Μετάβαση στο περιεχόμενο

Metal για windows ή Autosteel;


sundance

Recommended Posts

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο standard το EC3 έχει πολλές αλλαγές (από ποιότητες υλικού, συντελεστές πλαγιοστρεπτικού λυγισμού έως συνδέσεις!!)

Αρα ως το 2010 θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις.

 

Οσο αφορά το θέμα αξιοπιστίας πολύ απλά αν υπολογίσεις σε ένα υποστύλωμα τι συντελεστές λυγισμού και πλαγιοστρεπτικού πέρνουν (δεν λέμε να μπει και κανένας ενδιάμεσος κόμβος ) και πάρεις τα εντατικά μεγέθη και το λύσεις με το χέρι θα καταλάβεις και μόνος σου τι γίνεται. Το μεγάλο γέλιο όμως είναι στις συνδέσεις. π.χ. στην βάση υποστυλώματος έχω δεί με 2 ελέγχους να βγαίνουν 4 αγκυρόβιδες σύνολο για ανοίγματα 24 μ.

Που έλεγχος T-stub, νευρώσεων, συγκολήσεων, θλιβόμενης ζώνης, διάτμησης ....... εδώ για 1 σύνδεση κάνω 9 σελίδες και αυτά 1 παράγραφο. Πάντως φιλότιμο έχουν και τα μέταλλα πέρα του σκυροδέματος.. :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο standard το EC3 έχει πολλές αλλαγές (από ποιότητες υλικού, συντελεστές πλαγιοστρεπτικού λυγισμού έως συνδέσεις!!)

Αρα ως το 2010 θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις.

Αλήθεια αυτά τα προγράμματα εφαρμόζουν το τελευταίο στάνταρτ; Το etabs π.χ. έχει την παλιά νόρμα του 1992. Έχω την εντύπωση πως η τελευταία είναι του 2005 ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

To τελευταίο standard του EC3 φίλε Evan είναι απ' όσο ξέρω του 2005 (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Πάντως για απλά μεταλλικά το metal είναι πολύ χρήσιμο. Τώρα αμα νομίζει κανείς ότι το να λύσει τυποποιημένο μεταλλικό π.χ. 50 τ.μ. με χρήση αποθήκης χρειάζεται robot millenium ή παρεμφερή και F.E.A. δικαίωμα του και χαράς την ορεξή του. Γούστα είναι αυτά. :o

Link to comment
Share on other sites

... Τώρα αμα νομίζει κανείς ότι το να λύσει τυποποιημένο μεταλλικό π.χ. 50 τ.μ. με χρήση αποθήκης ....

 

Μιλούσε για την μορφή που πρέπει να είναι μόνο ορθογωνική. Κανένα σπάσιμο-εσοχή/εξοχή κ.λ.π. ακόμα και για 50 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέμε για τυποποιημένα ρε παιδιά μιλάμε για κτίρια ''κουτιά''. Για τέτοια με μικρές διαστάσεις εγώ λέω ότι κάνει. Αφού ρε συ ppetros για τέτοια κτίρια είναι φτιαγμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θεωρητικά όλα λεπτομερή ανάλυση θέλουν και στα μέλη και στους κόμβους και στη θεμελίωση άλλο τι γίνεται πρακτικά. Οι συνδέσεις του metal όπως και οι θεμελιώσεις του παραείναι απλοποιημένες και σίγουρα ανεπαρκής για κτίρια μεγάλων διαστάσεων (ακόμα και χωρίς εσοχές ή σπασίματα). Στο auto-metal πάντως λένε ότι υπάρχει βελτίωση. Πληροφοριακά αναφέρω επειδή μίλησα σήμερα με CivilTech ότι θα είναι διαθέσιμο από μέσα Νοέμβρη και στοιχίζει 750 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. (νέοι μηχανικοί - εώς τριετία από έναρξη).

Link to comment
Share on other sites

Sundance, αν θες ρίξε μια ματιά στο site της 4Μ για το preSTEEL (450 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.). Kάνει ότι και το metal ή το Autosteel. Προσωπικά με βλέπω για AutoMETAL πληρώνοντας τη διαφορά (σαν κάτοχος του metal). Γενικά επειδή έχω μπει τελευταία για τα καλά στο χορό του ψαξίματος για προγράμματα στατικών μου φαίνεται ότι οι ελληνικές εταιρείες μας δουλεύουν για τα καλά και εκ του ασφαλούς μια με τις νέες εκδόσεις, μια με τις αναβαθμίσεις, μια με τα πολλά modules που χρεώνουν την παραμικρή extra δυνατότητα που προσφέρουν, μια με τα 'συμβόλαια συντήρησης' και ας μην ξύσουμε πληγές για την υποστήριξη.

Ούτε 2μηνο δεν έκλεισα καλά καλά με το metal και πάω για αναβάθμιση. :evil:

 

Ρε που έχουμε μπλέξει με τα μεταλλικά! :roll:

Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι οπως τα λες.

υπαρχει πολυ κοροιδια.

 

παντως για 4Μ που λες δεν υπαρχει περιπτωση να καταφυγω διοτι δεν μου αρεσει το steel και εμπιστευομαι πολυ πιο πολυ τη CCS.

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα...το όργιο το μεγάλο θα γίνει όταν έρθει η πλήρης εναρμόνιση από ΕΝV σε EN-NAD Eurocodes (το '10 νομίζω). Eκεί μας βλέπω να αναβαθμιζόμαστε όλοι αναγκαστικά. Ακόμα κι αν δεν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές δεδομένου ότι εφαρμόζονται ήδη βλ. ΕC3, προβλέπω καινούργιες εκδόσεις ή τσουχτερές αναβαθμίσεις. Θυμηθείτε τι έγινε με το νέο σύστημα υποβολής και υπολογισμού αμοιβών ΤΕΕ και τι ακολούθησε με το ανάλογο τεχνικό λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.