Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mπερδεμενος πτυχιουχος ΤΕΙ πολιτικων εργων υποδομης!!!


vasilis_spentam

Recommended Posts

Ειμαι αποφοιτος πολιτικων Δομικων εργων απο Σερρες

Και

Αποφοιτος Meng Civil and Structural Engineering απο Liverpool αναγνωρισμενο ισοτιμο με Πολιτικων Μηχανικων ελλαδος

Μονο τωρα μπορω να εγγραφω στο ΤΕΕ με πληρη δικαιωματα.

Αν ερθεισ απο εξω και εισαι ακομα και Charted δεν σε δεχοντε....

Περνας παλι απο επιτροπη και αξιολογισε και συνηθως ζηταν εξετασεις.

Αυτο σημαινει οτι δεν μιας νοιαζει η ευρωπαικη οδηγια πληρωνουμε κανα προστιμο και ολα ΟΚ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ!!!!

οπως ξερετε αλλωστε ειμαστε καλυτεροι σε ολα!!!! Τι; επειδη εξω τα πτυχια μας τα κοιταν και γελαν; Δεν εχει κανενα ρολο!! ΑΝ διαβασες πολυ στα 17 και μπηκες στο ΕΜΠ εισαι βασιλιας....αλλιως οπως εγω (σπουδασε 8 χρονια, παρε 2 πτυχια, δωσε εξετασεις σε μαθηματα που θα αποφασισει το ΔΟΑΤΑΠ και τελος ελα στ ΤΕΕ και δωσε χωρια απο τους Ελληνες πτυχιουχους οτι σημαινει αυτο)

Το θεμα ειναι οτι δεν παρακμπεις ευκολα το ΔΟΑΤΑΠ και την αξιολογηση των πτυχιων σου!!! καλη τυχη λοιπον και ψαξτε καλα πριν κανετε οτιδηποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σπουδασε 8 χρονια, παρε 2 πτυχια
Μην στεναχωριέσαι.

Να είσαι χαρούμενος που είσαι αναγνωριμσένος έξω.

Άσε τον Σπίρτζη (που έξω δεν μετράει εξάλλου) και τον κάθε Σπίρτζη να ταϊζουν τον κόσμο μπανάνες.

Τουλάχιστον όπως είπα εσύ έξω αναγνωρίζεσαι. Οι από Ελλάδα θα έχουν πρόβλημα.

Γιατί όπου και αν πας σε Ευρώπη και πεις τελείωσα Αγγλία θα σε δεχτούν...ας έρθει μετά ο άλλος και πει τελειώσε Ελλαδιστάν...θα τον έχουν για καφέδες...

 

Αυτο σημαινει οτι δεν μιας νοιαζει η ευρωπαικη οδηγια πληρωνουμε κανα προστιμο και ολα ΟΚ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ!!!!

 

Δώσε Τάκη μπανάνα στον λαό !!!

Link to comment
Share on other sites

Μην στεναχωριέσαι.

Να είσαι χαρούμενος που είσαι αναγνωριμσένος έξω.

.......έρθει μετά ο άλλος και πει τελειώσε Ελλαδιστάν...θα τον έχουν για καφέδες...

Δώσε Τάκη μπανάνα στον λαό !!!

 

Εγω τα ξερω και προσπαθω να εξαφανιστω απο αυτο το μ#@!^%ο, αλλα δυστυχως στην Γερμανια εφαγα ακυρο λογο γλωσσας οποτε ετοιμαζομε για αλλου.

Αυτα που εγραψα, τα εγραψα, διοτι εχω πειρα στο συγκεκριμενο θεμα και ειναι κριμα να παει καποιος εξω να αναγνωριστει και να εγγραφει σαν charted engineer σε καποια χωρα και να νομιζει οτι ολα οκ τωρα παμε Ελλαδα....Θελει ΤΡΟΜΕΡΟ ΨΑΞΙΜΟ!!!! Μην βασιστει κανεις στην κοινη ΛΟΓΙΚΗ!!! δεν υπαρχει....

Το ξαναλεω εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ εχουμε πανμηχανικους με @@ και δεν εισαγουγουμε πεταμενους Ευρωπαιους ετσι ευκολα επειδη εχουν ενα asspaper απο τα καλυτερα πολυτεχνεια του κοσμου ή απο χωρες με παραδοση στον τομεα, και μετα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ειμαστε αναγνωρισμενοι εξω και πεφτουμε απο τα συνεφα οταν δουμε τι γινετε...

ελπιζω να μην με χαρακτηρισει κανεις υπερβολικο και ανθΕλληνα γιατι σε οτι αφορα αυτες τις συνηθειες μας ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απλά θα ενημέρωνα το VDI και το κράτος (δηλαδή Γερμανία) ότι η Ελλάδα σας αμφισβητεί και δεν σας αναγνωρίζει...

