Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE/TKM 3-5/11 Σεισμική επάρκεια Μνημείων


Recommended Posts

Στο ΤΕΕ/ΤΚΜ (Θεσσαλονίκη) διεξάγεται από εχθές κύκλος σεμιναρίων για την Σεισμική επάρκεια Μνημείων με την συνεργασία των ΟΑΣΠ,ΕΚΠΠΣ και του υπουργείου Πολιτισμού. Στο σεμινάριο αναπτύσσονται θέματα για την εκτίμηση σεισμικής τρωτότητας και την εκτίμηση σεισμικού κινδύνου στα μνημεία. Αναπτύσσονται θέματα που προσσεγίζουν την εφαρμογή των αρχών της σεισμικής μηχανικής και της μηχανικής στο δύσκολο πρόβλημα της εκτίμησης της μηχανικής συμπεριφοράς των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μνημείων. Το σεμινάριο κατά την γνώμη μου παρέχει υψηλού επιπέδου προσέγγιση από Έλληνες (Τάσσιος, Πενέλης, Καραντώνη, Μακρής, Στυλιανίδης, Κάππος, Βιντζηλαίου, Δρίτσος κ.α.)  και ξένους (Cakti Esser (TUR),Sergio Lagomarsino (IT),Shendova Veronika (SK)) επιστήμονες στις θεωρητικές και πρακτικές μεθοδολογίες για την αποτίμηση και τον σχεδιασμο στρατηγικής επέμβασης, όχι μόνο σε μνημειακά κτήρια αλλά και σε μικρότερης σημαντικότητας δομήματα που έχουν κτιστεί στο παρελθόν κυρίως από φέρουσα τοιχοποιϊα και συχνά απαντώνται στην καθημερινή πρακτική.

Το σεμινάριο κλείνει αύριο, Σάββατο, με επίσκεψη σε τρία μνημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία έχουν πραγματοποιηθεί επεμβάσεις αποκατάστασης.

Edited by iovo
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.