Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Θερμομόνωση ισογείου προς υπόγειο


PILOT47

Recommended Posts

θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής: ο μηχανικός μου μου ζητά να κάνω θερμομόνωση στο κάτω μέρος του ισογείου προς το υπόγειο. είναι αυτό απαραίτητο? ο λόγος που ρωτώ είναι γιατί ήδη το ύψος του υπογείου μου στα μέρη που περνούν οι κολώνες είναι 2,10. εάν βάλω και 10 πόντους θερμομόνωση κατεβαίνω πολύ. και εάν το παραβλέψω, τι μπορεί να συμβει? μήπως να μην πάρω ηλεκτροδότηση?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ακολουθείς την μελέτη χωρίς παρεκκλίσεις, στην περίπτωση που το κτήριο δεν βγει κατηγορία Β (και δεν θα βγει αν δεν βάλεις ότι σου λέει ο μηχανικός σου) θα χαρακτηριστεί ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ οπότε το ρεύμα δεν θα είναι το μοναδικό σου πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

ο λόγος που ρωτώ είναι γιατί ήδη το ύψος του υπογείου μου στα μέρη που περνούν οι κολώνες είναι 2,10. εάν βάλω και 10 πόντους θερμομόνωση κατεβαίνω πολύ.

 

1. Προφανώς εννοείς ότι το καθαρό ύψος του υπογείου στις θέσεις των ΔΟΚΑΡΙΩΝ είναι 2,10 m. Σε συνεννόηση πάντοτε με τον επιβλέποντα μηχανικό, και μόνο εάν στη μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης δεν υπάρχει πρόβλημα, στα δοκάρια μπορεί να παραλειφθεί η τοποθέτηση θερμομόνωσης στον πάτο τους.

 

2. Σίγουρα η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης προβλέπει 10 εκ. μόνωση στην πλάκα αυτή; (Μπορεί και να προβλέπει όντως, απλά τσέκαρέ του με το Μηχανικό)

 

3. ο Κτιριοδομικός Κανονισμός προβλέπει κάτω από δοκάρια ελάχιστο καθαρό ύψος 2,00 μ. Οπότε ούτως ή άλλως πάλι καλύπτεσαι.

 

4. Αν το παραβλέψεις όχι μόνο θα έχεις πρόβλημα ως αυθαίρετο, όπως αναφέρθηκαν οι συνάδελφοι, αλλά θα έχει πρόβλημα η τσέπη σου από τα € που θα σκας στο πετρέλαιο, μόνο και μόνο για να κερδίσεις 10 εκ στο γκαράζ...

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανικού ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ!!!.

Στην εποχή μετά ΚΕΝΑΚ δεν παίζουμε με τις μονώσεις στην κατασκευή.

 

Η μόνωση 10 εκ. μπορεί να δικαιολογηθεί όταν δεν <<βγαίνει>> Β το κτίριο, κυρίως όμως ο έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας και προσπαθείς να το <<συνεφέρεις>> με διάφορες λύσεις, όπως το να βάλεις μεγαλύτερες μονώσεις από τις ελάχιστα απαιτούμενες (αν το υπόγειο είναι μθχ).

Αυτό μόνο ο μηχανικός που έκανε τη μελέτη το ξέρει καλύτερα.

 

Οπωσδήποτε όμως, κύριε PILOT47 πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του, για να μη σας βρούνε δυσάρεστες εκπλήξεις στην επιθεώρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.