Μετάβαση στο περιεχόμενο

philnik

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

philnik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ξερει κανενας αν υπαρχει κανονισμος που να απαγορευει τη χρηση τριφασικου σε φορητες συσκευες;
  2. Σκέφτομαι να βάλω ένα μικρό πλακοειδή εναλλάκτη στην αποχετευση της κουζίνας για να ανακτώ τη θερμότητα ζεστού νερού από το πλύσιμο των πιάτων κλπ. Χωρίς αυτοματισμούς,θερμοστάτες βάνες κλπ Ο πλακοειδή επιλεχτηκε γιατι φαίνεται να έχει μεγάλη διαμετρο και μπορεί να μη βουλώσει και είναι φτηνός. Εχει κανεις υποψη του κατί ανάλογο ή αν αξίζει τον κόπο.
  3. Για να μην κατηγορουμε το νυχτερινο ρευμα Ακόμη και αν οι μπαταριες φορτίζοντας με δωρεαν ρευμα. μια μπαταρια 2V/150Ah περιλαμβάνει 2*0,15=0,3kWh ενεργεια - Εστω οτι θα αντέξει 2000 κυκλους φορτισης - δηλαδη θα βγάλει ( δωρεαν παντα) 600kWh Tυπικο κόστος μιας τέτοιας μπαταρίας ~150€ άρα 0,25€/kWh Ειναι αρκετό υψηλότερο από το κόστος ρεύματος της ΔΕΗ. Και αντε να παρεις πολλες και να στις αφησουν 100€ -> 0,16€/kWh Προσθεσε και χώρο αποθηκευσης - κλιματισμό - πυρασφάλεια κλπ.
  4. Το νυχτερινό δεν είναι και τόσο φθηνότερο ώστε να δικαιολογεί απόσβεση του κόστους επένδυσης με μπαταρίες.
  5. Οι aποχετεύσεις φaίνοντaι που είνaι. Σωλήνες νερού δεν έχει. Μπετό δε φaίνετaι σε ποιa σημείa έχει. Ηλεκτρολογικά σίγουρa έχει ,χωρις μάλιστa νa φaίνετaι aκριbώς σε ποιο σημείο είνaι.
  6. Και αν εβαζα μια λαμαρίνα και εχτιζα από την μέσα πλευρά του τοίχου. Η καμινάδα θα άντεχε το βάρος, χωρις εξωτερική βάση; Επίση δεν ξέρω αν κοντά στην κορυφή του τοίχου ( επάνω πλάκα ) έχει μπετό ή τουβλα. Τα καλώδια περνάνε σε ύψος 220cm και αν απο εκει και πάνω έχει μπετό γίνεται εντελώς αδύνατο να περάσω οπη Φ200.
  7. Δε ξέρω. Στέλνω περίπου πως είναι. Ειδα τυχαία στο δρόμο μια καμινάδα με γωνιά αντί για ταφ κάτω ,οπότε δε χρειαζότανε στήριξη κάτω. Έλεγα να βάλω μια στήριξη στο ταφ, 1 επάνω και ίσως και συρματόσχοινα κοντά στην έξοδο. Εκει που δεν έχω πρόσβαση είναι το ταφ στη βάση. Από το δικό μου μπαλκόνι ισως; ( απο του από πάνω αποκλείεται )
  8. πως κανεις upload

