Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία και οργάνωση


yian

Recommended Posts

Ας υποθέσουμε οτι νέος πολιτικός μηχανικός παίρνει την απόφαση να ανοίξει το δικό του τεχνικό γραφείο (η απόφαση είναι συνειδητή συνεπώς ας μην σταθούμε στο εαν κάνει καλά ή όχι λόγω εποχής..)

 

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που με απασχολούν λοιπόν, είναι πως διαχειρίζεσαι τον όγκο της νομοθεσίας και εν τέλει πως διατηρείσαι ενημερωμένος στο πλαίσιο των διαρκών αλλαγών που συμβαίνουν την τελευταία περίοδο.

 

Και για να εξειδικεύσω λίγο παραπάνω το ερώτημα, αξίζει να γίνεις συνδρομητής σε μια από τις πολλές εταιρίες που ασχολούνται με ηλεκτρονικά τεύχη κατασκευαστικής νομοθεσίας? Η' υπάρχει και κάποια εναλλακτική οδός?

 

Θεωρώ αυτονόητο πως είναι απαραίτητες οι επισκέψεις στη πολεοδομία,η επικοινωνία με το ΤΕΕ, οι συζητήσεις με πιο έμπειρους μηχανικούς και συνεργάτες και η προσωπική αναζήτηση για οτιδήποτε πρόβλημα ή αδιέξοδο προκύπτει..

 

Αναφέρομαι κυρίως για την απασχόληση με μικρής έκτασης μελέτες, ρυθμίσεις, τοπογραφικά κτλ.

 

Αναρτώ αυτό το θέμα εδώ, μιας και θεωρώ ότι το ερώτημα ταιριάζει καλύτερα στην κατηγορία "εξοπλισμός" με τη γενικότερη έννοια..

 

Οι τοποθετήσεις σας λοιπόν, ευπρόσδεκτες...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Μια σχετική κουβέντα έχει γίνει και εδώ

 

Βέβαια δεν είναι μόνο ο ΓΟΚ που απασχολεί κάποιον μηχανικό .

 

Κατά καιρούς χρειάζεται να ανατρέχει στον αντισεισμικό κανονισμό , στον κανονισμό τεχνολογίας χαλύβων , τον κανονισμό τεχνολογίας σκυροδέματος, τον κτιριοδομικό κανονισμό κ.λ.π.

 

Αν ασχολείται με δημόσια έργα , το Π.Δ. 609/85 , ο Ν. 1418/84 ο Ν 3263/2004 , ο Ν.3316/2005 , θα γίνουν πολύτιμοι σύμβουλοι.

 

Ενώ ο κανονισμός τεχνολογίας χαλύβων , ή ο αντισεισμικός κανονισμός δεν αλλάζουν τακτικά , κάποια άρθρα του ΓΟΚ τροποποιούνται , και βέβαια , η συνδρομή σε βάση δεδομένων για τις λεπτομέρειες της εκτός σχεδίου δόμησης κρίνεται απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητη είναι η συνδρομή και για όσους δραστηριοποιούνται στα δημόσια έργα . Υπάρχουν εξελίξεις συχνά πυκνά και πρέπει να υπάρχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

 

Το πεδίο δραστηριοποίησης του καθένα μας επιβάλλει ή ακυρώνει την ενασχόληση με συγκεκριμένο τομέα νομοθεσίας. Πάντως , οι τιμές είναι χαμηλές και η ετήσια συνδρομή αφορά πολλές θεματικές ενότητες. Στην ανάγκη ξεκινά κανείς με "πακέττο" βασικής συνδρομής και αν η ενασχόληση επιβάλλει πιο σφαιρική ενημέρωση , τότε αγοράζει το πλήρες πακέττο.

 

 

Θεωρώ αυτονόητο πως είναι απαραίτητες οι επισκέψεις στη πολεοδομία,η επικοινωνία με το ΤΕΕ, οι συζητήσεις με πιο έμπειρους μηχανικούς και συνεργάτες και η προσωπική αναζήτηση για οτιδήποτε πρόβλημα ή αδιέξοδο προκύπτει..

 

Συμφωνώ . Βέβαια , η επικοινωνία με το ΤΕΕ ίσως να μη βοηθήσει όσο οι συζητήσεις με τους πιο έμπειρους μηχανικούς αλλά οι επισκέψεις στις πολεοδομίες είναι μεγάλο σχολείο (και σπάσιμο νεύρων ενίοτε).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας έως τώρα...η αλήθεια είναι πως το thread που αναφέρει ο gvarth δεν το είχα προσέξει...

 

Προς τα τεύχη της Δομικής κλίνω και εγώ (τουλάχιστον το βασικό πακέτο), και προς το τεύχος του ΓΟΚ της Λεμπέση...αυτά για αρχή τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.