Μετάβαση στο περιεχόμενο

1000 ευρώ Τέλος Υπαγωγής για 674 ευρώ συνολικό πρόστιμο?!!


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι

 

Έχω υποβάλει δήλωση αυθαιρέτου για αλλαγή χρήσης υπογείου χώρου απο αποθήκες σε κατοικια 59,45τμ, το σύνολο του προστίμου που υπολογίζει το σύστημα είναι σίγουρα σωστό και είναι 674 ευρώ! Μέχρι εδώ όλα καλά. Όταν το υπέβαλα στην αρχική υποβολή για να βγέι το τέλος υπαγωγής, μου έβγαλέ παράβολο 1000ευρώ! Έχω ξαναστείλει σε άλλη περίπτωση όπου το υπόγειο ήταν 67τμ και το συνολικό πρόστιμο ήταν 2150ευρώ σωστά υπολογισμένο (λόγω λοιπών παραβάσεων) και πάλι, και μου έβγαλε παράβολο 500ευρώ. Τί συμβαίνει τώρα? Το πληρώνει και θα του επιστραφούν τα λεφτά? πώς? Είναι λανθασμένο το πρόστιμο που βγάζει το σύστημα? το ΤΕΕ δεν απαντάει στα τηλέφωνα.

 

Σε άλλη περίπτωση έστειλα δήλωση με συνολικό πρόστιμο 441ευρώ και το ελάχιστο παράβολο των 500ευρώ που έβγαλε το πλήρωσε ο πελάτης, τα λεφτά του θα τα πάρει πίσω? και πώς?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το παράβολο είναι το ελάχιστο ποσό που πληρώνει ο κάθε ιδιοκτήτης. Αν έχει ''ρέστα'' ο πελάτης σου από το παράβολο δεν πρόκειται να τα πάρει πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Δημήτρη αν τα 59 τ.μ. που τακτοποιείς δεν είναι πρώτη κατοικία τότε αφού είσαι πάνω απο 50 και κάτω από 100 τ.μ. το σύστημα πολύ σωστά σου βγάζει παράβολο 1000 Ευρώ και δυστυχώς πρέπει να πληρωθεί ως έχει.

Link to comment
Share on other sites

Το παράβολο καθορίζεται από τα τετραγωνικά της υπέρβασης δόμησης και της αλλαγής χρήσης.Τσέκαρε αυτό που λέει ο apostol για το άλλο πρόστιμο που έβγαλες των 67μ2 μήπως ήταν Α κατοικία οπότε σωστά όλα μέχρι τώρα.Πάντως λεφτά από παραπάνω παράβολο από το ποσό του προστίμου δεν θα πάρει πίσω, το λέει ξεκάθαρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι, είναι άλλη κατοικία και ως εκ τούτου θα πληρώσει κερατιάτικα ο πελάτης δυστυχώς...

Edited by Δημήτρης Παπαδημητρίου
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.