Μετάβαση στο περιεχόμενο

thanasis_veto

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thanasis_veto

  1. γράφει ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ της πολεοδομικής μελέτης τμήμα του αρχικού ακινήτου ρυμοτομείται για διάνοιξη δρόμων. Μετά την παραίτηση του ιδιοκτήτη από αυτό το τμήμα που ρυμοτομείται δημιουργούνται 3 άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα. Στο 1 από αυτά τα τμήματα γίνεται σύσταση καθέτου χωρίζοντας το σε 4 ιδιοκτησίες με τα όρια τους και με τις ονομασίες ΚΤΙΣΜΑ.
  2. Καλημέρα Έχεις δίκιο, για να εκδοθεί άδεια δόμησης πρέπει να πληρωθεί το σύνολο των εισφορών σε χρήμα. Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται να πληρωθεί ακόμα και για την αγορά της ιδιοκτησίας ώστε να δηλωθεί στο τοπογραφικό του συμβολαίου αγοράς. Δυστυχώς δεν έχω στη διάθεση μου την 1337/83 της σύστασης καθέτου για να δω ακριβώς τι αναφέρεται αλλά στο συμβόλαιο γράφει ρητά ότι δεν έχουν βεβαιωθεί οι εισφορές σε χρήμα. Πως γίνεται να έχουν παραχωρηθεί τμήματα σε κοινή χρήση χωρίς Π.Ε.; Και πως ξέρουμε ότι όταν κυρωθεί η Π.Ε. θα πάρει τα συγκεκριμένα μέτρα; Και ο διπλανός συνιδιοκτήτης που βγάζει Ο.Α. πόσο σίγουρος είναι ότι δε θα θιχτεί το οικόπεδο του από την μελλοντική Π.Ε.;
  3. Στην αρχική όμως σελίδα του συμβολαίου υπάρχει τόμος και αριθμός μεταγραφής. Αν ισχύει πάλι αυτό που λέτε (ότι δεν υπάρχει το τελικό οικόπεδο) πώς βγάζει οικοδομική άδεια ένας από τους ιδιοκτήτες της μίας κάθετης ιδιοκτησίας; (πρόλαβε και αγόρασε την μια ιδιοκτησία πριν κανένα δίμηνο)
  4. Αναφέρεται ότι ο οικοπεδούχος έχει στην κατοχή του έπειτα από συνένωση 2 αγροτεμαχίων 4300τ.μ. Καταρχήν παραιτείται από από το ρυμοτομούμενο τμήμα (1500 τ.μ.) σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκριθεί. Το υπόλοιπο ακίνητο διαιρήται σε 3 άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα χωρισμένα μεταξύ τους με κοινόχρηστους χώρους. Στο μεγαλύτερο λοιπόν από τα αυτά τα 3 (1750 τ.μ.) γίνεται η σύσταση καθέτου που μας ενδιαφέρει. Τις κάθετες ιδιοκτησίες τις ονομάζει κτίσματα π.χ. ΚΤΙΣΜΑ Α και λέει ότι κάθεμια από αυτές τις ιδιοκτησίες είναι χωριστή, διηρημένη και ανεξάρτητη και καθορίζει τα ποσοστά συνιδιοκτησίας της κάθε διαιρετής ιδιοκτησίας στο οικόπεδο. Οι ιδιοκτήτες του κάθε ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ έχουν δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και ανοικοδόμησης επί συγκεκριμένου τμήματος του ακινήτου των 1750 τ.μ. Σύμφωνα με την 651 και την 1337 του μηχανικού δεν έχουν βεβαιωθεί οι εισφορές σε χρήμα. Ελπίζω να βοήθησαν λίγο αυτά
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω αναλάβει την έρευνα αγοράς για ένα τμήμα ενός αγροτεμαχίου (νυν Ο.Τ.) στο οποίο έχει εγκριθεί η ρυμοτομία αλλά δεν έχει γίνει ακόμα πράξη εφαρμογής. Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχει γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας αλλά αναγνωρίζει τους ιδιοκτήτες των κάθετων ιδιοκτησιών σαν εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες επί του συνολικού αγροτεμαχίου. Το συμβόλαιο της σύστασης που έχω και το τοπογραφικό που το συνοδεύει αναφέρουν τα όρια των καθέτων ιδιοκτησιών και τα τμήματα που προορίζονται για κοινόχρηστη και κοινωφελής χρήση αναλυτικά. Αναφέρεται επίσης, σύμφωνα με την δήλωση του μηχανικού που συνέταξε το τοπογραφικό ότι δεν οφείλει εισφορά σε γη παρά μόνο σε χρήμα. 1) Αν ο πελάτης μου αγοράσει μία από αυτές τις ιδιοκτησίες μπορεί να εκδώσει Ο.Α. σύμφωνα με τους όρους δόμησης της μελέτης πριν γίνει πράξη εφαρμογής; Αν γίνει αργότερα η πράξη εφαρμογής και του πάρουν κάποια μέτρα από το οικόπεδο πως μπορεί να διασφαλιστεί; 2) Με την πράξη εφαρμογής απαιτείται νέα εισφορά σε γη και χρήμα; Η καλύπτεται τουλάχιστον η εισφορά σε γη από αυτά που αναφέρονται στο συμβόλαιο της καθέτου;
