Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γιώργος_

Members
  • Περιεχόμενα

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Γιώργος_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γενικά το χουν παρακάνει με τα ΣΣ παρόλο που κάποιες εταιρίες τα δίνουν με ''γενναία'' έκπτωση πλέον. Γενικά η λογική ότι θα σε χάσουν από πελάτη εντελώς τους κάνει λίγο πιο διαλλακτικούς. Η κρίση γενικότερα ξεσκέπασε πολλά κακώς κείμενα (ίσως το μόνο καλό που βγήκε) και επίσης έδειξε ότι κάποια πράγματα είναι υπερ-εκτιμημένα και υπερ-κοστολογημένα. Το να έχει έσοδα μια εταιρία και να στελεχώνει άρτια το τμήμα ανάπτυξης-βελτίωσης του λογισμικού της είναι απόλυτα θεμιτό και κατανοητό...το να υπερ-κοστολογεί όμως προϊόντα και υπηρεσίες όχι. Stereostatikos....επειδή λένε στο χωριό μου ότι το όνομα προσδίδει ιδιότητα...πίστεψέ με σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! :-)
  2. classicb...συμφωνώ απόλυτα! Μην μιλήσω για τη συμπεριφορά ορισμένων ( κι όχι όλων προς Θεού και ευτυχώς) ''συναδέλφων'' στις τεχνικές υποαστηρίξεις. Από βιασύνη εώς αγένεια. sovatzou...δικό τους πρόβλημα τα bugs....κανονικά θα έπρεπε να βγάζουν ξεχωριστά patches για τα bugs για όλες τις εκδόσεις ανεξαρτήτως του αν έχει κάποιος ενεργό ΣΣ. Απλά οι περισσότερες εταιρείες κάνουν μικροαλλαγές και διορθώνουν κάποια bugs των προγραμμάτων (δική τους ευθύνη τα bugs ξαναλέω κι όχι δική μας)...βελτιώνουν λίγο τις σχεδιάσεις και το interface και θέλουν να κάνουν πωλήσεις σε συμβόλαια συντήρησης. Τα ΣΣ είναι πολύ πονεμένη ιστορία πάντως. Προσωπικά από τα λογισμικά που χρησιμοποιώ εγώ και επειδή οι δουλειές είναι εκτός από ελάχιστες και επισφαλής πια, πέρσι ας πούμε δεν ανανέωσα το ΣΣ του προγράμματος μεταλλικών που χρησιμοποιώ. Πήρα τηλ. σε κάποια φάση τις πωλήσεις και μου λέγε εκεί ένας τα τρελά του ότι πρέπει να πληρώσω και τα περσινά για να πάρω την τελευταία έκδοση του προγράμματος! Τελικά πλήρωσα τα φετινά μόνο μετά από πολύ ''κουβέντα''.
  3. Γεια σε όλους, Αγαπητοί συνάδελφοι 1-2 ερωτήματα σχετικά με το RSA 2011 (το οποίο έχω σε δοκιμαστική έκδοση) και προσπαθώ να 'μάθω'. 1. Γεννήτρια φορτίων ανέμου και χιονιού από 2D σε 3D. Γιατί το πρόγραμμα στις διευθύνσεις ±90⁰ (μέτωπα κτιρίου - θεωρώντας έστω ένα τυποποιημένο ορθογωνικό σε κάτοψη βιομηχανικό κτίριο) δεν κάνει κατανομή των αντίστοιχων φορτίων ανέμου. Αν γίνεται μέσω του wind/snow generator παρακαλώ ας διευκρινίσει κάποιος το πως; (διαφορετικά πρέπει να γίνει εισαγωγή manually πάνω στις μηκίδες των μετώπων όπως πχ στο Instant; ) 2. Εισαγωγή σεισμικών φορτίων. Από τις προηγούμενες απαντήσεις έχω μπερδευτεί. Δηλαδή η εισαγωγή γίνεται όπως περιέγραψε στο προηγούμενο post ο Jonous ή όπως περιγράφει στη σελ. 56 ο Nik; δηλ. ''...1) ορίζω Modal - with automatic definition if seismic cases με συνδυασμούς ταυτόχρονα και όχι ξεχωριστά κατά Χ και Υ δηλαδή την κάτω σειρά στο παράθυρο: Χ+Υ- , Χ+Υ+, Χ-Υ- και Χ-Υ+ . Σωστά? 2) Στην συνέχεια στο seismic analysis parameters -> direction definition βάζω συντελεστή 1 σε κάθε διεύθυνση. Στο resolution of force βάζω Combination Creation -> Quadratic Combination (SRSS). Στις αναλύσεις μου προκύπτουν οι συνδυασμοί Seismic π.χ. Seismic E.A.K. 2000 Exc X-Y- Direction_X αλλά και οι Quadratic π.χ. 1. * X 1. * Y 1. * Z ΄...'' Ευχαριστώ
  4. Γιάννη...σε κάποιες περιπτώσεις όπως πχ. για τους παντρεμένους που εργάζονται και οι 2 νομίζω ισχύουν άλλες ημερομηνίες. Το πέτυχα erling? Για μας τους 'μόνους' cowboys με Β' κατηγορίας βιβλία έχουν περάσει οι καταληκτικές ημερομηνίες.