  9. Θέλω να περάσω καμινάδα από εξωτερικό τοίχο πολυκατοικίας- φωταγωγό Η καμινάδα θα βγαίνει από το δωμάτιο σε εξωτερικό τοίχο. Το σημείο βρίσκεται σε ύψος ~10m. Και από πάνω έχει αλλά 4m για να βγεί. Πρόσβαση στον εξωτερικό τοίχο δεν υπάρχει - εκτός αν σηκώσω 10μ σκαλωσιά. Εχει κανείς καμμια ιδέα πως γίνεται η τοποθέτηση. Η καμινάδα θα είναι διπλή μονωμένη.
  10. Καλησπερα. Τα αμπερ ειναι δυσκολη μετρηση. Ισως να χρειαστες να κοψεις καλωδια. Εχω παρει μια φτηνη συσκευη που ειναι σαν πριζα και μετραει ποσα kW καταναλώνει το μηχανημα. Αν και εχω και πολυμετρο. Αν καταναλωνει πολυ λιγοτερο ειναι ενδειξη πως δουλευει χωρις φορτιο και χωρις φρεον. Αλλα αν ειναι inverter ισως καταναλώνει πιο λιγο γιατι πιανει τις θερμοκρασιες με μικρη καταναλωση. Ειναι καλό να ρυθμισεις οσο πιο σωστα τα υγρα, αλλα μπορει να μην ειναι αυτο το προβλημα και να κανεις ζημια. Εκτος και αν εχεις ζυγαρια και εισαι σιγουρος πως δεν βασεις τελικα πολυ παραπανω φρεον για να δουλεψει. Πρεπει αν ειναι παλια μοναδα να την καθαρισεις μηπως και εμποδιζεται η ροη( εσωτερική και εξωτερικη αν υπάρχει ),σε καινουργια να δεις αν υπαρχει καμμια τσακισμένη σωλήνωση, αν εβαλες σωστα τα καλωδια, αν ελεγξες για διαρροες κλπ. Θα βοηθουσε αν ελεγες τι τύπος κλιματιστικό ειναι, αν ειναι καινουργιο και κανεις την εγκατασταση μονος σου και τι μετρησεις δίνει εκτός από το λαμπακι που αναβοσβηνει, αν αναβοσβηνει ακομα, και πως τελικα το εφτιαξες.
  11. Νομίζω πως εξω δινουν την μεγιστη απορροφουμενη απο το δικτυο, και του συμπιεστη ειναι ξεχωριστο ταμπελακι. Δεν ξερω, επειδη τα κλιματιστικα εξελλισονται καλλιτερα ειναι να δεις τι λεει ο κατασκευαστής. Δεν σημαινει πως πρεπει να προσθεσεις φρεον μεχρι να γραφει ακριβως τα ampere η τα kW που λεει το ταμπελακι. Απλως οι μετρησεις σου δίνουν μια καλη εικόνα για το μηχανημα. Θα το γραψουμε εδω στο φορουμ το βιβλιο.
  12. Τα γραμμαρια που λέει το ταμπελακι, ειναι για ορισμένα μέτρα σωλήνων, και ίσως χρειάζεται μια μικρή διόρθωση. Επίσης έχει σημασία να δεις τι λέει και η αμπερομέτρηση, σε σχέση με το ταμπελάκι. Δεν είναι απαραίτητο να ζυγίσεις το φρεόν, αν και είναι ο πιο ακριβής τρόπος. Υπάρχει μεθοδος μετρώντας τις θερμοκρασίες και τις πιεσεις να δεις αν η ποσότητα του φρεον είναι η σωστή. Αν είναι inverter είναι πιο δύσκολη η αμπερομέτρηση Αν έχει χάσει φρεον και δεν είναι πολύ παλιό, θα ξαναχάσει φρεον. Αν φωνάξεις τεχνικό , θα μάθεις τι βλάβη έχει. Η βλαβολογία είναι επιστήμη: http://en.wikipedia.org/wiki/Failure_mode_and_effects_analysis
  13. Σε ορισμένα όρια θερμοκρασιων εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας μπορεί να έχει τέτοια συμπεριφορα, και να μην είναι βλαβη. Δυσκολο αλλα τυχαινει. Υπάρχουν πολλοι στην αλλαγη περιοδου δεν αλλαζουν την λειτουργία από cold σε heat ή αντιστροφα. Κανονικά έλεγχος πρέπει να γίνεται σε κάθε αλλαγή περιόδου, για να βεβαιώνεται πως το κλιματιστικό λειτουργεί με την ίδια υψηλή απόδοση, εξοικονομιση ενέργειας, ενω διατηρείται καθαρός ο αέρας. Ειδικά για το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται καθε 1-2 μήνες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.