Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθαρά ή μικτά για κάθε διαμέρισμα σε αυθαίρετη οικοδομή?


Recommended Posts

Α.

1. Σε αυθαίρετη οικοδομή με διαφορετικό ιδιοκτήτη για κάθε διαμέρισμα, τακτοποίηση γίνεται στα μικτά τετραγωνικά κάθε διαμερίσματος?

Φαντάζομαι πως ναι (κάνοντας ένα πίνακα κατανομής σε περίπτωση που δεν υπάρχει)

2. Σε συνέχεια της ίδιας περίπτωσης, στην οροφή του τελευταίου ορόφου εκτός από πλάκα υπάρχει και στέγη πάνω από την πλάκα, όπου μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του τελευταίου ορόφου μέσα από το σπίτι του. Τη στέγη (αφού υπάρχει και πλάκα) τη χρεώνουμε α)αποκλειστικά στον τελευταίο όροφο? Ή β)σε καθε ένα ιδιοκτήτη τη χρεώνουμε ξεχωριστά με τη δήλωση του αυθαιρέτου διαμερίσματός του παρόλο που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν? Ή γ)σε κανέναν? Λογικά το α)στον τελευταίο όροφο?

 

Β.

Σε παρόμοια περίπτωση

Οικοδομή με απόληξη κλιμακοστασίου δώμα - ταράτσα στην οικοδομική άδεια. Γίνεται αυθαίρετη προσθήκη ορόφου με πλάκα + στέγη.

Η στέγη πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθεί στον υπολογισμό προστίμου και επιβαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του προστιθέμενου ορόφου ? Μπορεί να παραληφθεί και να δηλωθούν μόνο τα τετραγωνικά του οροφοδιαμερίσματος της προσθήκης? Σίγουρα το μόνο πρόβλημα είναι πως μελλοντικά δε θα μπορεί να βγει άδεια επισκευής στέγης. Αλλά εδώ άδεια προσθήκης δεν έβγαλε, άδεια επισκευής θα βγάλει! :mrgreen: Εφόσον δεν δηλωθεί η στέγη ποιο το πρόβλημα στη χορήγηση βεβαίωσης από το μηχανικό για την προσθήκη (αφού τακτοποιηθεί)?

Μάλλον κανένα?

Edited by Ιάμβλιχος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.