Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή φρέον


papasnikos11

Recommended Posts

Σε περίπτωση που αλλάξουμε σε ένα σύστημα το φρέον με νέο οικολογικό πρέπει να αλλαχθεί και η εκτονωτική βαλβίδα, τα φίλτρα της γραμμής η διάμετρος των σωληνώσεων ή παραμένουν ως έχουν?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η εκτονωτικη βαλβιδα οπωσδηποτε, τα φίλτρα οπωσδηποτε,

οι σωληνωσεις εξαρταται απο το φρεον που ειχε πριν, ακόμα και αν παραμεινουν οι ιδιες πρεπει να καθαριστουν τοσο καλα που τελικα ισως ειναι καλυτερα να αλλαχτουν

Link to comment
Share on other sites

1) Στα συστηματα που χρησιμοποιουν HCFC (πχ R-22) το λαδι ειναι ορυκτελαιο που δεν ειναι αναμιξιμο με τα HFC (πχ R-410A) τα οποια δουλευουν με συνθετικα πολυεστερικα λαδια. Αρα πρεπει το κυκλωμα (σωληνωσεις, εξαρτηματα, evaporator, condenser, compressor) να ειναι τελειως καθαρο απο τα ορυκτελαια πριν βαλουμε HFC ψυκτικο σε ενα συστημα που δουλευε με HCFC. Αν υποθεσουμε οτι αλλαζουμε τις σωληνωσεις και τα εξαρτηματα, πως θα καθαρισουμε τα υπολοιπα ?

 

2) Η λιπανση του υπαρχοντα συμπιεστη, η οποια εχει σχεδιασθει για ορυκτελαιο, θα ειναι επαρκης με την χρηση συνθετικου πολυεστερικου λαδιου?

 

3) Συστηματα που δουλευουν με R-410A εχουν υψηλωτερες πιεσεις λειτουργιας απο τα συστηματα που δουλευουν με R-22 (50%, ισως και παραπανω) για τις ιδιες συνθηκες θερμοκρασιων, αρα θα μπορει ο συμπιεστης να ανταποκριθει στις νεες συνθηκες λειτουργιας (πιεσεις, παροχη) ωστε να μην μεταβληθει η ισχυς του συστηματος ?

 

Μερικοι συστηνουν, στα χαρτια, καποια οικολογικα ψυκτικα σαν εναλλακτικα του R-22 σε υπαρχουσες εγκαταστασεις, καποιοι αλλοι λενε με νοημα οτι σε καθε εγκατασταση πρεπει να τοποθετειται το ψυκτικο για το οποιο σχεδιασθηκε.

Αν και αντιλαμβανομαι το προβλημα της διατηρησης των υπαρχουσων εγκαταστασεων, προς το παρον προτιμω να ειμαι με τους δευτερους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.