Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστο ύψος οικοδομής από γκρεμό


Recommended Posts

Υπαρχει ενα γωνιακο οικοπεδο ορθογωνικο.ο ενας δρομος (α)ειναι οριζοντιος και ο αλλος (β) ανηφορικος.εστω οτι ο α δρομος εχει υψομετρο 0.00 (μηδεν). Ο β δρομος στο ανωτερο σημειο του που εφαπτεται στο εν λογω οικοπεδο ειναι +3.00. Το οικοπεδο μας ειναι και αυτο οριζοντιο (flat) to οποιο "παταει" και στους δυο δρομους με καθετο γρεμο, στο +4.00.η υψομετρικη διαφορα του οικοπεδου απο τον β δρομο ειναι 1.00, δρομος ο οποιος θα ειναι και η εισοδος των ενοικων.το κτηριο που θα κατασκευαστει θα εχει υπογειο,pilotis(στο +3.50), 1ος, 2ος,3ος. Οικοδομικη και ρυμοτομικη γραμη ταυτιζονται.το κτηριο παταει πανω στην οικοδομικη γραμμη του δρομου α, με αποτελεσμα η μια πλευρα του υπογειου να ειναι εμφανης απο τον δρομο,(φυσικα οπλισμενο σκυροδεμα-κλειστο).το μεγιστο υψος του κτηριου μετραει απο το φυσικο εδαφος(γραμμη εδαφους)η οποια ειναι στο +4.00 απο τον α δρομο.το ιδεατο στερεο δε, μετραει απο το κρασπεδο του δρομου α +0.00. Ομως!!!! Επειδη το υπογειο απο τον α δρομο ειναι ολο ορατο(παροτι κλειστο και μπετον), ειναι σωστο να μετρηθει το μεγιστο υψος απο τον δρομο α 0.00 και οχι απο την γραμμη εδαφους +4.00 ?το ζητουμενο ειναι να μετρηθει απο το +4.00 γραμμη εδαφους.πιθανη λυση τοιχος αντιστηριξης..ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

 

(Συγγνώμη για τα caps είμαι καινούριος)

post-4243-131887205318_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το μέγιστο ύψος του κτηρίου θα υπολογιστεί από την γραμμή εδάφους στο +4.00, ΟΥΤΕ από το 0.00, ΟΥΤΕ από το +3.50 (λόγω πτώσης της πιλωτής κατά 0.50μ.). Εφόσον το κτήριο βρίσκεται μέσα στο ιδεατό στερεό α) υπολογισμένο από το κράσπεδο του δρόμου Α (0.00), β) υπολογισμένο κατά μήκος του δρόμου Β, γ) το υπόγειο δεν έχει άνοιγμα (είσοδος γκαράζ) στον δρόμο Α και δ) το ύψος του δεν ξεπερνά τα 3.00 μ. εσωτερικά, ουδέν πρόβλημα υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.