Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά Δικαιώματα Ενεργειακής Τεχνολογίας-Μηχανολόγων Τ.Ε.


Recommended Posts

Ποιος θα στα αναγνωρίσει; Το ΤΕΕ; Αν δωθεί τέτοια εξουσία στο ΤΕΕ, να είσαι σίγουρος πως θα σημαίνει την επαγγελματική σου καταστροφή. Δεν υπάρχει περίπτωση η συντεχνία που σε πολεμάει 30 χρόνια τώρα και θέλει να σε εξοντώσει, όταν θα έχει όλη την εξουσία στα χέρια του να σου ανοίξει τις πόρτες διάπλατα και να σε καλοδεχτεί...

οταν λέμε ενιαίο επιμελητήριο δεν συνεπάγεται οτι θα μπούν και οι τ.ε. στην δοιήκηση του;ετσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.

τα ε.δ. θα μας τα δώσει (αν ποτε γινει αυτο) το αρμοδιο υπουργείο.

αν βγει νομος που τα ξεκαθαρίζει, τοτε δεν μπορει να μας κάνει τιποτα το ΤΕΕ.

 

Το σίγουρο είναι οτι κάτι πρέπει να γίνει.Και ειδικά με τους ενεργειακούς μηχανικους.οχι οτι οι υπόλοιποι μηχανολογοι και ηλεκτρολόγοι εχουν ε.δ. αλλα εμείς ένα παραπάνω.μερικοί αποφοιτοι του τμήματος ενεργειακής τεχνολόγίας δεν γράφονται κάν στην διεύθυνση ανάπτυξης με ότι συνεπάγεται αυτο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι οπως πάνε να το κάνουν μας στέλνουν σαν πρόβατα για σφαγή. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Το 1ο βήμα είναι να να βγουν τα ΠΔ όπως έχουν εγκριθεί από ΣΑΠΕ-ΣΑΤΕ που καθορίζουν με σαφήνεια πως ασκείται το επάγγελμα μας. Το 2ο πρέπει να είναι η τροποποίηση του καταστατικού του ΤΕΕ έτσι ώστε να δέχεται Μηχανικούς ΤΕ με ασφαλιστικές δικλείδες ότι θα τηρούνται τα ΠΔ και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις. Αν θα λαμβάνονται αποφάσεις για Μηχανικούς ΤΕ από το ΔΣ του ΤΕΕ θα πρέπει να υπάρχει και συνδιοικηση. Εγώ είμαι υπέρ του αυτονομου τμήματος. Σου φαίνομαι υπερβολικός; Αν δεις το ιστορικό των στυγνών εκβιασμών του ΤΕΕ, πχ οτι θα σταματήσει όλα τα δημόσια έργα αν πάρουμε ΕΔ, θα καταλάβεις μέχρι ποσο χαμηλά μπορεί να πέσει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με το τεκμήριο ότι, κάθε πλήρως αναγνωρισμένος εργαζόμενος σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για την άσκηση του ίδιου επαγγέλματος σε άλλο κράτος μέλος, η Ελλάδα ενσωμάτωσε στο εσωτερικό δίκαιό της την πολυσυζητημένη κοινοτική οδηγία 36/2005/ΕΚ σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, καθώς και την οδηγία 123/2006 για τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά. Συγκεκριμένα το ΠΔ προβλέπει ότι η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων παρέχει στον δικαιούχο τη δυνατότητα να αποκτήσει στην Ελλάδα πρόσβαση στο ίδιο επάγγελμα, για το οποίο διαθέτει τα προσόντα στο κράτος - μέλος καταγωγής και να το ασκεί υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τους Έλληνες.

 

Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι γραμμένος στο VDI...δουλεύεις κανονικά στην Ελλάδα όπως θα δούλευες στην χώρα (π.χ. Γερμανία) και επίσημα με τον νόμο (βλέπε κοινοτική οδηγία).