  5. Εάν δεν έχεις δώσει τραπεζικό λογαριασμό σου στέλνουν επιταγή ή σου στέλνουν σημείωμα να πας να δηλώσεις;
  6. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Προφανώς δικαιολογητικά χρειάζονται όσοι υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δηλωσή τους. Το σημείωμα έλεγε έλεγχος (υπηρεσιακός μάλλον αφού δεν είχε προσκλητήριο ) Πάντως φέτος το βλέπω να αργούν οι επιστροφές και τα θεωρώ όλα πιθανά (κι ο νοών νοείτω). Τι ωραία να πληρώνεις προκαταβλητέο φόρο με το που παίρνεις μια αμοιβή κι ακόμα πιο ωραίο να τα 'ζητιανεύεις' πίσω μετά. Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δεν είμαστε οι μηχανικοί που τα δηλώνουμε όλα (εντολές μέσω ΤΕΕ, λογαριασμοί όψεως, ΦΕΜ, έλεγχος φορολογικών αδείας στην πολεοδομία κλπ.). Και χωρίς να έχω κάτι προσωπικό γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τους υπόλοιπους κλάδους ελ. επαγγελματιών; (βλ. γιατροί, δικηγόροι κλπ.).
  7. Souanis....(αν απεθύνεσαι σε εμένα συνάδελφε)...δεν έκανα ηλεκρονική υποβολή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω ρε παιδία είναι ότι κάποιοι λέτε ότι δεν χρειάζεται τίποτα (από παραστατικά) κι άλλοι ότι τα ζητάνε σα να υποβάλλεις τη δήλωση από την αρχή. Όταν υπέβαλλα τη δήλωση τα πήγα όλα (βεβαιώση καταβολής εισφορών ΤΣΜΕΔΕ, ΦΕΜ, κάποιες αποδείξεις που περνούσαν κλπ.). Τα αντίγραφα ΦΕΜ τι χρειάζονται; Αφού έχουν ένα όταν καταβάλλεις το φόρο κι άλλο ένα που προσκομίζεις μαζί με τη δήλωση.
  8. Italos....μπορείς και πιο συγκεκριμένα αφού ορίσεις πλάκα δεξί click πάνω της και από τις ιδιότητες επιλέγεις 'κλίση' πάνω δεξιά. Από εκεί σου δίνει επιλογές να ορίσεις την κλίση που θες. Αν κοιτάξεις από το help το συγκεκριμένο παράρτημα νομίζω σου λέει πως. Κάτι ακόμα. Επειδή διάβασα νωρίτερα κάπου για πλάκα δαπέδου υπογείου και τρόπους προσομοίωσής της. Σαν κάτοχος του προγράμματος και επειδή είχα την ίδια απορία δεν γίνεται ακόμα (έκδοση 5.00). Όσο για το PANOPLIA το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει το module του στατικού επιλύτη (βλ. StereoSTATIKA) οπότε στη ουσία δεν πραγματοποιεί επιλύσεις φορέων. Περισσότερο έχει να κάνει με τις προμετρήσεις, σχέδια κοπής και κατασκευαστικές λεπτομέρειες. Εισαγωγή φορτίων και ροπών επίσης σε κόμβους μπορείς να κάνεις. Στα μεταλλικά κι εγώ στο StereoSTATIKA κάνω τις θεμελιώσεις, τις οποίες ελέγχω και με το Beton Express.
  9. Καλημέρα σε όλους. Έλαβα επίσης το εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος (με βάση την αρχική δήλωση). Προφανώς επειδή αυτή τη φορά έχω επιστροφή > 1500ε το φετινό 'ραβασάκι' γράφει κάπου: 'η είσπραξη του φόρου επιστροφής θα γίνει αφού προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ'. 1. Γνωρίζει κάποιος σε ποιο τμήμα της ΔΟΥ πρέπει να απευθυνθώ; 2. Τι δικαιολογητικά θα μου ζητήσουν; (υποθέτω από προηγούμενα posts βιβλία, και ΑΠΥ) Υπάρχει περίπτωση να μου τα ξαναζητήσουν όλα από την αρχή; (εννοώ ασφαλιστική ενημερότητα και Φ.Ε.Μ.) Υπ' όψιν κατέθεσα τη δήλωση αυτοπροσώπως προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση εισφορών ΤΣΜΕΔΕ, Φ.Ε.Μ. κλπ.) Ευχαριστώ
  10. Μπορείς και πριν να αλλάξεις τους οπλισμούς (εννοώ πριν γίνει η αυτόματη όπλιση του κτιρίου). Αν πας στις παραμέτρους και με το tab - αφαιρέσεις κάποια διαμετρήματα οπλισμών. πχ. αν θέλεις να έχεις στις κολώνες σου Φ18 και άνω, πας στις παραμέτρους όπλισης επιλέγεις κολώνες και 'αφαιρείς' τα μικρότερα διαμετρήματα οπλισμών.
