Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματικά Δικαιώματα Ενεργειακής Τεχνολογίας-Μηχανολόγων Τ.Ε.


Recommended Posts

η καλυτερη λυση ειναι πτυχιο ΤΕΙ και αμεσως Μsc ή εργασια στο εξωτερικο.

το να παραμενεις σε μια χωρα που δεν σε σεβεται ως πολιτη ,δεν σε αναγνωριζει ως αποφοιτο τριτοβαθμιας εκπαιδευσης , ειναι ανουσιο.

καμια διαθεση προσφορας σε καποιον που δεν σε προσφερει απολυτως τιποτα.

Edited by darkvader07
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδη τα ΤΕΙ υπαρχουν απλα για να λεμε οτι σπουδαζουμε...

 

Τι να πω..Θεωρω πολυ σωστο οτι πρεπει να υπαρχει μια διακριση μεταξυ Π.Ε και Τ.Ε αλλα οχι τους δευτερους να τους θεωρουν μπανανοφλουδες.

 

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι μετραει πρωτα το μυαλο, ορεξη, να δειξει οτι ξερεις και οτι αγαπας αυτο που κανεις.

 

Καθε μερα μαθαινεις κατι καινουργιο και πιστευω οτι η γνωση κερδιζεται και καθε μερα εχεις προκλισεις ..

 

Τωρα η Ελλαδας μας ξερουμε πολυ καλα οτι αντι να ωθει τους νεους με κινητρα, απλα τους απογοητευει και εχουμε ολοις μας σχηματισει μια λανθασμένη αποψη.

 

Πιστευω οτι ο καθε εργοδοτης αμα δει οτι αποδιδεις και παραγεις θα εχεις κα την αναλογη αντιμετωπιση.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι όταν ήμουν εγώ φοιτητής το internet δεν είχε τέτοια εξάπλωση ώστε να ενημερωνόμαστε και έτσι δεν ξεσηκώσαμε το κόσμο. Η σφαλιάρα ήρθε μετά την αποφοίτηση. Εσείς τώρα γιατί δεν κλείνετε τις σχολές;

 

Anyway υπάρχει ένας πραγματικά μαχητικός σύλλογος ο ΣΥΜΑΤΕ www.symate.gr, είναι για απόφοιτους Μηχανικούς ΤΕ αλλά γράφονται και φοιτητές. Ο σύλλογος αυτος κινείται δυναμικά για να τελειώσει αυτή η ξεφτίλα. Όσοι περισσότεροι γραφτούν τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παίδες το τμήμα αυτό για ένα διάστημα 2006-2008 και 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει καθόλου ΕΔ, ούτε σε εγγράφουν χαριστικά σε μητρώο υπομηχανικών γιατί σε απορρίπτουν οι νομαρχίες.

 

Η μόνη λύση είναι να εκδοθούν εξ΄αρχής νέα ΕΔ και με βάση πληροφορίες που έχω μπορεί να κάνουν και 1 έτος.

 

Πέραν της έλλειψης ΕΔ το ποιο άσχημο πράγμα αυτή την στιγμή είναι οτι ένας απόφοιτος του τμήματος δεν μπορεί να κάνει έναρξη επαγγέλματος στην ΔΟΥ ως μηχανολόγος ή ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ διότι δεν έχει στα χέρια του άδεια άσκησης επαγγέλματος (υπομηχανικού) από την νομαρχία. Και υπήρχαν περιπτώσεις αποφοίτων που βρίκαν εργασία σε τεχνικό γραφείο τους ζήτησαν να εργάζονται σαν μισθωτοί με μπλοκάκι και επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν έναρξη έχασαν την δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω το εξής. Αν όπως λες δεν έχεις ΕΔ (αλήθεια δεν ισχύουν έστω κάποια υπό περιορισμούς?), δεν μπορείς να κάνεις έναρξη, τότε ως προς τι απασχολείσαι? Δεν μπορείς να ανοίξεις δικό σου γραφείο σαν ΤΕ? Ολοι αυτοί που υπογράφουν σαν ΤΕ τί είναι?

Link to comment
Share on other sites

Ναί μάλλον δεν κατάλαβες.