  6. Η Δ1α ανήκει στην Καλλικράτεια. Οπότε πηγαίνεις με τα 750 που είναι η ελάχιστη της Καλλικράτειας. Αν ήσουν στην Ηράκλεια ή στον Αγ. Παύλο θα είχες 850 που είναι η ελάχιστη για αυτά τα 2.Μιλάμε πάντα για εντός σχεδίου.
  7. Και όλα αυτά για το τίποτα συνάδελφε γιατί τα εκτός σχεδίου ως επί το πλείστον είναι εξαδιαιρέτου..
  8. Περιφερειακά της Καλλικράτειας έχουν εκπονηθεί μελέτες.Οι μελέτες που έχουν εγκριθεί άσχετα από την κύρωση της πράξης εφαρμογής θεωρούνται εντός πολεοδομικού σχεδιασμού και οι αντίστοιχες περιοχές εντός ζώνης. Οι μελέτες που περιλαμβάνουν περιοχές και δεν έχουν εγκριθεί είναι εκτός ζώνης και πάνε με 500 ευρώ τ.ζ.
  9. Κανονικά ότι είναι εκτός ρυμοτομίας κατεδαφίζεται. Αλλά και να το παραβλέψεις το ρυμοτομούμενο τμήμα και να προχωρήσεις κανονικά με ότι υπάρχει εντός της ρ.γ. πως θα του δώσεις βεβαίωση αργότερα για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών όταν θα υπάρχει κομμάτι που δε θα είναι τακτοποιημένο;
  10. Κανονικά προχωράς με 4014. Στο Ε9 πρέπει να αναγράφεται το ακίνητο όπου βρίσκεται η αυθαιρεσία.
  11. Για να είμαστε πιο ακριβείς τα εκτός σχεδίου στην Καλλικράτεια θα πάνε με 500€. Τα εντός σχεδίου με 750€.
  12. Το ψυγείο πως έχει πακτωθεί; Σε ρωτάω επειδή έχω και γω ένα τέτοιο αλλά επειδή ο νόμος αναφέρει ότι αποκλείονται οι κατασκευές που δεν έχουν σταθερή σύνδεση με το έδαφος το άφησα. Κατά τα άλλα εφόσον μπορέσεις να το βάλεις στο νόμο δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα με τη ΔΕΗ.Το θέμα σου είναι να εντάσσεται στο νόμο.
  13. Άδεια προσθήκης βγάζεις για κάτι που θα κατασκευαστεί σαν προσθήκη. Άρα δεν καλύπτεσαι.Για τα 50 τ.μ. βγάζεις μια άδεια νομιμοποίησης.Για τα 40 τ.μ. που ξεμπαζώθηκαν εφόσον έχεις ήδη ο.α. νομίζω πως σε συμφέρει να πας με 4014 και αναλυτικό για το ξεμπάζωμα.Με την επιφύλαξη ότι στην πολεοδομία θα σου επιτρέψουν όλο το παραπάνω.
  14. Να ρωτήσω κάτι; Στην ιδανική περίπτωση που από τους 20 ιδιοκτήτες συναινούν όλοι ώστε να γίνει η τακτοποίηση μπορούμε να προχωρήσουμε; Δηλαδή θα δουλέψει ο μηχανικός με τον καθένα ιδιοκτήτη ξεχωριστά; Το τοπογραφικό εφόσον θα είναι ένα και η τιμή του τεράστια θα το πληρώσουν όλοι μαζί; Διάγραμμα κάλυψης θα γίνει ένα για όλες τις κατοικίες;
  15. Πως γίνεται όμως να τακτοποιήσω το υπόλοιπο σπίτι αφού η ρυμοτομία τέμνει μέρος ενός δωματίου για παράδειγμα ή το σαλόνι κατά 1 μ; Συμβαδίζει αυτό με τον νόμο; Και τι βεβαίωση να του δώσεις μετά; Μόνο για το εντός ρυμοτομίας;
  16. Μόνο το τμήμα εκτός ή όλη η κατοικία δεν τακτοποιείται;
  17. Αναλυτικό για το άθροισμα όχι όμως μόνο των τετραγωνικών αλλά και όλων των επιμέρους στοιχείων. Η αλλιώς κάνεις 5 αναλυτικούς τους προσθέτεις και το αποτέλεσμα/5000..
  18. Και αν υπάρχει τμήμα κατοικίας εκτός ρυμοτομικής περίπου 1 μ; Προφανώς χωρίς ο.α.
  19. @patrick Η ύπαρξη ή όχι ο.α. αφορά το οικόπεδο και όχι απαραίτητα την κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία. Συμφωνώ με τον sundance. Καταλαβαίνω πως σου φαίνεται περίεργο αλλά σύμφωνα με το παράρτημα 1 της εγκυκλίου 13 εγώ αυτό καταλαβαίνω. 2 δηλώσεις και οι 2 με ο.α.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.