  11. Iogeo...εννοούσα αυτό που λέει ο Chilon πιο πάνω με το τμηματικά. Βέβαια Chilon κατά μία έννοια ίσως λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια...και τι εννοώ. Οτί ενώ θεωρώντας ως ελεγχόμενο μέλος ολόκληρη τη δοκό (με τις δεσμεύσεις όπου αντιστοιχούν) και παίρνω λόγο > 1 πχ. για IPE360, αν πάρω το τμήμα της δοκού που δεν περιλαμβάνει τους κόμβους των ενισχύσεων έχω < 1. Άρα όπως είπες νωρίτερα εκείνα τα 'τμήματα' του ζυγώματος απαιτούν μεγαλύτερη διατομή. Απλά απ' ότι κατάλαβα παίρνεις τα επιμέρους μικρότερα τμήματα του ζυγώματος όπως τα 'ορίζουν' οι κόμβοι των τεγίδων και τα ελέγχεις (δηλαδή τμηματικά ολόκληρο το ζύγωμα) δίνοντας τους αντίστοιχους Κ λυγισμού. Και έτσι βρίσκεις αν έχει επάρκεια η διατομή σου ή αν δεν έχει και σε ποιο τμήμα του ζυγώματος...προφανώς αν έχεις λόγους < 1 σε μεσαία τμήματα μεγαλώνεις τη διατομή σου (στα άκρα έχεις τις ενισχύσεις).
  12. Και στο Instant, αυτό ακριβώς γίνεται...απλά βάσει του λυμένου παραδείγματος που δίνεται με το πρόγραμμα....όταν εισάγεις το φορέα και στη συνέχεια τις φορτίσεις σου ως επικόμβια (παίρνοντας τις αντιδράσεις των τεγίδων στο ζύγωμα και των μηκίδων στο υποστύλωμα)...χωρίζεις το ζύγωμα και το υπ/μα σε τόσα τμήματα όσα ορίζουν οι κόμβοι των τεγίδων και των μηκίδων αντίστοιχα. Στον έλεγχο μελών δεν το λύνει τμηματικά όμως (παράδειγμα της CCS). Θεωρεί όλο το μήκος της δοκού κι ανάλογα με το αν υπάρχουν στοιχεία που εμποδίζουν τη μετατόπιση του μέλους ορίζει ο χρήστης δεσμεύσεις. Αν κάνω έλεγχο μέλους τμηματικά για καμπτικό και στεπτοκαμπτικό...βγάζω ένα IPE360 ανετότατα (μην πω και 330). Παίρνοντας όμως συνολικά το μήκος της δοκού και δίνοντας δεσμεύσεις όπου αντιστοιχούν τεγίδες (ΧΖ) πάω σε IPE400 κατ' ευθείαν.
  13. Είναι λάθος δηλαδή να θεωρηθεί ότι υπάρχουν δεσμεύσεις άρθωσης για τον καμπτικό λυγισμό σε ΧΥ στους κόμβους Ν14, Ν15 και Ν30, Ν31 (οι κόμβοι είναι περίπου ανά 1 μ.); (δεδομένου ότι υπάρχει η ενίσχυση των 2 μ. που προανέφερα)
  14. Chilon...προφανώς εννοείς ότι δίνεις τις αντίστοιχες δεσμεύσεις στους κόμβους του ζυγώματος που αντιστοιχούν αντιρήδες.
  15. Κατ' αρχήν ευχαριστώ τους συναδέλφους για τις γρήγορες απαντήσεις και τις χρήσιμες παραπομπές. 1. Σχετικά με το μήκος λυγισμού έχω ακούσει διάφορες απόψεις. Άλλοι λένε ότι ολόκληρη τη δοκό άλλοι όχι. Έχω δει ελεγκτή στατικών πολεοδομίας να τσακώνεται με μηχανικό γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Επειδή δηλαδή δεν είχε πάρει στους ελέγχους μελών ολόκληρο το μήκος της δοκού. Στην τεχνική υποστήριξη παλιότερα μου είχαν πει ότι επειδή δεν εξομοιώνεται η ενίσχυση (όπως πχ. στο Robot) είναι στην κρίση μου καθαρά κι ότι δεν είναι λάθος να θεωρήσω λόγω των ενισχύσεων μικρότερο μήκος λυγισμού σε καμπτικό. Απλά μερικές ακόμα γνώμες δε βλάπτουν. 2. Crystal Clear! Εν πάσει περιπτώσει, στον έλεγχο μελών με μία δέσμευση (αντιρήδας στη μέση η διατομή μου δίνει λόγο > 1), εάν αντίθετα δώσω περισσότερες δεσμεύσεις αντιρήδων (π.χ. στους κόμβους της 2ης της μεσαίας και προτελευταίας τεγίδας), η διατομή μου δίνει επάρκεια. Απλά με προβληματίζει το να μεγαλώσω κατά μία κλάση πάνω τα ζυγώματα (σε σχέση με το οικονομικό σκέλος). Από την άλλη δεν ξέρω τι θα γίνει κατασκευαστικά. Σε κάθε περίπτωση θέλω να εξασφαλίσω το κτίριο χωρίς να είμαι υπερβολικός.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.