Και μετά αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό δικαστήριο...

 

Και εάν αυτοί σου απαντούσαν ότι με τους δικούς μας τους γερμανούς που πηγαίνουν Ελλάδα για δουλειά δεν έχουν τέτοια προβλήματα και ότι δεν τους αφορούν το τι γίνεται με τους άλλους των άλλων κρατών τότε ποιός θα τους πήγαινε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ? Για ποιό λόγο να νοιαστούν για τους δικούς μας ? Η αμφισβήτηση δεν γίνεται ως προς τους γερμανούς μηχανικούς του εκεί επιμελητηρίου αλλά ως προς τους έλληνες μηχανικούς του ΤΕΙ που είναι εγγεγραμμένοι στο συγκεκριμένο επιμελητήριο .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Η αμφισβήτηση δεν γίνεται ως προς τους γερμανούς μηχανικούς του εκεί επιμελητηρίου αλλά ως προς τους έλληνες μηχανικούς του ΤΕΙ που είναι εγγεγραμμένοι στο συγκεκριμένο επιμελητήριο .

 

1. Αν είσαι εγγεγραμμένος στο επιμελητήριο της Γερμανίας σύμφωνα με την οδηγία και την κείμενη νομοθεσία της Ευρώπης δουλεύεις κανονικά στην Ελλάδα σαν Μηχανικός.

2. Αν είσαι Μηχανικός Τ.Ε. και συνεχίσεις τις σπουδές σου στο γερμανικό πολυτεχνείο και αποφοιτήσεις σαν Bauingenieurwesen MSc εγγράφεσαι σαν Μηχανικός στο επιμελητήριο.

 

Με τον έναν ή άλλο τρόπο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της ΕΕ δουλεύεις κανονικά και στην Ελλάδα.

 

Για αυτό και οι Γερμανοί όταν πάει Μηχανικός από την Ελλάδα τον αναγωνρίζουν και τον εγγράφουν στο επιμελητήριο. Μόνο που εκεί το επιμελητήριο δεν έχει τσοπάνους όπως εδώ στο ΤΕΕ.

Από την στιγμή που υπάρχει οδηγία και νομοθεσία από την ΕΕ...το ΤΕΕ δεν λαμβάνεται καν υπόψη...

 

The End.

Link to comment
Share on other sites

Αν οι γερμανοί σου απαντήσουν τρέχα και λύσε εσύ το πρόβλημα που έχεις με τους δικού σου εμείς δεν έχουμε ενστάσεις από δικούς μας γερμανούς συναδέλφους που να είχανε παρόμοια προβλήματα στην χώρα σας οπότε δεν μας αφορά η δική σου περίπτωση .Εάν αυτή είναι η απάντηση τους τότε ποιός θα οδηγήσει τα πράγματα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο από την στιγμή που αυτοί μετέπειτα της ενημέρωσης σου αδιαφορούν για σένα ?

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είμαι καινούργιοσ στο forum και ελπίζω να έχω επιλέξει το σωστό θέμα.είμαι απόφοιτοσ πολιτικών έργων υποδομής και θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να αναβαθμίσω το πτυχίο μου σε επίπεδο υπογραφής.για να εισαχθω στο τεε ποιεσ ειναι οι προυποθέσεισ;αν κάνω κάποιο μεταπτυχιακό αλλάζει κάτι;αν σπουδάσω master 1 χρόνο στο εξωτερικό;

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι δύσκολα ελέω ΤΕΕ. Η μία λύση είναι να πας Αγγλία/κολέγιο που δίνει BSc, να σου αναγνωριστούν τα έτη σπουδών, να πάρεις το BSc σε ένα χρόνο, και να έρθεις να κάνεις αίτηση για αναγνώριση προσόντων και να κάνεις 3 χρόνια πρακτική ως αντισταθμιστικά. Δεν το έχει κάνει κανείς καθώς είναι καινούριο φρούτο το ΣΑΕΠ, αλλά νομικά στέκει.

 

 

Βέβαια αν θα πας Αγγλία να πάρεις και MSc φυσικά...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς με το MSc μόνο δεν θα καταφέρεις να αναβαθμίσεις όπως λες το πτυχίο σου ή να γραφτείς στο ΤΕΕ. Χρειάζεται αναπροσαρμογή του βασικού σου τίτλου σπουδών. Αυτό που περιγράφει ο stayros, δεν ξέρω αν πιάνει αλλά είναι ο συντομότερος δρόμος. Αλλιώς θα πρέπει να ξανασπουδάσεις στην ουσία...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυτό που περιγράφει ο stayros, δεν ξέρω αν πιάνει αλλά είναι ο συντομότερος δρόμος. Αλλιώς θα πρέπει να ξανασπουδάσεις στην ουσία...

