Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά για άδεια μικρής κλίμακας Φ/Β (<100kW)


JasonK

Recommended Posts

Και τί έγινε τελικά? Κατάφερες να αλλάξεις την απόφαση ή τα έβαλες μέχρι τα 1,8μ?

Είχε κανένας άλλος πρόβλημα με την Αρχαιολογία?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν τα έβαλα ποτέ λόγω οικονομικής συπραγίας και φοβίας του επενδυτή σε 2ο χρόνο ,αλλα στη θεωρία συμφωνήσαμε σε 2πλό portrait καθ'ότι πρόβλημα χώρου δεν υπήρχε και δεν θέλαμε κι άλλες καθυστερήσεις ή διαπληκτισμούς και με την αρχαιολογία την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

Η 1η ΕΒΑ αναφέρει ότι επειδή υπάρχει ένα μοναστήρι σε ευθεία απόσταση (βλέπε Google Earth) 2+ χιλιόμετρα μακριά θα πρέπει να προστεθούν και «κωνοφόρα δέντρα» για να κρύψουν την εγκατάσταση (που θα έχει μέγιστο ύψος 2μ)!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν τους φτιάχνεις ένα δασάκι γύρω από το φωτοβολταϊκό σου έκτρωμα ,να το καλύψεις και με ένα δίχτυ παραλλαγής ώστε να μην χαλάει την αισθητική μας και να συμβαδίζει με τις κατασκευές-αρχιτεκτονικές απείρου κάλους που κατακλύζουν τον όμορφο τόπο μας???ΕΕΕ,γιατί??

Link to comment
Share on other sites

Είχε κανένας άλλος πρόβλημα με την Αρχαιολογία?

Ξέρει κανείς αν έχει νόημα η αίτηση για επανεξέταση?

Link to comment
Share on other sites

Τα 2χλμ είναι πολύ μεγάλη απόσταση για να είναι τόσο ευαίσθητοι. Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις για επανεξέταση. Έχω καταφέρει στη Σπάρτη να πάρω το οκ για 4 Φ/Β Σταθμούς με τράκερ (ο ένας δίπλα στον άλλο) σε απόσταση 1,8km από Βυζαντινό Ναό, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς της ΕΒΑ. Ωστόσο, είχα καταθέσει ως υποστηρικτικό υλικό, πλήρες τεύχος μελέτης με στοιχεία που υποστήριζαν τις θέσεις μας (για τη μορφολογία εδάφους, το πως θα φαίνονταν οι Φ/Β Σταθμοί από εκείνη την απόσταση, ικανότητα οφθαλμών για εστίαση κτλ κτλ). Και τώρα το παλεύω με την Β ΕΠΚΑ για 50kW ανεμογεννήτρια στην Κερατέα, εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Λαυρεωτικής.

Link to comment
Share on other sites

Τραγέλαφος είναι αλλά τέλος πάντων.....Λοιπόν έτοιμη την εν λόγω μελέτη δεν μπορώ να στην δώσω και νομίζω καταννοείς τους λόγους.

Ωστόσο το περίγραμμα στο οποίο κινήθηκα ήταν το εξής:

  1. Καταρχήν να επισημάνω ότι δεν προκαλούνται οχλήσεις από αντανακλάσεις γιατί τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα για να απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία και να ελαχιστοποιούν τις αντανακλάσεις και να το υποστηρίξω με τα αντίστοιχα στοιχεία-βιβλιογραφία (Ψάξε σε ΚΑΠΕ, GREENPEACE, WWF κτλ).
  2. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τη μορφολογία του εδάφους προς όφελός μου και ότι περιορίζει την οπτική επαφή. (πχ ανώμαλο έδαφος υψομετρικές διαφορές, λοφάκια στο ενδιάμεσο κτλ. Επίσης το μοναστήρι είναι Βόρεια του Σταθμού ή νότια κτλ)
  3. Απόσταση. Η εταιρεία που μου ανέθεσε τη δουλειά για λογαριασμό των πελατών της, είχε στησει εκείνο το διάστημα ένα 20άρι με τράκερ στη Βοιωτία. Είχα πάει λοιπόν και είχα βγάλει φώτος από τα 1.800 μέτρα χωρίς και με μεγένθυση και τους τις είχα υποβάλλει για να δείξω ότι δεν θα φαίνεται τπτ υπό φυσιολογικές συνθήκες όρασης. Έχεις την ευχέρεια να κάνεις κάτι τετοιο?
  4. Είχα τονίσει ότι τα περί οπτικής όχλησης είναι απολύτως υποκειμενικά και στερούνται βάσης και επιστημονικής τεκμηρίωσης. Καλή βοήθεια για αυτό είχα πάρει από το site της ΕΛΕΑΤΕΝ - http://www.eletaen.gr/
  5. Το κυριότερο, με το οποίο τους τρέλανα εντελώς και το οποίο δεν μπορούσαν να αντικρούσουν με τπτ είναι ότι ένεκα της πρώτης ιδιότητάς μου ως Βιολόγος, τους είχα γράψει δύο σελίδες με τις οποίες τους αποδείκνυα ότι λόγω της μορφολογίας του ανθρώπινου ματιού, του εύρους του οπτικού πεδίου, της θέσης του οπτικού άξονα κτλ, για να ισχυριστεί κάποιος όχληση θα έπρεπε να βρίσκεται 300 μέτρα πίσω από το Ναό, για να έχει τόσο το ναό όσο και τους Φ/Β σταθμούς εντός του οπτικού πεδίου και στην ευθεία του οπτικού αξονα, κάτι το οποίο λόγω μορφολογίας ήταν και πάλι αδύνατο να συμβεί (γιατί ο ναός ήταν 100 μέτρα χαμηλότερα από το υποτιθέμενο σημείο, ενώ οι Φ/Β Σταθμοί στην απέναντι πλαγιά 200 μέτρα πάνω από το ναό και άρα δεν μπορούσαν ποτέ να βρεθούν στον ίδιο οπτικό άξονα με το ναό για να ισχυριστεί κανείς οπτική όχληση). Τα στοιχεία αυτά για οπτικά πεδία, οπτικούς άξονες κτλ, τα βρίσκεις εύκολα με ένα googlarisma.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις οδηγίες, θα δοκιμάσω την τύχη μου και θα ενημερώσω. Πρέπει να είμαστε πάντως πολύ καντέμηδες.

Link to comment
Share on other sites

Απλά οι αρχαιολογίες είναι ου μπλέξεις. Ψάξε και κάτι ακόμα: Μου είχαν πει ότι ο Σαμαράς όταν ήταν Υπουργός Πολιτισμού είχε αναφέρει ότι σε αποστάσεις πάνω από 1.500 μέτρα δεν πρέπει καμία υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να εγείρει ζητήματα οπτικής όχλησης. Ωστόσο δεν γνωρίζω αν ήταν εγκύκλιος ή απλώς ομιλία του και δεν το έχω πολυψάξει. Δες λοιπόν μήπως βρεις κάτι σχετικό και μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.