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μαζί σας για τα ΕΔ και όλα...αλλά πέιτε μου, έχει γίνει κάτι? Αλλαξε κάτι τόσα χρόνια? Λες ότι με το πτυχίο του ΤΕΙ γράφεσαι VDI και όλα οκ. Εχει γίνει κάτι τέτοιο? Ισχύει στην πράξη? όχι μόνο θεωρία. Ακούμε για ευρωπαικές οδηγίες, πρόστημα, κτλ κτλ, θα γίνει εκείνο θα γίνει το άλλο ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ...Προσωπικά 15 χρόνια ακούω ΘΑ και αλλαγές...

Θα βγει τώρα κάποιος και θα μου πει..τώρα..έρχεται. Το ίδιο μου είχε πει και κάποιος άλλος πριν από 15 χρόνια. Δεν ξέρω πως κινήστε (σαν σύλλογος, ατομικά, με προσφυγές, δικαστήρια κτλ), αλλά βρε παιδιά δεν έχω δει στην πράξη αποτέλεσμα. Και σας το λέει ένας διπλωματούχος που είναι μαζί σας στο θέμα των ΕΔ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία. Δεν έγινε κάτι λόγω του γνωστού παρακράτους. Τι προτείνεις; Καναπέ; Σεζ λονγκ; Αιώρα; Έχουμε αγωγές που δεν δικάζονται και φτάνουμε στα όρια της αρνησιδικίας. Να το αφήσουμε τώρα; Πλέον υπάρχει σύλλογος (http://www.symate.gr) φτιαγμένος από μάχιμους Μηχανικούς ΤΕ και όχι δημόσιους υπάλληλους που τους νοιάζουν μόνο τα επιδόματα και οι καρέκλες. Υπάρχει το όχημα και ψάχνουμε επιβάτες.

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, ρε συ φίλε Stayros ουσία όμως? Δεν σου είπα εγώ για καναπέδες και ξεπλώστρες απλά ρωτάω γιατί δεν γίνεται τίποτα. Σε έναν νέο που τώρα ξεκινάει την σχολή του τι θα πεις είμαστε οργανωμένοι τώρα θα πέσει το κάστρο, έλα μαζί μας στον αγώνα? 15+ χρόνια τα ακούω αυτά, δεν σου κάνω πλάκα και ας προδίδω την ηλικία μου :smile: .

Θέλω να μου πεις και το άλλο γιατί πραγματικά δεν το ξέρω. Λέτε για εγγραφή στο εξωτερικό (πχ Γερμανία) και μετά μεταφορά των "προσόντων" εδώ. Αυτό πως γίνεται πρακτικά? Εσύ το έχεις κάνει? Ποιες οι προυποθέσεις? Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, έστω μέσω Ευρώπης, δεν θα γινόταν όλος αυτός ο αγώνας έτσι δεν είναι?

Να σου πώ και κάτι...? Δεν υπάρχει κράτος φίλε μου. Ο καθένας παλεύει μόνος του. Παντού. Το εχω βιώσει τις τελευταίες μέρες σε άλλους τομείς, δεν θα διαφέρει και η Παιδεία. Δυστυχώς...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να πας από το Α στο Ω πρέπει να περάσεις και από το Γ και από το Κ και από το Χ. Δεν πατας ένα κουμπί και ο πόλεμος 30 χρόνων που δεχόμαστε τελειώνει αμέσως. Κάθε πίεση που ασκείται είναι σημαντική.

 

Όσο για το ότι δεν υπάρχει κράτος, εμείς (ως κλάδος) το ζούμε στο πετσί μας 30 χρόνια τώρα. Για αυτό και είναι περισσότερο και απο επιβεβλημένος ο προσωπικός αγώνας. Εμάς μας καίνε τα ΕΔ. Εσάς το Χ. Τι κάνετε; Εμείς είδαμε και αποείδαμε από την ΕΕΤΕΜ και ενεργοποιηθήκαμε. Εσείς; Περιμένετε από το ΤΕΕ να σας τα λύσει όλα και εσείς να κάθεστε; Για αυτό και οι προσωρινές άδειες ενεργειακών επιθεωρητών πήγαν στους "παλιούς" ασχέτως ειδικότητας και τους υπόλοιπους σας θυμήθηκαν τώρα. Έχω πει και παλαιότερα, το ΤΕΕ κάνει περισσότερο κακό σε εσάς. Απλά εμείς είμαστε ο λύκος για να μην φεύγουν τα αρνιά από το μαντρί...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.