηση?

Link to comment
Share on other sites

το οικόπεδο δεν είναι εξ αδιαίρετου;

Πως επομένως κατασκευάζει πέργκολα χωρίς την συγκατάθεσή σας;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.