Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έναρξη γραφείου


tascos

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους. Ειμαι Διπλ. Ηλεκτρολογος Μηχανικος και Μηχανικος Υπολογιστων, εχω τελειωσει με τις στρατιωτικες μου υποχρεώσεις και τον περασμενο μήνα πήρα την αδεια απο το ΤΕΕ και περιμένω να μου έρθουν τα σχετικα χαρτια. Μενω στην επαρχια και εψαξα για δουλεια αλλα τα πραγματα ηταν απογοητευτικα. Ετσι λοιπον, μιας και δεν μπορω να αποφυγω τις εισφορες ΤΣΜΕΔΕ, έχω βρει ενα μικρο γραφειο με πολυ χαμηλο ενοικιο και σκεφτομαι απο αρχες του 2012 να ανοιξω γραφειο ηλεκτρομηχανολογικων μελετων και ότι γινει. Ξερω οτι πελατη θα αργησω πολυ να βρω σε τετοιες εποχες. Παρολα αυτα οι αποριες μου ειναι οι εξης: μπορω να τα καταφερω χωρις καθολου εμπειρια η προυπηρεσια? ειναι κατι που πρεπει να προσεξω? μπορω να απευθυνομαι καπου στα πρωτα βηματα μου?

οποιεσδηποτε παρατηρησεις ευπροσδεκτες!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε καλημερα

 

Ειναι αδιαμφισβητητο οτι οι εποχες στις οποιες μας ελαχε να βγουμε στον εργασιακο στιβο δεν ειναι και οι καλυτερες. Η περιοδος των παχεων αγελαδων που εζησαν παλαιοτεροι εχει περασει ανεπιστρεπτι

 

Χωρις να θελω να σου κοψω τα φτερα, πιστευω οτι αν δεν εχεις καποιο συγγενη να σου "στελνει" δουλεια και πελατες και να σε μπασει στα κολπα του επαγγελματος, πολυ δυσκολα θα τα βγαλεις περα. Αν δεν εχεις καθολου εργασιακη εμπειρια ωστε να ξερεις πως να κινηθεις θα τα βρεις μπαστουνια, και κυριως λογω της ηλιθιας νοοτροπιας που επικρατει στην Ελλαδα που θελει τους εχοντες τη γνωση να την "περιχαρακωνουν", για να μη μαθει κανας αλλος και τους φαει τη δουλεια.

 

Οπλισου με υπομονη, κουραγιο, εχε ορεξη για προσωπικο διαβασμα και ψαξιμο και μη νομιζεις πως μηχανικος γινεσαι με ενα παπυρο απο το Πολυτεχνειο. Η συμβουλη μου ειναι να συνεχισεις να προσπαθεις να βρεις δουλεια καπου ως υπαλληλος μεχρι να παρεις μυρωδια τι γινεται στην πιατσα, επειτα αν εισαι "μαμουνι", ψαχνεσαι στη δουλεια σου και καλος στις δημοσιες σχεσεις, θα καταφερεις να σταθεις αυτοτελως στα ποδια σου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα με ολα οσα λες... για να σου ερθει δουλεια πρεπει να εχεις καλες δημοσιες σχεσεις, πολλους γνωστους και να ξερουν οτι μπορουν να σε εμπιστευτουν (αρα εμπειρια). Θελω ομως να εστιασω στο εξης. ΕΣΤΩ οτι μετα απο αρκετο καιρο, προσπαθεια και τρεξιμο παιρνεις μια απλη δουλεια (ας πουμε μερος ηλεκτρολογικης μελετης μιας μονοκατοικιας) την οποια στην δινει καποιος συναδελφος γιατι τον πιεζει ο χρονος. Μπορεις να ανταποκριθεις σε κατι τετοιο?

Link to comment
Share on other sites

Πίστεψέ με δεν πρόκειται να επιβιώσεις σαν ηλεκτρολόγος με μελέτες ηλεκτρολογικών σε κατοικίες. Ασε που τα Η/Μ σε κατοικίες αμοίβονται ελάχιστα, σαν νέος στον χώρο θα έχεις 1 δουλειά κάθε κάτι μήνες..ίσως στα λέω και αισιόδοξα.

Η γνώμη μου πάντα, ξεκίνα σαν υπάλληλος κάπου και μετά από χρόνια εμπειρίας πας στο δικό σου γραφείο. Η αν μπορείς να ξεκινήσεις πλαι σε κάποιον έμπειρο (και σε θέματα δουλειάς και σε "κονέ" στον χώρο)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συμφωνω με τον Ικαρο13. Σημερα να ξεκινησεις γραφειο χωρις να εχεις "πατημα" ειναι παρα πολυ δυσκολο. Επισης μην ξεχνας πως οι εποχες που ο καθε Μηχανικος-ελ. επαγγελματιας δηλωνε 3.000 τον χρονο κερδη περασε ανεπιστρεπτι. Καλυτερα ψαξε για καμμια δουλεια για αρχη.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

κατι αλλο που θέλω να ρωτησω, για να εχεις το δικαιωμα να κανεις η/μ μελετες για ιδιωτικα εργα, οικοδομες κτλ πρεπει να έχει γραφτει στο μητρωο μελετητων του Υπουργείου? η αυτο χρειάζεται μονο για εργα δημοσίου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν είσαι από Α.Ε.Ι. χρειάζεται να έχεις γραφτεί στο Τ.Ε.Ε. / Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. και να έχεις κάνει έναρξη δραστηριοτήτων στην εφορία (δηλώνεις κάτι κωδικούς εργασιών και σφραγίζεις βιβλίο αποδείξεων ή τιμολόγιο). Από Τ.Ε.Ι. είναι λίγο διαφορετική η διαδικασία και καλύτερα να σε ενημερώσει κάποιος συνάδελφος που την έχει περάσει.

Edited by Occultist
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.