Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δοχειο αδρανειας


ortoulix

Recommended Posts

Γεια σας παιδες γνωριζει κανεις να μου πει αν Μπορώ να βαλω δοχειο αδρανειας(κλειστο) 35 λιτρων σε εναν ξυλολεβητα 40ckal? και αν οχι ποσο λιτρα πρεπει να ειναι ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί να στο απαντήσει κάποιος από μακρυά.

 

Το απαιτούμενο μέγεθος εξαρτάται από το συνολικό περιεχόμενο του δικτύου σε νερό από την αρχική πίεση της εγκατάστασης και την ανεκτή αύξηση αυτής κατά τη διαστολή του νερού.

 

Όσο αφορά το αν επιτρέπεται το κλειστό δοχείο, δεν γνωρίζω κάποιον σχετικό κανονισμό, οπότε πάμε με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Συνήθως, αν υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας και θερμοστατική βαλβίδα ασφαλείας, με σερπαντίνα συνδεδεμένη στο δίκτυο ύδρευσης, βάζουν κλειστό δοχείο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα φιλε να σου πω οτι ειμαι συγκολλητής και πηρα την αποφαση να κανω μονος μου εναν ξυλολεβητα,οποτε την μοναδικη απορια που εχω μεχρι στιγμης ειναι ποιο πρεπει να ειναι το μεγεθος του δοχειου γιατι κατα τ'αλλα εχω παρει και θερμικη βαλβιδα ασφαλεις και μηχανικο θερμοστατη για το ανοιγοκλείσιμο του κλαπε.

Μηπως ξερεις πως υπολογιζουμε τα Kcal ενος λεβητα?

Link to comment
Share on other sites

Σου είπα ότι το δοχείο εξαρτάται από το δίκτυο συνολικά. Ο λέβητας είναι ένα τμήμα μόνο του δικτύου. Για να πάρεις μια ιδέα, δεν βάζω 35άρι δοχείο στη μέση εγκατάσταση με λέβητα 40.000Kcal/h αλλά 50άρι, παρόλο που συνήθως μπορούν να ξεκινήσουν να δουλεύουν με 35άρι.

 

Δεν έχω ασχοληθεί με ξυλολέβητες, οπότε δεν μπορώ να σου δώσω πληροφορίες για τον υπολογισμό τους (φαντάζομαι ότι σε ενδιαφέρει να υπολογίσεις τις επιφάνειες του λέβητα για να πετύχεις τις 40.000 Kcal/h)

Link to comment
Share on other sites

καλα φανταζεσαι ετσι θελω να το κανω αλλα αν δεν τα καταφερω θα κανω εναν με δικες μου διαστασεις(οχι ακριβως δικες μου αλλα αντιστοιχίες διαστασεις με εναν της Combi) και μετα αν γινετε να υπολογισω τα Kcal/h..

Αν καποιος γνωριζει πως υπολογιζουμε τα Kcal/h ενος λεβητα θα με βοηθούσε πολυ..

Σ'ευχαριστω ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.