Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγειο σε ισόγειο κατάστημα με άδεια


Recommended Posts

ΣΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ), ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΕΔΑΦΟΥΣ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΕ ΔΟΜΗΣΗ,ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΚΛΠ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΗΛΩΘΕΙ ΣΑΝ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ? ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ?

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής ΔΕΝ μπορείς να υπαχθείς στο Ν4014 για να κάνεις τακτοποίηση γιατί δεν επιτρέπεται σε παραδοσιακούς οικισμούς.Ομως νομιμοποίηση μπορείς να κάνεις.Αν λοιπόν το υπόγειό σου είναι θαμμένο και είναι και στην πραγματικότητα βοηθητικός χώρος και εντός περιγράμματος ισογείου μπορείς να το νομιμοποιήσεις με το άρθρο 22 του 1577/85.Μπορείς αν το παλέψεις να κάνεις και προσθήκη υπογείου με κανονική οικοδομική άδεια.Εκει χρειάζεται λίγη προσπάθεια και πειθώ για να σου το περάσουν.Να ξέρεις ότι έχει ψηφιστεί τροπολογία που θα επιτρέπει και σε παραδοσιακούς τακτοποιήσεις υπό συνθήκες, αλλά πρέπει να γίνει ΦΕΚ πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

εχω παρομοια κατάσταση αλλά όχι σε παραδοσιακό οικισμό. (εντός σχεδίου με οικοδομική άδεια που δεν φαινεται το υπόγειο) μπορω να το τακτοποιήσω με τον 4014;

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ είναι βοηθητική η χρήση του και δεν έχεις πρόβλημα με τα ύψη του κτιρίου και είσαο στο περίγραμμα του ισογείου μπορείς να το νομιμοποιήσεις μέσω του 4014 , ενέργεια που ακόμα δυστυχώς δεν υποστηρίζεται από το σύστημα του ΤΕΕ, ή όπως λέω και παραπάνω αν τους πείσεις μπορείς να βγάλεις άδεια προσθήκης υπογείου.

Link to comment
Share on other sites

Εχω και γω μια παρόμοια περίπτωση. Σε μια μονοκατοικία (όχι σε παραδοσιακό οικισμό) ο ιδιοκτήτης έκανε τα πάντα με βάση την άδεια εκτός από το υπόγειο, που στην κατασκευή αποφάσισε να το μεγαλώσει κατά περίπου 60μ2 (έχει βοηθητική χρήση), ακολουθώντας τελικά το περίγραμμα του υπερκείμενου σπιτιού. Το ΙΚΑ κατά την αυτοψία που έκανε κλείνοντας την οικοδομή τον έβαλε να πληρώσει επιπλέον ένσημα για το υπόγειο. Με ρωτάει λοιπόν Ν.4014 ή νομιμοποίηση; Τί τον συμφέρει και ποιο θα βγει ποιο φθηνό. Ομολογώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με νομιμοποιήσεις ή τον 4014, οπότε μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μόνο τι είναι πιο φθηνό αλλά και ποιο είναι ποιο σωστό.Προφανώς η νομιμοποίηση είναι ορθότερη από την τακτοποίηση.Έχουμε πει ότι υπάρχει και η περίπτωση προσθήκης υπογείου (αν το δεχτεί η πολεοδομία)

Link to comment
Share on other sites

Στο πλαίσιο της απειρίας μου θα μπορούσες να μου πεις και τι περιλαμβάνει ένας φάκελος για νομιμοποίηση και ποια είναι η διαδικασία ή που θα μπορούσα να βρω πληροφορίες;

Edited by corinakon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.