 

Στο τμήμα αυτό παλιότερα αναλόγως τι κατεύθυνση σπουδών επέλεγες έβγαινες σαν μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ ή ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ αν και το πτυχίο έπανω γράφει μηχανικός ενεργειακής τεχνολογίας. Η αρμόδια νομαρχία έδινε στους αποφοίτους άδεια άσκησης επαγγέλματος στους μεν μηχανολόγους του μηχανολόγου υπομηχανικού και στους μεν ηλεκτρολόγους του ηλεκτρολόγου υπομηχανικού. Με αυτές τις άδειες άμα ήθελε κάποιος απόφοιτος του τμήματος μπορούσε να κάνει έναρξη ή να ανοίξει δικό του γραφείο.

 

Όλες οι άλλες ειδικότητες αποφοίτων ΤΕΙ (μηχανολογίας,ηλεκτρολογίας κτλπ) παίρνουν μια άδεια και μπορούν να ανοίξουν γραφείο λαμβάνοντας αυτά τα λίγα δικαιώματα των υπομηχανικών του 60 και να υπογράφουν τα κλασσικά που ξέρουμε. Αλλά εμείς από το εν λόγο τμήμα δεν έχουμε ούτε καν αυτά τα λίγα ΕΔ με το πρόβλημα που προέκυψε και ούτε μπορούμε να ανοίξουμε γραφείο ούτε να υπογράψουμε κάτι.

 

Υπάρχουν μόνο κάτι δικαιώματα που τα παίρνουμε αυτοδίκαια κατευθείαν με την απόκτηση του πτυχίου αλλά και να τα αναφέρω δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστώ. Δεν το ήξερα πραγματικά. Τι να πω, έχω αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις για τα ΕΔ των ΤΕΙ. Δικαίως διαμαρτύρονται, σε πολλές περιπτώσεις. Απαράδεκτη κατάσταση αυτό που περιγράφεις. Δηλαδή ουσιαστικά βγαίνεις από τη σχολή χωρίς κανένα πεδίο εφαρμογής...Αν ήταν έτσι καλύτερα να την κλείναν τη σχολή ή να μην υπήρχε ποτέ ώστε να μην ταλαιπωρούν και παιζουν με το μέλλον των αποφοίτων. Από τη στιγμή που υπάρχει, ας φροντίσουν να δώσουν τα ανάλογα ΕΔ. Θα μου πεις τι λέω τώρα....

Link to comment
Share on other sites

Επ. Δικαιώματα πρέπει να αποκτάς στα 3 χρόνια, δηλαδή όπως έξω με το B.Sc.

Από εκεί και πέρα αν θέλεις συνεχίζεις αν θέλεις δεν συνεχίζεις.

Αν θέλεις να κάνεις γέφυρες ή πολυπλοκότερα έργα ή να ακολουθήσεις την έρευνα και την ακαδημαϊκή οδό, σαφώς και θα συνεχίσεις για το M.Sc.

Οι γνώσεις του B.Sc. δεν επαρκούν για τέτοιου είδους έργα. Επίσης με το M.Sc. κάνεις εξειδίκευση.

Άλλος θέλει να γίνει δομοστατικός, ακολουθεί τον δομοστατικό τομέα. Άλλος θέλει να μάθει για τα σκουπίδια ακολουθεί τον ανάλογο τομέα.

Τον άλλον τον ενδιαφέρει τα γεωτεχνικά και η εδαφομηχανική κ.α.

 

Αυτό φωνάζω τόσο καιρό. Πρέπει να γίνουν αλλαγές (που θα γίνουν εξάλλου τώρα) στα προγράμματα σπουδών. Πρεπει να υπάρχει η δυνατότητα του 3+2.

Μπορεί να τελειώσω στο ΑΠΘ το B.Sc. (3 χρόνια) και να θέλω να κάνω το M.Sc. στην Ελβετία ή στην Αγγλία ή στον Βόλο για παράδειγμα.

Τώρα έτσι όπως είναι τα προγράμματα σπουδών στην ουσία είναι άχρηστα.

Τελειώνουν συνάδελφοι μηχανικοί (στα 5 έτη με το παλιό πρόγραμμα) και αναγκάζονται να κάνουν 2 ακόμη έτη M.Sc.για να έχουν μεταπτυχιακό. Δηλαδή σύνολο 7 χρόνια !!!

Τα αυτονόητα τα κάνουμε δύσκολα.

Και φυσικά και παραπάνω έξοδα και παραπάνω χρόνια,

Να αλλάξει εδώ και τώρα το πρόγραμμα σπουδών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα του 3+2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.