Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατ' αποκοπή πρόστιμο


Recommended Posts

Όταν υπάρχει μία και μοναδική μη νόμιμη κατασκευή σε μια ιδιοκτησία (στην οποία υπάρχει οικοδομική άδεια και εμπίπτει στις προϋποθέσεις της παραγράφου 6.β του άρθρου 24) και αυτή είναι καθ’ υπέρβαση δόμησης έως 20τμ, πληρώνεται κατ’ αποκοπή πρόστιμο, με βάση την τιμή ζώνης, όπου βρίσκεται το ακίνητο, ως εξής:

για: εντός σχεδίου με τιμή ζώνης<2.500€ -> πρόστιμο 2.000€

εντός σχεδίου με τιμή ζώνης ≥2.500€ -> πρόστιμο 3.000€

εκτός σχεδίου -> πρόστιμο 1.500€.

 

δλδ στα κατ' αποκοπη, ΠΡΕΠΕΙ :

1. να ειναι μονο ΜΙΑ η αυθαιρετη κατασκευη

2. να υπαρχει ΗΔΗ ενα κτιριο με αδεια εντος του οικοπεδου/γηπεδου?

 

πρεπει να ισχυουν δλδ και τα 2, για να παει καποιος στα κατ' αποκοπη (φυσικα να ειναι και μεχρι 20τ.μ)?

 

πχ. στο παραδειγμα 3. δεν διευκρινιζει αν ηδη υπαρχει στο γηπεδο κτιριο με αδεια, το οποιο συμφωνα με τα ανω, απαιτειται.

 

 

 

Εχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές το είδα αυτό το μήνυμα.Δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις και έχει απαντηθεί κιόλας το α και το β δεν γίνεται να απαντηθε μόνο από το ΥΠΕΚΑ-ΤΕΕί!Ψυχραιμία συνάδελφοι!!Ευχαριστώ! Manolis gon!

Link to comment
Share on other sites

Ώπα, αυτό για τη μια και μοναδική μη νόμιμη κατασκευή που το λέει; Όχι πάντως στην παράγραφο 6β, που ενώ θα έπρεπε να απλοποιεί τη διαδικασία σε ορισμένες περιπτώσεις, τελικά δημιουργεί μόνο πονοκέφαλο. Έχει βγει κάποια υπεύθυνη διευκρίνιση στο ενδιάμεσο;

 

Αν ισχύει, τότε είναι ακόμα πιο τραγικό. Ήδη έχω δει και έχω αναφέρει σε άλλα post περιπτώσεις που το κατ' αποκοπή πρόστιμο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο απ' ότι αν υπολογιζόταν με την κανονική διαδικασία. Τώρα σου λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, τιμωρείται αυτός που έχει μόνο μια αυθαιρεσία, ενώ όποιος έχει από 2 και πάνω πληρώνει μικρότερο πρόστιμο; Έλεος, ειδικά αυτή η παράγραφος πιστεύω δεν θέλει απλά διευκρινιστική εγκύκλιο, πρέπει να καταργηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.