Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακτίνες UV στις φ/β γεννήτριες


ΝΙΚΟΣΤΡΙ

Recommended Posts

Πόσο τελικά επηρεάζονται τα β/φ από τις UV , αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια όλο το χρόνο άρα και οι UV που δέχεται είναι σίγουρα σε υψηλότερες ποσότητες από’τη στη Γερμανία για παράδειγμα?

Link to comment
Share on other sites

Τα Φ/Β πλαίσια έχουν φίλτρο υπεριωδών (δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το ίδιο το τζάμι είναι το φίλτρο, εξάλλου τα περισσότερα τζάμια είναι αδιαφανή στις υπεριώδεις).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το φίλτρο όμως κάποια στιγμή ‘’καταστρέφεται’’, για τις ελληνικές συνθήκες τη χρόνο ζωής έχουμε? και όταν το φίλτρο ‘’καταστραφεί’’ πόσο επηρεάζει τη παραγωγή? Μπορείς βεβαία να τοποθετείς μεμβράνες αντιUV όπως έκαναν στα αδαμαντωρυχεία του Κονγκό τη 10ετια του ΄80, αλλά το κόστος για κάτι τέτοιο ?

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο ερώτημα το έθεσα διαβάζοντας κάποια χαρακτηριστικά και ιδιότητες για μια γνωστή μάρκα γυαλιών ηλίου. Αναφέρει λοιπόν, ότι τα φίλτρα UV που περιέχονται στους φακούς χάνουν το 20% αυτής της ιδιότητας μετά από 3χρονια και χάνουν εντελώς την ιδιότητα φιλτραρίσματος με το πέρασμα μερικών ετών.

Μπορεί βέβαια οι κατασκευαστές solarpanel, να έχουν υπολογίσει αυτή την απώλεια μέσα στο -20% απώλειας ισχύος που μας δίνουν. anyway

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλησπερα,
ειμαι φοιτητης πανω στην πτυχιακη μου με θεμα την επιδραση που εχει η ακτινοβολια uv στα φωτοβολταικα και ειμαι στην φαση περισυλλογης στοιχειων. 
Μπορειτε να μου υποδειξετε τα site που ειδατε ή τα αντιστοιχα βιβλια

σας ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.