Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόλυτος έλεγχος στην επιλογή σημείου η αντικειμένου στο Autocad


kostis98

Recommended Posts

Πως μπορώ να έχω απόλυτο έλεγχο στην επιλογή σημείου, ή αντικειμένου στο Autocad?

Για παράδειγμα στο Autocad 2012 όταν ένα ΜΙΚΡΟ, 3D SOLID, αντικείμενο βρίσκετε μέσα σε ένα ΜΕΓΑΛΟ, και θέλω να το επιλέξω, η να επιλέξω ένα του σημείο που θα το χρησημοποιήσω για μία σχεδιαστική εντολή, ή εντολή διαστασιολόγησης, αυτό δεν γινετε εύκολα, γιατί το Autocad αυτόματα επιλέγει το μεγάλο SOLID αντικείμενο, η σημεία από το μεγάλο SOLID αντικείμενο.

Χρειάζετε υπομονή και χάσιμο χρόνου για να καταφέρεις να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

Εχει κανείς καμμία ιδέα τι μπορω να κάνω?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μια αρχική "προσέγγιση" θα ήταν η μη ορατότητα του επιπέδου που περιέχει το "μεγάλο" αντικείμενο. Μια δεύτερη προσέγγιση είναι να επιλεγούν σημεία με βάση κάποια "φίλτρα" επιλογής .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Η πρώτη προσέγκιση είναι πολύ καλή ιδέα, αρκει το μεγάλο αντικείμενο να είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο.

Αν όμως είναι στο ίδιο , το πρόβλημα παραμένει.

Οπωσδήποτε έχω φίλτρα επιλογής σημείων.

Μια λύση που θα μου άρεσε, και θα ήθελα να μου πείτε αν γίνετε, ειναι πατώντας κάποιο πλήκτρο , η επεμβαίνοντας σε κάποιο μενού, να απενεργοποιούσα, η να περιόριζα την αυτόματη επιλογή του μεγάλου αντικειμένου... κατι σαν το F3 για την απενεργοποίηση του "Osnap" έχωντας όμως το Osnap ενεργό.

 

Να προσθέσω, πως αυτό το φαινόμενο δεν παρουσιάζετε συνέχεια, αλλά σε τυχαίες στιγμές, ή σε πολύ πολύπλοκα σχέδια, και μου κάνει την ζωή δύσκολη.

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ,ilias

Link to comment
Share on other sites

move το μεγάλο αντικείμενο, εκτέλεση της εργασίας που θέλουμε και επαναφορά του στην αρχική θέση.

Δοκίμασε να στείλεις πίσω το μεγάλο (επιλογή -> δεξί click -> draw order -> send to back) μήπως και τσιμπάει μόνο το μικρό.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η λύση με το move! Την χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Άλλη λύση είναι να δουλέψεις σε wireframe...

Επίσης καινούργια λειτουργία του Autocad (κλεμένη από το max...) είναι η εξής.

Επιλέγεις ένα αντικείμενο. Δεξί κλικ, hide... και το κρύβει... (δε θυμάμαι τώρα ακριβώς πως το λέει...)

Link to comment
Share on other sites

Πως είναι δυνατόν να επιλέγει είτε αντικείμενο είτε σημείο στην ίδια προτροπή της εντολής. Οταν τρέχει μια εντολή αναλόγως της φύσης είτε ζητά object είτε Point, δεν θυμάμαι περίπτωση και για τα δύο μαζί. Δες τι γράφει το command line όταν είσαι σε αυτή την περίπτωση και πες μας. Αν είναι Point (που είναι το πιο πιθανό για τις εντολές που λες) τότε μπορείς ακόμη και αν έχεις απενεργοποιημένο γενικά το osnap να επιλέξεις το σημείο που θες πληκτρολογώντας το φίλτρο που θες, γράφοντας τα πρώτα τρία γράμματα του φίλτρου και πατώντας εντερ, π.χ. end + enter θα δεις μετά στο command line να λέει end of και πιάνει μόνο endpoint της γραμμής που θα επιλέξεις (προς τη μεριά που θα την επιλέξεις).

Αν δεν βγάζειςάκρη με το παραπάνω πες μου αναλυτικά που μπερδεύεσαι να δω πως μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Η κάθε μία κάτι προσέφερε και έδωσε κάποια λύση. Και η απάντηση του φίλου Ζερβού, με την " Isolate " είναι ίσως τελικά η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Τώρα όπως είπα, μάλλον , μάλλον , είναι διαχείριση μνήμης σε πολύπλοκα σχέδια. Προσπάθησα να αναπαράγω το πρόβλημα σε μικρότερα σχέδια και δεν το κατάφερα. και τα μεγάλα σχέδια δεν τα έχω τώρα στον υπολογιστή μου για να μπορέσω να θυμηθώ πότε ακριβώς μου παρουσίασε το μικρό αυτό πρόβλημα... σας ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.