Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς και που βρίσκω την "Έγχυση DC"


saloniker

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Έχω μια απορία. Κάνω την πρώτη μου μελέτη για ένα Φ/Β σύστημα οπότε θελω την "ανοχή" σας.

 

Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει ο όρος "έγχυση DC" και τι επηρέαζει?Καταλαβαίνω ότι έχει να κάνει με το input/output του inverter και με την μετατροπή και έπειτα παροχή του ρέυματος στο δίκτυο από DC σε ΑC.

 

Στην αίτηση που καταθέτεις στην Δ.Ε.Η για την ενεργοποίηση της σύνδεσης για εγκατάσταση Φ/Β συστήματος θα πρέπει να φαίνεται από τα εγχειρίδια (του αντιστροφέα (?)) ότι η έγχυση DC είναι μικρότερη του 0,5% της ονομαστικής (δηλ. του Ιmp?). Aπό ότι διάβασα σε μια διπλωματική εργασία αυτή η προυπόθεση υπάρχει σε inverters που δεν έχω μετασχηματιστή.

 

Πρόκειται για εγκατάσταση 10 ΚWp με πανέλα 250Wp και Ιmp 8,39 Α.

 

Το πρόβλημα μου είναι ότι στο τεχνικό εγχειρίδιο του αντιστροφέα που θέλω να χρησιμοποιήσω για μια μελέτη δεν μπορώ να βρω πουθενά την τιμή για την "έγχυση DC". Tηλεφώνησα τηλεφωνικά με την εταιρία στο εξωτερικό αλλά δεν υπήρξε πρόοδος. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γράψω το όνομα του Inverter αλλά αν δεν επιτρέπεται μπορώ να στείλω p.m σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει με τα datasheet από τα πανέλα και του inverter.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους!

Link to comment
Share on other sites

"Έγχυση DC" έχουμε όταν η έξοδος του αντιστροφέα δεν είναι καθαρό εναλλασσόμενο, αλλά υπάρχει και συνεχής συνιστώσα...

 

Όπως στο συνημμένο σχήμα δηλαδή.

 

Όταν υπάρχει μετασχηματιστής απομόνωσης η ΔΕΗ αδιαφορεί για το τι κάνει ο αντιστροφέας: Το συνεχές δεν περνάει από τον μετασχηματιστή οπότε η ΔΕΗ είναι σίγουρη ότι παίρνει καθαρό εναλλασσόμενο.

Αν υπάρχει έγχυση, το πολύ-πολύ να καεί ο Μ/Σ (αν το δούμε με λίγο χιούμορ)

 

Όταν δεν υπάρχει μετασχηματιστής, η ΔΕΗ έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται. Με το συνεχές οι Μ/Σ ζεσταίνονται, οι γειώσεις φθείρονται κλπ κλπ...

post-33925-131887277671_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Να το υπολογίσεις μόνο σου είναι πολλοί δύσκολο. Πρέπει να ξέρεις τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του inverter τι είδους ανορθωτή χρησιμοποιεί, MOSFET Ή IGBT τα χαρακτηριστικά τους και άλλα. Οπότε πάλι με την κατασκευάστρια εταιρεία πρέπει να μιλήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.