Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη καθ'υψος - Αναμονές


 

Recommended Posts

Ε καλά αφού το θέμα άπλωσε σα τραχανάς..

Η πιο ενδεδειγμένη λύση σε θέματα σύνδεσης αναμονών είναι τα couplers (Lenton κλπ).

Μόνη δυσκολία το αυξημένο κόστος (αλλά για τόσο κρίσιμο ζήτημα εγώ δεν θα το σκεφτόμουν) και η δυσκολία να βρεθεί κατάλληλο συνεργείο σιδεράδων με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τα σπειρώματα κλπ.

 

Ηλεκτροκολλήσεις κλπ είναι επίφοβες διότι προκαλούν "κόπωση" στις θέσεις κολλημάτων.

Καλά για τρυπήματα, ρητίνες δεν το συζητάμε, αυτά είναι για Αλβανούς στην καλυτερη.

 

Επίσης αυτά που γράφουν οι συνάδελφοι για την απομείωση του οπλισμού λόγω διάβρωσης στη βάση είναι ΑΣΤΟΧΑ γιατί το θέμα του ιδιώτη που ποστάρει (αλλά και του μηχανικού που μελέτησε) δεν είναι η διαστασιολόγηση των οπλισμών, αλλά η σύνδεση τους. Με άλλα λόγια ο μελετητής ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχει λάβει υπόψη του αυτήν την απομείωση. Το θέμα είναι η σύνδεση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Tet-a-Tet με την αξιόλογη συνάδελφο sovatzou συζητήσαμε το θέμα της μούφας.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο-δυνατό να δημιουργηθεί σπείρωμα σε ήδη τοποθετημένο οπλισμό;

Επίσης,λάβε υπόψη σου την πιθανότητα της οξείδωσης (άρα και απομείωσης της διατομής) του υπάρχοντος οπλισμού.Νομίζω ότι δεν υπάρχουν μούφες με διαφορετικές διαμέτρους εκατέρωθεν.

Link to comment
Share on other sites

Tet-a-Tet με τη αξιόλογη συνάδελφο sovatzou συζητήσαμε το θέμα της μούφας.

πράγματι, ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Μούφες για διαφορετικές διαμέτρους ΥΠΑΡΧΟΥΝ λέγονται transition Couplers, αλλά αυτό τι σχέση έχει???

Δηλαδή θα είναι οι υπάρχουσες διατομές π.χ Φ16 (λόγω απομείωσης) και ο μηχανικός θα πάει να ματίσει (με τον α ή β τρόπο) Φ18 ή Φ20? Ε τότε κάνει λάθος. Ούτως ή άλλως τις ίδιες διατομές θα ματίσει.

 

Ρε παιδιά μην μπλέκεται την οξείδωση στο θέμα. Αν ο οπλισμός είναι οξειδωμένος σε βαθμό κακουργήματος τότε ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΜΟΥΦΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΤΙΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Τότε πρέπει να πάει σε ενισχύσεις, αλλάζει η κουβέντα.

 

Σπείρωμα γίνεται και σε ήδη υπάρχοντα οπλισμό, απλά είναι δυσκολότερο.. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσει positional coupler p.x HRC 400 τότε είναι πολύ ευκολο. Μόνο το κόστος και η διαθεσιμότητα είναι θέμα.

 

Υπάρχει και το σύστημα Interlock Lenton που δεν χρειάζεται να γίνει σπείρωμα στην υπάρχουσα ράβδο, αλλά μόνο στην προστιθέμενη και έγχυση ειδικού κονιάματος μεταξύ του συνδεσμου και των ράβδων.

Λύσεις υπάρχουν συναδελφοι, απλά πρέπει να είμαστε καταρτισμένοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι θέμα μελέτης και όχι πρακτικής εφαρμογής. Αν έχεις Φ14 αντί για Φ16 τότε έχεις και (κάποια) μείωση φέρουσας ικανότητας στο υποστήλωμα σου. Πάντως με couplers μπορείς να συνδέσεις διαφορετικές διαμέτρους. ΤΟ κατά πόσο αυτό είναι στατικά σωστό, το ξέρει ο μελετητής και μόνο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και γίνεται.

Γιατί δεν θα έκανες σπείρωμα σε B500c?

 

Τα Lenton μπαίνουν σε οπλισμούς από Φ10 εως Φ57 (!!) και σε οπλισμούς με yield value 550 MPa και tensile strength 750 MPa. Χρησιμοποιούνται από υπόγεια έργα, μέχρι υποβρύχια έργα και ουρανοξύστες. Σε πολλούς σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα χρησιμοποιήθηκαν couplers. Απλά στην Ελλάδα κλασικά δεν ξέρουμε (εννοώ μαστόρια, ιδιώτες κλπ)..

Link to comment
Share on other sites

@terry

Οι μούφες προδιαγράφονται σε όλα τα σύγχρονα πρότυπα.

 

Αν θυμάμαι καλά τις στρώσεις μιας ράβδου οπλισμού και τις ιδιότητές τους,τότε η απώλεια της μαρτενσιτικής στρώσης που προσδίδει την ολκιμότητα δε σε απασχολεί.Στο σημείο εκείνο θα έχεις τη μούφα,που έχει καλύτερες ιδιότητες από το χάλυβα οπλισμού.Ο φερίτης-περλίτης του κέντρου θα σου εξασφαλίσει την αντοχή για να μεταφερθεί η απαιτούμενη δύναμη.

 

Εξάλλου υπάρχουν και διατάξεις μορφής "αρπάγης" που εξασφαλίζουν και καλύτερη συμπεριφορά σε ανακυκλιζόμενη φόρτιση,όπου και αν απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.