Jump to content

Recommended Posts

Posted

Πόσο τελικά επηρεάζονται τα β/φ από τις UV , αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια όλο το χρόνο άρα και οι UV που δέχεται είναι σίγουρα σε υψηλότερες ποσότητες από’τη στη Γερμανία για παράδειγμα?

Posted

Τα Φ/Β πλαίσια έχουν φίλτρο υπεριωδών (δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, το ίδιο το τζάμι είναι το φίλτρο, εξάλλου τα περισσότερα τζάμια είναι αδιαφανή στις υπεριώδεις).

Posted

Αυτό το φίλτρο όμως κάποια στιγμή ‘’καταστρέφεται’’, για τις ελληνικές συνθήκες τη χρόνο ζωής έχουμε? και όταν το φίλτρο ‘’καταστραφεί’’ πόσο επηρεάζει τη παραγωγή? Μπορείς βεβαία να τοποθετείς μεμβράνες αντιUV όπως έκαναν στα αδαμαντωρυχεία του Κονγκό τη 10ετια του ΄80, αλλά το κόστος για κάτι τέτοιο ?

Posted (edited)

Το συγκεκριμένο ερώτημα το έθεσα διαβάζοντας κάποια χαρακτηριστικά και ιδιότητες για μια γνωστή μάρκα γυαλιών ηλίου. Αναφέρει λοιπόν, ότι τα φίλτρα UV που περιέχονται στους φακούς χάνουν το 20% αυτής της ιδιότητας μετά από 3χρονια και χάνουν εντελώς την ιδιότητα φιλτραρίσματος με το πέρασμα μερικών ετών.

Μπορεί βέβαια οι κατασκευαστές solarpanel, να έχουν υπολογίσει αυτή την απώλεια μέσα στο -20% απώλειας ισχύος που μας δίνουν. anyway

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
  • 2 years later...
Posted

καλησπερα,
ειμαι φοιτητης πανω στην πτυχιακη μου με θεμα την επιδραση που εχει η ακτινοβολια uv στα φωτοβολταικα και ειμαι στην φαση περισυλλογης στοιχειων. 
Μπορειτε να μου υποδειξετε τα site που ειδατε ή τα αντιστοιχα βιβλια

σας ευχαριστω πολυ

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.