 

Δεν ισχύει .Αυτό αποδεικνύεται από το Π.Δ 38/2010 όπου στο ( Άρθρο 5 παραγραφος β ) αναφέρει

 

β) σε περίπτωση μετακίνησης προς την Ελλάδα, εάν έχει ασκήσει στο κράτος μέλος εγκατάστασης το συ−

γκεκριμένο επάγγελμα επί δύο τουλάχιστον έτη στο διάστημα των δέκα ετών που προηγούνται της παρο−

χής υπηρεσιών στο κράτος μέλος εγκατάστασης, εφόσον το επάγγελμα δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο

στο εν λόγω κράτος μέλος. Στην περίπτωση που το επάγγελμα ή η εκπαίδευση για το εν λόγω επάγγελμα

είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενη το ανωτέρω εδάφιο δεν εφαρμόζεται.

 

Επειδή το επάγγελμα του Μηχανικού δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Αγγλία και αυτό πέρα από την έκθεση του ΤΕΕ στην σελίδα 5 http://portal.tee.gr...kou_sthn_EE.pdf

 

το επιβεβαιώνει και άλλος συνάδελφος που σπούδασε στην Αγγλία παρακάτω

 

Από την στιγμή που στην Αγγλία το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο

 

Εφαρμόζεται το ανωτέρω εδάφιο και απαιτείται η δύο ετών προϋπηρεσία από τα δικαιολογητικά του ΣΑΕΠ εκτός και εάν έχει CEng που επίσης προϋποθέτει χρόνια εργασίας στο ξένο κράτος για να το λάβει κάποιος .Επί της ουσίας μιλάμε για 4 έτη δύο αυτά της αναβάθμισης και άλλα δύο της προϋπηρεσίας στην Αγγλία σύνολο 4 έτη από την πλευρά του ΣΑΕΠ .Στην καλύτερη περίπτωση λέμε τώρα που του αναγνωρίσουν το τίτλο του ΤΕΙ όπως του ιδρύματος πάλι θα χρειαστεί 3 έτη το λιγότερο .

 

αλλά νομικά στέκει.

 

Και σαφώς και νομικά ακόμα δεν στέκει διότι ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί το Ε.Π.Π κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2012 προκειμένου να εφαρμοστεί το άρθρο 13 του Π.Δ 38/2010.

 

Δηλαδη αν παρεις αδεια ασκησεως επαγγελματος στη Γερμανια, κουβαλας και τα επαγγελματικα δικαιωματα της χωρας που σου χορηγησε την αδεια ?

 

Όχι .Διότι άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού στην Γερμανία δεν υπάρχει και τα επαγγελματικά δικαιώματα τα παίρνεις από τα μεμονωμένα ομόσπονδα κρατιδία της Γερμανίας που είναι υπεύθυνα να σου αναγνωρίζουν τα προσόντα εφόσον έχεις τον τίτλο του μηχανικού σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ το 2006 στην σελίδα 24 και 25. http://portal.tee.gr...kou_sthn_EE.pdf

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

(ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ)

Στη Γερμανία δεν υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού και ο

καθένας μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα ελεύθερα και να χρησιμοποιήσει

τον τίτλο του μηχανικού.

 

Και ο σύντομος τρόπος αναβάθμισης και αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ είναι ο παρακάτω .

 

το ΜΕng το θέλω γιατί είμαι απόφοιτος ΤΕΙ πολιτικών δομικών έργων και θέλω να γίνω Πολιτικός Μηχανικός. Μου αναγνωρίζουν δυο χρόνια και με βάζουν στο τρίτο έτος του ΜΕng και κάνω τρίτο τέταρτο. Ρώτησα στο ΔΟΑΤΑΠ και μου είπαν ότι την ισοτιμία μπορώ να την αποκτήσω κάνοντας το τρίτο και το τέταρτο έτος επειδή κάνω το 1/2 του προγράμματος σπουδών και για την αντιστοιχία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω μεταπτυχιακό απλά θα χρειαστεί να δώσω κάποια μαθήματα σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτά μου τα είπαν προφορικά έκανα αίτηση να τα πάρω και εγγράφως και περιμένω την απάντηση..

 

Που επιβεβαιώνει τα ίδια συμπεράσματα της σελίδας 20 και 21 της παρακάτω μελέτης .

 

http://library.tee.g...gital/m2348.pdf

 

Με 2 έτη για ισοτιμία και με μαθήματα για αντιστοιχία σε ελληνικό πολυτεχνείο από πλευράς του ΔΟΑΤΑΠ είναι ποιο σύντομος δρόμος από αυτόν του ΣΑΕΠ .

Edited by IAN
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.